Bjudmat  Buffémat  Glutenfritt  Hälsokrubb  Här är ditt kylskåp Susanne  Inspiration  Lyxiga fredagsfavoriter  Mat att förbereda  Mat för många  Matlådor  Okategoriserade  Plockmat  Recept  Sallad  Snabblagat  Tips  Vardagslyx  Vardagsmat  Veganskt  Vegetariskt 

Välkommen på vegofest!

Hej!

Tack alla som var med oss ikväll, om man missade är det inga problem, bara kolla på play så får ni se mig fumla med matberedaren 😀 Bland annat. Svårt att göra saker bak å fram. Men vad tycker ni, om man klantar sig, är det hela världen? Okej, det är 1 miljon tittare, men jag tänker att ni alla förstår hur det kan vara i ett kök. Ibland krånglar det.

Något som däremot aldrig krånglar är min kollega Pekka. Oj oj vilket proffs. Det är alla som jobbar på Go’kväll, alla på sitt eget sätt och med sin specialité.

Vad tror ni om det här med Zoodles? (nu vill stavningsgrunkan skriva Poodles av nån anledning…men det har jag INTE lagat).

grönkålspesto3

Och grönkålspesto. Jag tycker det är SÅ gott! Här hittar du receptet. Om man vill kan man steka eller koka squashnudlarna hastigt. Jag gillar dem råa, med krisvighet kvar. De marineras även i peston om de får stå och dra. Man kan göra klart både pesto och nudlar och montera när gästerna kommer.

_MG_3662

Gästerna blev även förtjusta i Rostade blomkålscarbonara. Ett favvorecept för mig också, jag älskar rostad blomkål. Jag antar att det har framgått, hehe.. Men det händer nåt med den i ugnen, den förvandlas smakmässigt och tillsammans med ost & rostade hasselnötter, mums!

_MG_3708

Sista rätten var en Krämig svamp stroganoff. Så gott med en gryta som värmer upp höst- & vinterkvällar. Ta i lite bönor tex ett paket kokta svarta bönor om du vill ha mer protein. Servera gärna med ett gott bröd att fånga upp den goda såsen med och en enkel grönsallad. Jag garnerade med lingon, bara för att det fanns så gott om dem just nu i skogen.

Tusen tack alla som är med oss, jag hoppas att Ni trivdes med oss ikväll och fick en fin stund.

På lördag är det dags igen, då blir det en lyxig sallad med snabba sesamcrackers, det blir kul!

Ps. Ring, ring och vinn mig! 50 kr kostar det, 099-525 25

 • Ami

  Såg hur mysigt o trevligt ni hade i onsdags OCH så gott det såg ut. Sen tycker jag bara det blir ännu trevligare program om det händer lite saker…som det trots allt gör i verkliga livet….det går ju inte alltid som på räls för nån av oss. Lockar fram några extra leenden o det skadar ju aldrig. På nåt mystiskt sätt känns det som vi lär känna er lite bättre också när det händer lite oföutsedda grejer. Heja er 🙂 !!!

  Trodde jag fått hjärnsläpp förut när jag såg en kommentar från mig själv som jag inte kom ihåg att jag skrivit. Men tydligen är det en till Ami som kommit med i vårt glada gäng. Välkommen Ami ;)! Vet inte om jag ska lägga till en bokstav eller göra ngn annan ändring?

  • Susanne Jonsson

   Hej Ami! Tusen tack för dina fina ord. Det stämmer verkligen, man kommer ännu närmare på nåt sätt när det blir sånt där 🙂 Aha! Har vi 2 Ami-kompisar? Vad roligt! Det är ett jättefint namn. Glad helg!

 • Ingmari

  Åt svartkåls- och babyspenatsallad mm till dina kocktalanger på tv svt play. Har köpt grönkål och blomkål och ska göra din ugnsvariant av blomkålen idag. Allt du gjorde såg så gott ut. Och nyttigt. Strimlaren verkar kul. Var finns den? Och vem har inte krånglat med locket på matberedaren hur många gånger man än använt apparaten. Inget som störde alls men förstår om det stressar framför kameran. Bara kul med live tv. Härligt med inspiration till nyttig mat! Här hemma hänger vi på. Mer gott och grönt och ett bättre matliv. Torsdagskramar!

  • Susanne Jonsson

   Tack snälla du. Heja Ingmari!

 • Ami

  Du är så duktig o mysig Susanne- älskar din inställning till mat o nmatlagning! ❤️

  • Susanne Jonsson

   Tusen tack finaste Ami!

 • Liljan

  TACK Susanne för härliga recept, allt såg jättegott ut! Måste testa Zoodles (inte Poodles,haha ) men var hittar man den fiffiga grejen du använde,i välsorterade matprylaffärer, typ ? Inte såg jag det som klantigt ikväll med apparaten och om så vore är det väl härligt att bjuda på sej själv och du och Pekka är ju bara så goa tillsammans, alltid. Grönkålspesto låter ju också häftigt…och blomkålen, mums ! ps. Så fin du var i håret Susanne !! ds. Kram, Liljan

  • Susanne Jonsson

   Hihi, tack underbara Liljan. Det är mycket kärlek när vi lagar mat tillsammans. Heidi som sminkade oss flätade så fint, tänk om man kunde göra såna själv. Kram!

 • Ingmari

  Precis köpt grönkål och så läser jag om pesto här. Vill göra något av nyttig grönkål. Får se vad det blir. Ska studera recepten en gång till nu. Tack för inspiration!

  • Susanne Jonsson

   Kör hårt!