Okategoriserade 

7 tips för bättre bullar

Kanelbullens dag, tjohoo!

Bild 1

Mina topp 7 tips för bättre bullar

1. Investera i bra råvaror. Gärna ekologiska. Det går alltid att förstöra bra råvaror, men det går inte att få ett bra slutresultat om man saknar förutsättningar, dvs bra råvaror. För att använda det gamla, men sanna talesättet ”skit in, skit ut”.

2. Ha int i för mycket mjöl. De blir torra då.

3. Nystött kardemumma. Snåla inte! En mortel är din bästa kompis i köket.

4. Tillsätt smör som rumstempererat under bearbetningen. Då tar degen mindre mjöl och du får saftigare bullar.

5. Äkta smör. Behöver inte fler kommentarer. Snåla inte!

6. Fräsch kanel, malen kanel tappar ganska snabbt sin underbara arom. Köp mindre påsar och använd upp. Eller riv din kanelstång själv 🙂

7. Testa nya fyllningar för din personliga smak. Mandelmassa är alltid rätt (utom vid allergier, då det är vansinnigt fel), nötsmör, mandel, nötter, vit choklad, blåbär, hallon, marmelad, fast sylt, you name it!

Här finns mitt recept på snurrade bullar, och här är Jespers från Go’morron, om du föredrar det. Hans tips om att blanda fyllningen dagen innan är kanon!

Ibland längtar jag efter snurrade bullar, ibland helt vanliga. De helt vanliga just nu. Minns ni de här bullarna från i fjol i långpanna. Smidigt värre. Här hittar du receptet!

kanelbullar-web

Blir det bullar för dig idag? Eller är du less på alla ”dagar”. Berätta gärna hur/om ni firar eller inte firar.

Glad bulldag finaste vänner.