Baka i långpanna  Baka snabbt & Enkelt  Bakat  Bekvämimpa  Bjudmat  Fika  Inspiration  Mat att förbereda  Mat för många  Okategoriserade  Recept  Snabblagat  Söndagsbaka  Tips  Vardagslyx  Vegetariskt 

Topp 3 bästa kladdkakorna

Tjohooo! Idag är det kladdkakans dag! Hurra för den! Finns det något härligare att baka?

Det kanske det gör, men få bakverk är så tacksamma. Bara att röra ihop, grädda och njuta. Minimalt med disk blir det också. Jag använder ett basrecept som jag har tagit fram efter många års testande, det använder jag oftast som grund och bygger på det med olika smaksättningar.

kladdkaka-susannes

Här har jag bakat ut den i små portionsformar. Perfekt för bjudningar eftersom den går bra att baka i förväg. Man kan tom frysa in dem, så det bara är garneringen som återstår. Prefekt partymat!

För att hylla kladdkaka har jag samlat mina 3 bästa recept här.

1. Kladdig kladdkaka. Moderskeppet.

2.Hallon- & banoffeetårta med kladdkaksbotten

Jonas50-20-web

3. Vit kladdkaka ”cheesecake med passion- & lime” SÅ god! En kladdkaka som möter en cheesecake…med lime och passion.

Vit kladdkaka med lime- & passionscheesecake

250 gram smör

200 gram vit choklad, hackad

1 dl strösocker

4 ägg

2, 5 dl vetemjöl

2 ekologiska lime, skalet rivet och saften

fyllning

200 g färskost

2 passionsfrukter

1 dl strösocker

1 äggula

till garnering: färska eller frysta bär, 1 passionsfrukt delad i 4 klyftor, citronmeliss (valfritt)

Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ihop samtliga ingredienser till fyllning, ställ åt sidan. Smält smöret, låt svalna något. Lägg i choklad och låt den smälta, spara lite till topping. Rör ner socker och ägg, ett i taget. Sikta ner mjöl och rör i lime. Häll smeten i en i springform (för att lättare få loss kakan kan du klämma fast ett bakpapper i botten). Rör ihop samtliga ingredienser till fyllningen, klicka den ovanpå kakan. Om du vill kan du dra en kniv genom fyllningen för att forma hjärtan. Grädda kakan mitt i ugnen ca 10 min, strö på den hackade chokladen du sparade och grädda ytterligare ca 15 minuter. Den ska vara dallrig i mitten när den är klar och eftersom gräddningstider varierar mellan olika ugnar, formar osv så håll koll mot slutet av gräddningstiden. Låt svalna, garnera med bär, passionsfrukt och citronmeliss. Servera med grädde eller glass. Eller både och.

Jonas50-23-web

Hur har ni det kompisar? Blir det nån kladdkaka för er idag?