Okategoriserade 

Äppelrosor

Smördegsbakelser

De här rosorna är verkligen så vackra och goda. Krispig smördeg, krämig choklad och friskt äpple. Vi hann inte riktigt göra dem i programmet, så jag ska försöka beskriva hur man gör. Jag värmer dem gärna innan serveringen och lägger på en kula vaniljglass.

Äppelrosor, ca 8 st

1 pkt kyld smördeg, rektangulär

4 msk färdig choklad- och hasselnötskräm

2 äpplen

till servering: vaniljglass, florsocker

Såhär gör jag:

Sätt ugnen på 200 grader. Testa montera en ros först så kommer du känna in tekniken.

Skär smördegen i remsor på kortsidan, 3-4 cm breda. Bred lite nötkräm längst nedre kanten på degremsan, skiva äpple i halvmånar, lägg dem på krämen med raka snittytan mot mitten, så att skalsidan ligger något utanför degkanten. Vik upp smördegen så att äppelskivorna låses fast. Snurra ihop degremsan till en ros. Lägg i muffinsformar eller små, runda aluminiumformar. Baka mitt i ugnen tills smördegen är genomgräddad, det tar ca 20 minuter. Pudra på florsocker och servera med vaniljglass.