Bjudmat  Buffémat  Inspiration  Mat för många  Okategoriserade  Plockmat  Recept  Sommarmat 

5 pajer till kräftkalaset

Tänk att det redan vankas kräftor. Hur snabbt kan en sommar gå?

Jag gillar kräftor, men jag gillar tillbehören lika mycket. Tycker det är mysigt att förbereda ett par olika pajer och det brukar alltid bli uppskattat. Man kan ju även köra knytis och ta med en paj var.

kräftor2015-60-web

5 Superpajer till kräftskivan

1. Västerbottensostpaj

Det går int att komma ifrån. Det är det mest eftersökta receptet i dessa tider. Och jag förstår varför. Den passar till allt. Ibland gör jag små, ibland stora. Det brukar alltid vara lika uppskattat.

2. Pekka Heinos Sagolika lökpaj

Say no more. Denna klassiker här på bloggen. Älskar!

3. Grekisk grönsakspaj med örtfluff

4. Broccolipaj med citron & oliver

5. Paj med getost & päron

kräftor2015-152-web

Här hittar du även massor av andra godsaker som passar bra till kräftskivan!

 • Ami

  Ja det borde vi låta någon forska i, hur en sommar kan gå så snabbt ;). Men som tur är har vi ju nästan hela augusti kvaratt njuta av. Susanne, vilken paj-inspiration! Så gott! Har gjort de första två goda pajerna förut o i år ska vi ha inflyttningsfest (inte vår) + fira två födelsedagar samtidigt o då ska vi ha kräftskiva med pajer m.m. Pajerna kom på min lott att göra. Har fått önskemål på vegetarisk tacopaj o västerbottenpaj. Tror det får räcka. Ska göra stor tacopaj o så dina små, söta o goda västerbottenpajer. (Tar fullkornsdinkel i stället för siktad dinkel annars enligt recept). Måste göra dom dagen innan, men det får gå, även om de kanske är allra godast nygräddade.

  • Susanne Jonsson

   Tack finaste Ami! Det går bra dagen innan, man kan värma på om man har möjlighet. Min kompis A brukar servera dom kalla och det går också bara fint!

 • Margot

  Hej på er även jag måste nog göra en paj klarar mig utan kräftor blir nog Pekkas paj den är jättegod. Samtidigt kan jag försöka glädja mig att mina prover var godartade även om jag måste opereras så småningom. Ni ska ha sååå mycket tack som har tänkt på mig och sänt styrkekramar i mass. Just nu ser jag lite ljusare på tillvaron igen även om en usling på 5cm i tarmen ska bort. Men nöjer mig med att inte tänka på nyår ännu ha ha ha !!! Kräm på er

  • Ingmari

   Underbart med goda, glada nyheter. Kul att se hälsning från dig här. Fortsatt Lycka till nu! Det ska bli bra!

  • Ami

   Tack o lov att det ändå finns godartade uslingar! Förstår att det är oroligt innan man vet hur det ligger till. Krya-på-dig-kramar♥!!!

  • Liljan

   Bästa Margot, såå roligt att höra att du är på banan igen!! Fortsatt god bättring o lycka till-har verkligen tänkt ofta på dej. Vi ska till Öland i helgen och då tänker jag förstås igen på dej och hoppas att du nu kan ta del av din älskade skördemarknad i september..kommer ihåg att du skrev förra året att det är ett måste!!
   Jag ska läsa alla recepten och inspireras, får se om det blir några kräftor i år.. Ha det gott alla, KRAM Liljan

   • Margot

    Tack kära Liljan ja Öland har en speciell plats i mitt hjärta lammkött pumpor och alla kravodlade grönsaker vi köpt där de firar 20 års skördefest i år. Tyvärr vet jag inte när min operation sker så i år får jag glömma att åka dit men blir jag bara bra får jag vara glad man är ju inte ung längre. Krämkramar från mig

   • Susanne Jonsson

    Tjohooo! Vad ni är fina!!! KRAM

  • Susanne Jonsson

   Hej Margot! Puih! Kärlek, glädje, kraft & inspiration! Och Kräm!

 • Ingmari

  Nääää… om fem månader skulle jag skriva. Så är det nytt år. Men… betänk alla gånger vi ska se Susanne i rutan innan dess. Kul!

  • Susanne Jonsson

   jaaaaa!!!!!

 • Ingmari

  Jisses ja… Klo-time igen. Och ute är det mörkare nu. Suck! Ohälsa gjorde att jag inte hann njuta ordentligt. Liksom det varit för flera här. Behöver något gott. Måste därför testa Pekkas paj. Ska kolla in alla recepten. Skön start på augusti önskas ni alla! Om ett halvår är det nyårsdagen…

  • Ami

   Hörrödudö…jag tänler bara till sista augusti i nuläget 😉

  • Susanne Jonsson

   Haha, vi börjar med paj & kräftor Ingmari 🙂