Äggfritt  Bjudmat  Buffémat  Fräscha sallader  Glutenfritt  Här är ditt kylskåp Susanne  Inspiration  Mat att förbereda  Mat för många  Matlådor  Recept  Sallad  Snabblagat  Susannes torsdagstips  Tips  Torsdagstips  Vardagsmat  Veganskt  Vegetariskt 

Veckans torsdagstips

Idag vill jag tipsa om en sallad jag åt på en skördemarknad i höst. SÅ god. Och enkel. Man mixar helt enkelt 1 litet vitkålshuvud, 1 gurka och ett litet knippe dill. Smakar av med äppelcidervinäger, lite olja, salt och peppar.

IMG_1959

Jag har lärt mig att den finns i många länder österut tex Bulgarien. Kanske har någon av er smakat den? Jag har gjort den på både eko och inte eko vitkål, det blev betydligt mildare och godare på ekovitkålen.

Mixad vitkålssallad

1 litet vitkålshuvud

1 gurka

1 litet knippe dill

0,5 dl äppelcidervinäger

2 msk olja tex raps eller solros

o,5 tsk salt

0,5 tsk vitpeppar

Mixa samtliga ingredienser i matberedaren med knivinsats. Njut!