Okategoriserade 

7 tips för bättre bullar

Kanelbullens dag, tjohoo!

Bild 1

Mina topp 7 tips för bättre bullar

1. Investera i bra råvaror. Gärna ekologiska. Det går alltid att förstöra bra råvaror, men det går inte att få ett bra slutresultat om man saknar förutsättningar, dvs bra råvaror. För att använda det gamla, men sanna talesättet ”skit in, skit ut”.

2. Ha int i för mycket mjöl. De blir torra då.

3. Nystött kardemumma. Snåla inte! En mortel är din bästa kompis i köket.

4. Tillsätt smör som rumstempererat under bearbetningen. Då tar degen mindre mjöl och du får saftigare bullar.

5. Äkta smör. Behöver inte fler kommentarer. Snåla inte!

6. Fräsch kanel, malen kanel tappar ganska snabbt sin underbara arom. Köp mindre påsar och använd upp. Eller riv din kanelstång själv 🙂

7. Testa nya fyllningar för din personliga smak. Mandelmassa är alltid rätt (utom vid allergier, då det är vansinnigt fel), nötsmör, mandel, nötter, vit choklad, blåbär, hallon, marmelad, fast sylt, you name it!

Här finns mitt recept på snurrade bullar, och här är Jespers från Go’morron, om du föredrar det. Hans tips om att blanda fyllningen dagen innan är kanon!

Ibland längtar jag efter snurrade bullar, ibland helt vanliga. De helt vanliga just nu. Minns ni de här bullarna från i fjol i långpanna. Smidigt värre. Här hittar du receptet!

kanelbullar-web

Blir det bullar för dig idag? Eller är du less på alla ”dagar”. Berätta gärna hur/om ni firar eller inte firar.

Glad bulldag finaste vänner.

 

 • Ami

  Inte en endaste bulle blir det för vår del idag. Försöker peppa varandra att bara äta sött på helgerna, så på lördag blir det bergis en bulle till kaffet :). Kanske t.o.m. på söndag med ;). Det finns några kvar i frysen sen tidigare. Bryr oss inte så mycket om dessa dagar, men om det passar o vi är sugna på just den aktuella varan den dagen så kör vi förstås. Eller annars sparar vi det till en senare tillfälle.
  TOPPENTIPS DU DELADE SUSANNE! Följer de flesta :).

  • Susanne Jonsson

   Ah! Lördag är en bra bulldag Ami! Och söndag 🙂 Tack Ami.

 • Emm

  Här blev det bullbak igår och kanelbullsfika idag med. Jag fick fin hjälp av medhjälparen som både måttar, kavlar och smakar på ingredienserna. Lyckat tyckte vi båda:)

  • Susanne Jonsson

   Hihi, vad roligt Emm!

 • Margot

  Ja här blev det kanel bullar igår en dag för tidigt svågern hade inhandlat samt kokt kaffe och kom ner med(han bor våningen ovanpå ). Mina krafter är ju kass efter operationen så det får anstå med bullbak men bagare ska ju också leva .

  • Susanne Jonsson

   Precis, det är rätt takter Margot!

 • Ingmari

  Japp, det blir kanelbullar. Men jag måste erkänna att jag köpt. Massivt jobb och sviter efter lunginflammation med penicillin och tidsbrist… visst borde jag baka. Och även laktos- och glutenfritt då. Men det får bli en annan gång. Men det ska förstås bli kanelbullar idag. Och jag bjuder även mina kompisar på jobbet. Hoppas det blir populärt och gott.

  • Susanne Jonsson

   Heja, heja!