Baka snabbt & Enkelt  Bakat  Bekvämimpa  Bjudmat  Buffémat  Fika  Glutenfritt  Inspiration  Lyxiga fredagsfavoriter  Mat att förbereda  Mat för många  Okategoriserade  Recept  Snabblagat  Söndagsbaka  Tips  Torsdagstips  Vardagslyx  Vegetariskt 

Mazarintårta

Hej Kompisar!

mazarintarta

Idag vill jag torsdagstipsa om den här mazarinkakan. Eller tårtan 🙂 De här dagarna fyller flera av mina nära år Grattis! och den här är perfekt att bjussa på eftersom man kan förbereda den. Jag fyller också snart år, hihi… Men då kommer jag vara ute på ett superroligt uppdrag och om ni vill så är det bara att kika in här för att hänga med. Jag vet inte hur mycket jag kommer att kunna berätta exakt, men lite längre fram i höst så!

 • Susanne Jonsson

  Hihi, Tack, ja det är ett tag kvar 😀 Kramar!

 • Ami

  Har läst ifatt lite här på bloggen o vill bara skicka krya-på-er-kramar till både Liljan o Margot. Trevlig helg alla!

  • Susanne Jonsson

   Vad fint Ami! Hoppas att ni alla mår så bra det bara går och har en superfin helg!

 • Ami

  Så bra recept säger jag som har mandelmassa som datumet gått ut på. Vill köpa ny till jul, men den funkar säkert finfint till en kaka så här. Grattis i förskott säger jag med o lycka till med alla hemligheter 😉 !!!

  • Susanne Jonsson

   Precis, kör på! Tusen tack! 🙂

 • Ingmari

  Lite till… toppenbra tårta upptäckte jag för den går att göra både laktos- och glutenfri!!! Inte så ofta jag hittar sådant recept som alla kan äta och då något som också är gott. Tack snälla Susanne.

  • Susanne Jonsson

   Jajamän Ingmari =) Tusen tack!

 • Ingmari

  Tack Liljan för info. Ska leta. Kul! Och för Susanne väntar spännande saker. Ska bli intressant. Än är det väl en vecka och lite till tills den stora dagen men vi vet ju inte när avresan blir. Säger därför också GRATTIS I FÖRSKOTT! 🎂🎁🎊🍰🌹🌷🌺🌸🎉🎁 Men vi här återkommer nog… 😉🙄😉 Den här tårtan verkar läcker. Ska strax sätta fart på blomkålen och andra nyttigheter. Har grönkål också. Får se vad det blir. Kramar till er alla här och särskild Hurrakram till Susanne att spara till den riktiga dagen!

 • Margot

  Även jag säger grattis i förskott just denna tårtan förekommer nästan alltid när vi ska fira något den är enkel men det är så kul att garnera den. Jag undrade också var den där grejen var inköpt men jag fattar inte var som du beskrivit den Liljan. Finns den inte ute i öppna handeln ? Ha en bra dag alla vänner.

  • Liljan

   Hej Margot, jag vet inte om den finns i öppna handeln,iallafall inte i vår lilla stad. Jag beställde den på Kitchentime.se och jag fick just ett mail att den lämnat lagret idag, snabb leverans!! Det finns som sagt många varianter, jag köpte OXO, såå nu har jag skrivit ut allt som jag var rädd att göra förra ggn. hoppas att det bara är Susanne som inte får göra reklam här. Googla på Spiralizer så hittar du-lycka till, Kram Liljan

  • Susanne Jonsson

   Eller hur Margot! Lagoms enkelt och den blir fin. Den finns på affärer som säljer tallrikar, stekpannor och sånt. Nästan överallt. Än så länge, hahaha…

 • Liljan

  Då säger jag varmt GRATTIS i förskott till dej Susanne! Vem skulle inte vilja ha en bit av den tårtan..:o) !! Jag har just klickat hem en sån där Spiralizer, googlade och läste lite, finns ju olika sorter och valde ett märke som består av 3 stora bokstäver, börjar och slutar med ett O, haha ! Har flera av deras köksredskap innan och den fick bäst i test…….nu du Ingmari nu vet du var du ska leta också! Pris 199.00 på billigaste stället, en bra sida med massor av produkter. Fick jag skriva såhär Susanne..? Inga namn ingen relam-eller hur :o). Ha en jättefin torsdag alla, kramar Liljan

  • Susanne Jonsson

   Tack finaste Liljan. Det är bara att skriva på för er och tipsa varann, det är mer jag som inte kan skriva ut varumärken pga reglerna. Om det skulle bli för mycket reklam kanske någon kommentar tas bort. Jag är inte expert exakt hur det funkar, men tipsa på! 🙂 Kramar