Äggfritt  Bjudmat  Buffémat  Fräscha sallader  Glutenfritt  Här är ditt kylskåp Susanne  Inspiration  Mat att förbereda  Mat för många  Matlådor  Recept  Sallad  Snabblagat  Susannes torsdagstips  Tips  Torsdagstips  Vardagsmat  Veganskt  Vegetariskt 

Veckans torsdagstips

Idag vill jag tipsa om en sallad jag åt på en skördemarknad i höst. SÅ god. Och enkel. Man mixar helt enkelt 1 litet vitkålshuvud, 1 gurka och ett litet knippe dill. Smakar av med äppelcidervinäger, lite olja, salt och peppar.

IMG_1959

Jag har lärt mig att den finns i många länder österut tex Bulgarien. Kanske har någon av er smakat den? Jag har gjort den på både eko och inte eko vitkål, det blev betydligt mildare och godare på ekovitkålen.

Mixad vitkålssallad

1 litet vitkålshuvud

1 gurka

1 litet knippe dill

0,5 dl äppelcidervinäger

2 msk olja tex raps eller solros

o,5 tsk salt

0,5 tsk vitpeppar

Mixa samtliga ingredienser i matberedaren med knivinsats. Njut!

 • Barbro

  Vilken god sallad hälsar jag och tackar för.Enkla recept tycker jag om.
  Ha en fortsatt bra söndag mina vänner här.Kram ☺

  • Susanne Jonsson

   Hej Barbro! Vad roligt att du gillar den!

 • Susanne Jonsson

  Ja, både blomkål och vitkål funkar bra. Och fänkål osv 🙂

 • Kristin

  Det här måste testas. Jag har en fråga – I somras köpte jag tjockkakor på en marknad här i Norrland. Nu vill min dotter ha det igen, men jag har inget recept. Det är inte tunnbröd utan mer vetekakor. När jag var i Arvidsjaur köpte jag något liknade bröd. Det brukade samerna ha med sig när man drog till fjälls för det var så hållbart. Om du/ni har något recept på dylikt bröd får ni gärna dela med er. Tack på förhand. Trevlig helg!

  • Susanne Jonsson

   Hej Kristin! Ja, det där brödet varierar jättemycket bland olika familjer 🙂 Jag håller på med ett recept, men det är inte klart än, det är mycket känsla i det för att få rätt seghet. Kanske någon annan har? Glad helg!

 • Ewa nilsson

  Pröva vitkål

 • Margot

  Ja här blir det skördefest i Borås till helgen har nämligen beställt små gurkor tll inläggning blir säkert mera gott från den gröna sidan men även lite stenungnsbakat bröd brukar jag köpa. Det bjuds på äppelkaka och vaniljsås till alla som besöker denna ska jag nog undvika men men !!!

  • Susanne Jonsson

   Ah! Njut av det som går Margot. Önskar dig en superduperfin helg!

 • Veronica

  Åhh, det var ett spännande recept, måste provas. Tack!
  Jag ska ner på Bondens marknad i Umeå på lördag så då ska jag fylla på förrådet med bra grönsaker.

  • Susanne Jonsson

   Härligt Veronica!

 • Ingmari

  Haha. Kollade just var de säljer blomkål och till bra pris. Är så blomkålssugen! Får bli en gurka och dill också tydligen. 😀