Okategoriserade 

Höstrusk eller höstmys?

Alla färger och den krispiga, höga höstluften får mig att dras utomhus hela tiden.

IMG_3603

Det börjar vara kyligt på mornarna, imorgon ska jag byta däck. Dessa årstidsrutiner, jag älskar dom. Att få bo i ett land med alla årstider. Hur har ni det-är det höstrusk eller höstmys? Både och?

 • Barbro

  Alla årstider har sina egenskaper som man tycker om.
  Sen lyser du upp i rutan med nya ideer på god mat.
  sen piggar vi upp oss här när vi peppar varandra .
  kram på oss alla o ha en bra höst.

  • Susanne Jonsson

   Tack fina Barbro och detsamma! Härligt med pepp!

 • Liljan

  Vilken härlig bild Susanne!
  Jag är så tacksam för de olika årstiderna och jag gillar verkligen hösten. För mej är det både och, rusk och mys, man kan boa in sej och jag älskar att tända massor av ljus på morgonen i köket till frukosten och likaså på kvällen till tv:n! Jag kan även längta efter snö..lätt för mej att säga här ner i söder :o) !! Brukade älska att promenera i full snöstorm…tror ni har mera sol i norr nu än här, här är grått och blåsigt men det är ok,lättare att stanna inne lite då och höststäda!! Ha det gott alla,
  kramar Liljan

  • Susanne Jonsson

   Hej Liljan! Tusen tack! Hihi, ja, vi brukar ha bra med snö 🙂 jag älskar också att mysa med ljus, eld i spisen osv. Lyx på rikt. Kramar

 • Ingmari

  Höst är vackra färger på löven och hög luft i naturen men även mysigt och skönt småsmattrande regn. Tända ljus och mysa. Gott, varmt te. Räfsa löv och få gratismotion. Gratänger och grytor. Rotsaker till extrapris. Soppor som värmer. Nya böcker. Vantar och handskar. Kanske mössa. Lite nya kläder och en vacker, lång sjal. Grövre skor och bort med sandalerna från hallen. Rönnbär och sorg över att det tyvärr inte blir någon gelé i år. Härligt att kasta saker i kommunens grovsopsinsamling. Boka tid för bilen och hämta ut däck på däckhotell ett och lämna in sommardäck. Lust att sticka något fint. Ställa om klockan igen. Hur var det? Ställa tillbaka trädgårdsmöbeln. Reflexer på! Fråga på jobbet om jag vill ha semester i jul och nyår men jag jobbar. Tre månader tills man ska önska nästa års sommarsemester. Mörkt ute på morgnarna kl 15 snart. Biofilmer. Och… en ny och lång säsong av Go’kväll som väntar.

  • Susanne Jonsson

   Precis! Vi är redo!

 • Ami

  Jag älskar våra fyra årstider. Alla på olika sätt. Höstens ruskdagar försöker jag omvandla till mysdagar i den mån det går. Baka eller laga nån god mat, lyssna på nåt bra radiogrogram som jag missat, tända ljus o dricka te. Fina dagar vill jag också vara ute så mkt som går. Lånar hundar o går långpromenader i vår skog. Idag när kroppen o jag inte är så sams, fortsätter jag läsa min fängslande bok o så ska jag hämta grannhunden vid 14-tiden o ta en kortare promenad med lek o bus o få många pussar o hoppsaglädje. Om kroppen tillåter blir det reumatikerföreningens vattengympa i kväll. Glida ner i det 34-gradiga vama vattnet o titta på rusket utanför fönstren…det är en ljuvlig känsla både för själ o kropp oavsett om man tar ut sig så mycket som går eller bara mjuktränar.
  Önskar er alla en fin vecka 41! Här hos oss är det älgjaktsstart idag.

  • Susanne Jonsson

   Hej Ami! Vad glad vovven ska bli! Hoppas det blir en fin dag med skönt bad för dig!