Bjudmat  Inspiration  Mat att förbereda  Mat för många  Matlådor  Okategoriserade  Recept  Snabblagat  Susannes torsdagstips  Tips  Tisdagsmiddag på 15 minuter!  Torsdagstips  Vardagslyx  Vardagsmat 

Fyllda frukostkorvar

Torsdag och dagens tips blir en härlig husmansklassiker. Fyllda frukostkorvar. Har ni testat det?

Det är superenkelt.

Historieätarna2016-43-web

Man behöver knappt ett recept, men jag ska göra ett ändå. Såhär gör jag:

Fyllda frukostkorvar, 4 port

6 frukostkorvar (ja, jag vet, det ska räcka med 4, men på nåt sätt har det aldrig gjort det)

1 burk färdig champinjonkräm på burk

1 pkt bacon

till servering: kokt potatis, grönsallad och turkisk yoghurt, gärna kryddad med vitlök, salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader, he på potatisen. Skåra korvarna nästan igenom, men inte helt. Fyll dem med champinjonkräm med hjälp av en tesked. Linda bacon runt om. Grädda ca 20 minuter eller tills de har vacker, gyllene färg och bacon har blivit lite krispigt.

Historieätarna2016-31-web

Enkelt och få ingredienser.

Historieätarna2016-37-web

Allt verkar bli godare med bacon..

Historieätarna2016-32-web

Hoppas det ska smaka!

 

 

  • Ami

    Ser så gott o enkelt ut o måste testas. Visste knappt att det fanns nåt som hette champinjonkräm. Där ser man. Har hittat Änglamarks bacon som känns lite bättre att stoppa i sig än den vanliga. Är ju så gott nån gång ibland…som till din goda ugnspannkaka, zucchiniplättar m.m.
    Margot, din glädje smittar av sig. Så glad för din skull. En god hälsa är guld värd men det upptäcker man nog först när ohälsan kommer smygande. Ha det gott nu alla vänner här ♥! Idag tittar faktiskt solen fram här emellanåt, även om molnen dominerar.

    • Susanne Jonsson

      Ja hälsan är verkligen alltid viktigast Ami. Hoppas du gillar receptet!

  • Ingmari

    Kul idé. Borde fungera att fylla falukorv på samma sätt. Mumsigt!

    • Susanne Jonsson

      Ja, absolut Ingmari!

  • Margot

    Detta låter ju Jättegott kommer att prövas nästa gång korv vankas här just bacon tillför så mycket smak. Men idag ska vi njuta av rotmos med oxbringa och fläsklägg har inviterat matte till vår lille dagishund hon älskar detta men hennes man gillar inte det. Även min svåger kommer gärna när detta vankas han är ensamstående så han matfriar här vissa dagar ha ha !!! Ha en forsatt bra vecka och njut av livet det gör jag just nu.

    • Ingmari

      Oh. Gott. Fläsklägg och rotmos. Mums! Måste göra någon dag.

    • Susanne Jonsson

      Njut Margot!