Okategoriserade 

Frityrolja-Tips!

När jag får frityrolja eller annat matfett över brukar jag låta det svalna och hälla över i en begagnad mejeriförpackning eller plastpåse. IMG_4612

Det besparar avloppet massa problem samt att man int bränner sig. När man jobbar på restaurang sparar man den gamla oljan i stora hinkar och lämnar till fettåtervinning. Det kan man göra hemma också, men det är int alla kommuner som har system för det. Vad gör du med gammal frityrolja? Dela gärna om du har fler tips!

  • LM Ericsson

    VästerbottensSåpa tillverkas i Vilhelmina av rester från restaurangkök. Så smart idé och är väldigt bra. Finns i olika dofter och både som fast och flytande.

    • Susanne Jonsson

      Ja den är fin! Bra tips, tack!

  • Ingmari

    Hörde om att vissa företag med fordon tydligen kör sina bilar på insamlad frityrolja från restauranger. Kul.

    • Susanne Jonsson

      Japp! Bra där!

  • Ingmari

    Olja blandar jag med diskmedel för att lösa upp så gott det går. Häller aldrig i avlopp för att undvika stopp. Friterar så sällan så det är inget problem med större mängder. Mindre mängder hamnar i kökssoporna i papper.