Bjudmat  Buffémat  Glutenfritt  Hälsokrubb  Här är ditt kylskåp Susanne  Inspiration  Lyxiga fredagsfavoriter  Mat att förbereda  Mat för många  Matlådor  Okategoriserade  Plockmat  Recept  Sallad  Snabblagat  Tips  Vardagslyx  Vardagsmat  Veganskt  Vegetariskt 

Välkommen på vegofest!

Hej!

Tack alla som var med oss ikväll, om man missade är det inga problem, bara kolla på play så får ni se mig fumla med matberedaren 😀 Bland annat. Svårt att göra saker bak å fram. Men vad tycker ni, om man klantar sig, är det hela världen? Okej, det är 1 miljon tittare, men jag tänker att ni alla förstår hur det kan vara i ett kök. Ibland krånglar det.

Något som däremot aldrig krånglar är min kollega Pekka. Oj oj vilket proffs. Det är alla som jobbar på Go’kväll, alla på sitt eget sätt och med sin specialité.

Vad tror ni om det här med Zoodles? (nu vill stavningsgrunkan skriva Poodles av nån anledning…men det har jag INTE lagat).

grönkålspesto3

Och grönkålspesto. Jag tycker det är SÅ gott! Här hittar du receptet. Om man vill kan man steka eller koka squashnudlarna hastigt. Jag gillar dem råa, med krisvighet kvar. De marineras även i peston om de får stå och dra. Man kan göra klart både pesto och nudlar och montera när gästerna kommer.

_MG_3662

Gästerna blev även förtjusta i Rostade blomkålscarbonara. Ett favvorecept för mig också, jag älskar rostad blomkål. Jag antar att det har framgått, hehe.. Men det händer nåt med den i ugnen, den förvandlas smakmässigt och tillsammans med ost & rostade hasselnötter, mums!

_MG_3708

Sista rätten var en Krämig svamp stroganoff. Så gott med en gryta som värmer upp höst- & vinterkvällar. Ta i lite bönor tex ett paket kokta svarta bönor om du vill ha mer protein. Servera gärna med ett gott bröd att fånga upp den goda såsen med och en enkel grönsallad. Jag garnerade med lingon, bara för att det fanns så gott om dem just nu i skogen.

Tusen tack alla som är med oss, jag hoppas att Ni trivdes med oss ikväll och fick en fin stund.

På lördag är det dags igen, då blir det en lyxig sallad med snabba sesamcrackers, det blir kul!

Ps. Ring, ring och vinn mig! 50 kr kostar det, 099-525 25