Okategoriserade 

Matkassen

Jag hör att det är många som tyck det är tufft med att fixa vardagsmaten här i höstmörkret. Är det någon av er som testat de färdiga matkassarna som finns i flera olika utföranden?

Jag har bara hört bra saker om dem, förutom att de ibland är svåra att hantera tex att recepten är lite väl omständiga. Eller om man ska ha ost till 2 rätter på samma vecka så kanske vissa personer (inga namn) råkar använda upp all ost redan till första rätten. Och när man ändå måst pallra iväg sig till affären faller ju en bit av smidigheten. Bäst att läsa recepten noga 🙂

Om du skulle vilja testa det här med veckorecept så finns det här en matkasse med recept och handlingslista som jag själv använder. Teriyakilax är en favvo hos mig, så den känner ni nog igen. Det receptets länk har fallit bort från matkassen, så den hittar ni här (fast bara med broccoli till).

IMG_6434

Mitt bästa tips för att ordna det här med maten är att ta en stund och planera upp veckans mat i förväg. Koka en god kopp te, tänd ett ljus och bestäm några rätter. Skriv en lista och kanske, kanske har du möjlighet att preppa lite i förväg så att när de stressigaste dagarna kommer så är du redan minst halvvägs.

 • Margot

  Inget som jag prövat med matkasse nu har man ju tid att fixa men hade nog varit helt ok under arbetsåren när vi jobbade oregelbundna arbetstider både min man och jag. Nu blir det lite snack om vad tycker du vi ska laga för gott idag i regel har man lite olika saker i frysen och affären nära så mest in på plattan och kolla lite nytt och falla för det. Inte någon veckoplanering inte nej mest spontanitet omkring middagsmaten. Ha det riktigt gott i höst mörkret regnet och kala träd vilket jag inte gillar men blir till att tända ljus och mysa. Kram på er alla och ta vara på livet och lev nu

  • Susanne Jonsson

   Tack och allt detsamma till dig Margot. Kram på er alla!

 • Ami

  Åh vad jag tycker det ser trevligt ut med glasmuggar som på din bild Susanne. Men om man som jag har mjölk i teet så ser det ju i stället ut som diskvatten. Mysfaktorn försvinner på en gång :).

  • Susanne Jonsson

   Hahaha, ja, det stämmer Ami 🙂

 • Ami

  Din lax är så mumsig med allt det goda på som limeskivor, chili, färsk ingefära, sesamfrö o teriyakisåsen…mmm. Senaste gången la jag paprika o purjo bredvid laxen med. Tror bestämt det får bli vår middag en dag i helgen som kommer. Tack för tipset. Jag har aldrig beställt matkassar o känner nog inget behov av det. Men säkert jättebra för många hushåll där tiden är knapp osv. Eftersom jag har gott om tid letar jag gärna själv efter nya recept när de gamla godingarna blir ut-tjatade. Idag återkom jag till en gammal goding, raggmunk. Men vi hade inte fläsk/bacon till den här gången utan gjorde en matig sallad i stället.

  • Susanne Jonsson

   Härligt Ami!

 • Ingmari

  Vilken toppenbra idé! Ska verkligen kolla upp. Mycket intressant. Nu när matkassar finns även laktosfria mm.

  • Susanne Jonsson

   Ja det kan vara skönt ibland.