Okategoriserade 

Ut på tur aldrig sur

Hej kompisar!

Nu är jag på vift igen.

IMG_3786

Det var så mysigt i flygplanet tidigt på morgonen. Fullpackat iofs, och massa var superförkylda, så nu är det bara hålla tummarna att man klarar sig. För nu verkar alla vara mer eller mindre snuviga. Har ni klarat er? Jag försöker ta hjälp av ingefäran, vi får se hur det går. Har varit på massa affärer och inhandlat råvaror till nästa veckas jobb.

IMG_3823

Tog en liten paus med espresso. Tydligen hade jag eller nån tappat ett hårstrå, rakt i koppen. Måste bara tvärberätta en rolig grej som hände nyss. Jag var i en affär och frågade något och expediten ville vara snäll och byta till ett språk jag förstod, så han började prata engelska. Hehe, så kan det gå. Jag tackade självklart så mycket för hans vänlighet. Det är alltid trevligt. Men alltså, jag tycker inte att jag har så stark dialekt. Jag talar ju rikssvenska, eller gör jag kanske ändå int det? 😉

Glad fortsättning på helgen! 

 • J

  Han var nog kanske lite stressad. Har faktiskt gjort det själv när jag jobbade i affär för hundra år sen, började prata engelska med en tant, och på vägen ut hör jag henne fråga sin väninna varför jag hade gjort det, på klingande svenska.. =D Jag hade kunnat sjunka genom golvet! Men det var turistsäsong och jag hade liksom turistengelskan i huvet. =)

  • Susanne Jonsson

   Hihi, ja så det kan bli!

 • Ami

  Älskar dialekter. Eller alla utom min egen. Är från Östergötland :).
  Krya på er kompisar o hoppas ni alla får en fin fortsättning på veckan. Har varit barnvakt i fyra dygn så här är det vila som gäller. Öronen speciellt. Att en 4-åring kan kvittra oavbrutet nästan hela sin vakna tid. Gubben o jag ligger nu knäpptysta i var sin del av lägenheten. Allt har sin tid :).

  • Susanne Jonsson

   Verkligen Ami!

 • Liljan

  Int är de´nå svårt att förstå dej Susanne :o) !! Allvarligt…han måste ha skämtat..har aldrig haft svårighet att förstå dej!! Ha en underbar tur…nog är man nyfiken på vad det blir..flög du vidare ut någonstans i världen, eller..? Borsta nu av dej alla baciller och håll dej frisk, önskar jag.Trevlig tur till dej och trevlig vecka till alla o ”krya på er” till er som behöver det!! Kramar, Liljan

  • Susanne Jonsson

   Finaste Liljan, Tack! Kramar

 • Kristin

  Tänk hur det kan bli. Vilken tur att vi förstår dig. Din charm och kompetens går igenom rutan. Har det nu riktigt bra när du är ute på vift och lycka till med jobbet.
  Hälsningar till er alla

  • Susanne Jonsson

   Tusen tack Kristin!

 • tina

  Gillar dig både som person och alla dina recept!

  • Susanne Jonsson

   Tack Tina, vad fint för mig att höra.

 • Margot

  Visst förstår vi dig säger som Ingmarie att du är du med din norrländska och dialekter ska vi vara rädda om. Angående förkylning läget har vi klarat oss jag är lite rädd för att råka ut för något för att nysa och hosta när mitt sår på magen ännu inte läkt helt vore svårt. Men har hört från syrran som är vrålförkyld att hon haft flera som varit i affären hennes drabbats rejält.
  Det låter spännande med dina nya bedrifter ser fram mot vad det är.
  Och Ingmarie krya på dig fortsätt du med ingefäran den gör nog nytta på sikt. Ha en skön helg alla

  • Ingmari

   Tack för krya-hälsning. Det går sakta åt rätt håll. Hälsningar till dig Margot och alla här och Susanne. Önskar er en ny skön vecka.

  • Susanne Jonsson

   Tack Margot. Krya!

 • Ingmari

  Nog förstår jag vad du säger. Och det är så mysigt med alltid glada du och dina instruktioner med hä och int och annat. Tänker faktiskt inte på att du har någon dialekt för det är liksom du, Susanne. Så fortsätt bara vara den fina Susanne som du är!

  • Susanne Jonsson

   Tack snälla du!

 • Ingmari

  Nä. Här är det ordentligt snuvläger med flera infektioner i rad. Nysningar och hostan ekar i alla rum. Lunginflammation och virussnuva efter det osv. Man blir inte frisk och pigg. Vilken höst! Hör om så många som blivit riktigt sjuka. Det hjälper inte med något nyttigt som C-vitaminer och ingefära i te. Krya på er alla och du Susanne. Hoppas ditt äventyr går bra. Låter spännande. Prosit!

  • Susanne Jonsson

   Krya på dig!

 • Barbro

  önskar dej detsamma samt alla mina vänner här.
  kram

  • Susanne Jonsson

   Tack!