Okategoriserade 

7 Underbara sommartårtor

Är det int fruntimmersvecka så säg!

Till denna ära kommer här tips på 7 drömgoda tårtor (en var, Fredrik får också en tårta idag) som är enkla att göra, går bra att förbereda och inte innehåller så supermånga olika ingredienser. Bara att välja och vraka. Hoppas ni tycker om dom!

1. Brownietårta i långpanna Älskar enkelheten. Och brownies!

IMG_9944

2. Vit choklad- & jordgubbstårta som en dröm….

3. Mazarintårta med hallon & citron Älskar man mandelmassa är det här ett enkelt val.

mazarintarta

4. Chokladpavlova ah! Fluffig och ändå rik…

midsommartårtor2016-62-web

5. Kladdkakstårta roligt om man vill pyssla lite lagom.

6. Glasstårta de lux med sommarbär Minns ni? Det är den jag gjorde till Pekka när han hade gift sig.

7. Tryffeltårta choklad & smörkola i ljuv förening

Grattis alla namnsdags- & födelsedagsbarn!

 • Margot

  Tack kära Liljan för du tänker på mig och tack alla ni andra som skickat krämkramar jag har just börjat stora undersökningar i min mage är inte alls på hugget mat är inte aktuellt för mig. Skulle gärna vilja ha en tårta jag heter nämligen också Kristina men den får väl vänta tills jag klarar av det. Just idag är jag sådär ledsen som man blir när man inte är ok men min mormor sade alltid att det är mörkast innan det ljusnar. Kramar i massor till er alla

  • Barbro

   Sänder en varm kram till dej Margot med gubbe.Vi kan fira våran Kristinadag tillsammans när du är bättre.Då kunde ni få lite blåbär av mej också.

  • Susanne Jonsson

   Finaste hälsningar till dig Margot. Vi tänker på dig. Kram

  • Ami

   Så jobbigt för dig Margot. Magproblem tar ju musten ur hela människan. Men hoppas de kan komma på vad som orsakar dina problem o sen åtgärda dem…på ett eller annat sätt.
   EN SRYRKEKRAM TILL DIG!!!

 • Liljan

  Tack för grattishälsningen, jag firar på söndag då ett av mina mellannamn är Kristina. Alla tårtor ser jättegoda ut, men om det nu blir toppenväder…?kanske jag inte bakar just nu, bror o svägerska kommer framöver så kanske det blir en då. Ser fram emot ditt torsdagstips, kramar Liljan.
  ps. jag tänker på dej Margot och hoppas du är på bättringsvägen, extra varma kramar till dej !! ds.

  • Susanne Jonsson

   Hurra för dig!!!!

 • Anna J

  Jag har en Kristina att fira denna vecka så jag tror det får bli en variant på din Kladdkakstårta. Tack för fin inspiration! Ha en fortsatt fin sommar till alla härinne. Kram!

  • Susanne Jonsson

   Vad fint Anna! Hurra för Kristina!

 • Ingmari

  Vilka härliga foton på frestande bakverk. Kul och annorlunda recept. Tack för dem. Något för både sol- och regnväder. Vi vet ju hur fruntimmersveckan brukar vara. Fortsatt skön sommar ändå med krämkramar till alla.

  • Susanne Jonsson

   Vad roligt att du gillar dem Ingmari! Ha en superfin helg nu!