Okategoriserade 

Island-Frankrike

Hej kompisar!

Bänkar ni er framför teven ikväll? Jag tror att tom jag kommer att kolla den här matchen. Iallafall slutet. Det är grått ute så det passar fint. Det känns lite dubbelt, jag har bott och arbetat i Frankrike och jag älskar det landet. Samtidigt älskar jag Island. Vilken prestation de gör! Jag vill tipsa om 3 goda grejor att äta till matchen. När jag tänker på Island tänker jag på lakrits, de har grymt bra lakrits där! När jag tänk på Frankrike så är det på choklad och även stenfrukterna som mognar just nu därnere. Så det kan få bli snacks efter maten, för jag tänkte servera nåt mer fotbolligt. Fotbollsmackan no 1 för mig är Club sandwich.

clubsandwich (11 av 15)

Jag har tipsat om den förut, i kanske minns? Knaperstekt bacon, avokado, ägg, majjo, tomat och kyckling. Coleslaw är gott till. Här hittar du recept på en god variant. Och en högrevsburgare, också mycket passlift fotbollsmat. 

clubsandwich (3 av 15)

Om man vill så byter man ut det vita brödet mot ett grövre. Jag gillar surdegsbröd…

clubsandwich (1 av 15)

Tredje tipset är pulled chicken.

Kycklingmacka-28

Jag serverar den i baguett eller som topping på en sallad.

Kycklingmacka-48

Man kan med fördel lägga upp i skålar och låta gästerna plocka ihop sin egen macka. SÅ gott! Vegetariskt alternativ finns bra i frysdisken på butikerna. Jag brukar tillaga det i ugnen och krydda upp den med teriyakisås. Mums!

Men jag är lite nyfiken. Följer ni Island? Hur tror ni det går ikväll? Vem vinner?

 

 • Ingmari

  Tur jag inte lagade fårskalle och annat konstigt. Förresten. Vikingarna reste runt. Yoghurt heter och uttalas på dialekt från Sollerön vid Mora ”skjyr” och på Island skyr. Kul! Många ord som är så lika. Men inte hjälpte det.

  • Ingmari

   En slags filprodukt alltså. Som långfil ungefär. Man tog blad av en växt som växer tex på stränder och lade i mjölk och så blev det långfil. Den var syrlig, slät och fin och hette ”sletskjyr”. Tänk, vilka saker man lärt sig av sina föräldrar. Ingen kunskap som finns kvar tror jag tyvärr.

   • Ingmari

    Tätört heter växten. Det går faktiskt att läsa om på nätet. Man diskuterar nu om bakterier på bladen gjorde jobbet och inte själva örten. Någon mer som hört?

    • Susanne Jonsson

     Jodå, skyr är underbart! Och tätört också!

 • Ingmari

  Gottigottiga foton i vackra färger!

  • Susanne Jonsson

   Tack Ingmari!

 • Barbro

  Jag kommer att följa matchen o hejar på Island.Blir nog riktigt spännande.
  Får se på vad man hittar på o äter.
  Kram o ha en fortsatt bra alla mina vänner här.

  • Susanne Jonsson

   Tack och Kram!

 • Ingmari

  Måste nog följa med hur det går. Vet inte vad det blir att äta men torkad fisk blir det inte trots att jag nog hejar på Island. Kram och heja till er alla!

  • Susanne Jonsson

   Hahaha, nä, det spar man till jul 😀

 • Ingegerd

  Ska också följa matchen, tror och hoppas på Island!
  Kram och glad sommar till alla 🙂

  • Susanne Jonsson

   Hej! Tack och detsamma Ingegerd!