Glutenfritt  Här är ditt kylskåp Susanne  Inspiration  Okategoriserade  Recept  Snabblagat  Tips  Tisdagsmiddag på 15 minuter!  Torsdagstips  Vardagslyx  Vardagsmat  Veganskt  Vegetariskt 

Torsdagstips

Idag vill jag tipsa om ett riktigt enkelt knep. Ja, jag antar att det är ett recept, men det är så enkelt så vi behöver int göra nåt.

IMG_3706

Ofta finns det ett par potatisar hemma i grönsakslådan. Längst ner, man får kolla noga. Förresten, en annan grej. I grönsakslådans botten har jag lärt mig att man kan lägga halverade äggkartonger så det blir luftigt och ordning. Mycket bra tips. Hur eller hur, när jag inte har hunnit handla så mycket eller oplanerat får nåt infall att laga mat så fyndar jag oftast ett par potatisar i lådan. De skivar jag tunt och steker i olja, saltar och serverar bums. SÅ enkelt. Och det tar högst 10 minuter. Eftersom man skivar tunt så är potatisen tillagad när den är gyllene och fin. Den brukar bli krispig och god, man kan låta den rinna av om man vill på en bit papper.

 • Ami

  Tack, låter ju både gott o enkelt. Potatis är en underbar knöl. Ska spara några äggkartonger o lägga i grönsakslådan. Blir fort lite mojsigt där. Var för första
  gången med om att få beska kålrötter när jag kokade rotmos sist. Skulle bjuda
  våra gamlingar på rotmla o fläsklägg
  men det blev något helt annat till slut.
  Har lovat dem en ny rotmosmiddag
  inom kort. Har ni varit med om beska kålrötter?

  • Susanne Jonsson

   Nä, int än Ami. Men de kan variera endel i smaken. Vad fint av dig!

 • Kristin

  Här kommer en hösthälsning till er alla. Själv ska jag försöka ge mig på att göra kams/pitepalt, då behöver man också potatis. Det väcker barndomsminnen till liv. Blev så inspirerad av Susannes bild på instagram. Sköt om er där ute i vårt av långa land. Trevlig helg ! Kram

  • Susanne Jonsson

   Heja Kristin! Kram på er alla!

 • Liljan

  JaaaTACK, Susanne..råstekt potatis älskar jag-har alltid gjort sen barnsben! Apropå potatis gjorde jag i onsdags en raggpannkaka på 12 JÄTTEpotatisar och sidfläsk, det åt vi resten av alldeles nyss, mums!!! Kanske inte vad alla drömmer om som fredagsmysmat, men för oss som älskar..blir det ju det! Till det hemkokt lingonsylt, vi smålänningar äter ju även det till kroppkakor-(en annan favorit)- vet inte hur det är i resten av landet. Vi åt det även till saltad kokt strömming som jag älskade som ung…!Det var min mamma som stod för den delikatessen.Gjorde äppelmos häromdagen,barnen hade äpplen med och jag tror jag har i frysen nu till nästa höst…så gott på youghurt eller kefir.
  Såå roligt att höra från dej Margot, förstår att det tar tid att komma tillbaks till det normala, men som jag alltid säger ” en dag i taget”…skynda långsamt !
  Du Ingmari, man kan ju steka pärerna i smör också, det gör jag och det blir himla gott det med! Nu önskar jag alla en jättemysig helg, KRAMAR Liljan

  • Susanne Jonsson

   Underbart Liljan! Tack för att du berättar så fina minnen och tips. KRAMAR

 • Margot

  Hejsan detta låter gott och enkelt passa mig som inte står vid spisen som jag brukar men har idag ryckt upp mig lite och kokat rotmos till detta blir det köttkorv istället för rimmat kött som jag inte fick tag i . Jag är ännu inte så stark så att handla är andra som hjälper till med återtåget till normalt liv är tufft men jag har promenerat i den friska höstluften. Jag tycker om hösten så länge det är löv på träden sedan bryter det lite depression ut på mig hjälper inte ens att tända ljus och mysa. Ha en riktigt skön helg alla vänner och krämkramar på er.:-)

  • Ingmari

   Ååhhh. Låter gott med rotmos och jag har också köpt kålrot. Jag brukar göra mos med blandad potatis och kålrot. Har gärna morot i men har tyvärr en med morotsallergi här. Hoppas ett ”gött mos” är snällt mot depressionen. Höstkramar till oss alla.

   • Susanne Jonsson

    Mos är alltid bra 🙂

  • Kristin

   Härligt att höra ifrån dig. Gläds över att det går framåt. Varma styrkekramar

  • Susanne Jonsson

   Heja, heja Bästa Margot!

 • Ingmari

  Apropå god potatis och höst. Det lät så tidigt att du, Susanne, skulle sätta på vinterdäck men jag läste just om en halkolycka i det hala väglaget i Boden så det är nog dags att inse att det är dags för vinterdäck och vinterfot på gasen. Så var rädd om dig och kör försiktigt så vi får se dig fortsatt vid spisen i rutan. Samma hälsning till oss alla här med höstkramar.

  • Susanne Jonsson

   Tack snälla du! Däcken är bytta och jag är i Stockholm nu ett tag.

 • Ingmari

  Potatis är så gott och användbart. Jag har lite respekt för att använda mycket olja och som fritera pga brandrisk. Men detta går nog an och blir nog mycket gott. Som chips kanske om man kör för länge.