Okategoriserade 

Krämig älgfärsgryta

Bondens2016-90-web

Idag behövde jag göra något snabbt av ett paket älgfärs. Det blev en riktigt god gryta, så jag vill tipsa er alla!

Bryn färs, en hackad lök och om du har, torkad svamp i smör. He på en burk crème fraîche eller kokbar yoghurt och en halv buljongtärning. Koka upp och smaka av med fransk senap, salt och peppar. Jag tärnade i squash också och la i lite broccoli. Supergott till både pasta, ris & potatis.

Eftersom älgjakten börjar idag så kommer det börja komma ut mer älgkött snart i butikerna, om man int har tur att ha en jägare som ordnar det.

 • AKH

  När kommer recept på oxsvans? Denna alltför underskattade råvara med så mycket smak och must. Relativt billig är den också. Det måste finnas fler möjligheter än bara oxsvanssoppa och oxsvansragu! Kom igen nu, Susanne 🙂

  • Susanne Jonsson

   Haha, ja du, det får vi se. Tack för att du tipsar! Ha en fin helg!

 • Ami

  Varma tankar o kramar till dig Margot ♡

 • Margot

  Skall vara bada i havet inte båda

 • Liljan

  Fina Susanne, eftersom jag inte äger någon jägare :o) eller ser det i butik så tänker jag att man gör samma med nötfärs, borde funka. Till både dej Susanne och Ami..och alla andra…, Blekinge har såå många fina ställen att bjuda på liksom Österlen, älskar att köra runt där, påminner alla om Kiviks äppelmarknad nu i September, såå mysig! Jag är inte sponsrad, haha, är ju själv smålänning. Välkomna!! Ami, kanske du kan hänga på din kompis någon gång.. Måste fråga dej Margot…har du datum för din op. tänker att du kan behöva extra många styrketankar o kramar de dagarna….sköt om er alla, kramar Liljan

  • Margot

   Nej du Liljan håller på med sista provtagningarna nu det är så jobbigt och oroligt inför detta. Jag fick tänkvärda ord från syrran.
   Ingen av oss kommer ändå härifrån levande
   Så sluta hålla tillbaka dig själv
   Njut av maten
   Promenera i solen
   Båda i havet
   Berätta vad du döljer i ditt hjärta
   Var galen
   Var snäll
   Var levande
   Det finns inte tid för något annat

   Många kramar till er alla som här gästa

   • Ingmari

    Hej. Såg dessa kloka ord för bara en stund sedan på nätet. Richard Gere står bakom dem. Så sant! Tack för att du delar dem med oss här. Viktigt budskap! Styrkekramar inför op. Det kommer att gå bra!

   • Barbro

    Många styrkekramar från mej som tänker på dej och din make.
    Önskar allt går bra för du har ju många vänner här som stöttar dej.
    Ha nu en fortsatt bra dag alla mina vänner.

   • Kristin

    Hoppas att allt går bra för dig. Håller tummarna. Styrkekramar från Kristin

   • Susanne Jonsson

    Vi håller tummarna Margot!

  • Susanne Jonsson

   Underbara Liljan! Tack!

 • Ingmari

  Jag är i princip uppfödd på älg. Gott. Men får inte tag i något älgkött numera. Fick för några år sedan älgfärsbiffar med lingon, potatis och gräddsås mm hos en släkting. Aldrig ätit så gott tror jag. Barnen och jag gjorde tabberas som Emil sa. Drömmer om att få smaka igen men tyvärr finns inte släktingen kvar i livet. Men jag minns de goda smakerna. Grytan verkar lättlagad och god. Vackert foto också.

  • Susanne Jonsson

   Tack Ingmari. Vi får hoppas de tar in det i din butik i höst!

 • Margot

  Måste göra ett litet inlägg till jag har tänkt så mycket på Hjördis hur går det är ni ute och far något hoppas så är fallet för det är ju en liten skönhet. Kram

  • Susanne Jonsson

   Åh! Vad roligt att du tänker på oss. Det kommer en uppdatering snart Margot!

 • Margot

  Hej Susanne här kommer sällan älgfärs i butikerna men jag gör nästan likadant med köttfärs och även renskav och det är jättegott ska titta återigen om jag hittar älgfärs. Ha en skön vecka och många kramar från mig.

  • Susanne Jonsson

   Tack Margot och detsamma till dig!