Okategoriserade 

Island-Frankrike

Hej kompisar!

Bänkar ni er framför teven ikväll? Jag tror att tom jag kommer att kolla den här matchen. Iallafall slutet. Det är grått ute så det passar fint. Det känns lite dubbelt, jag har bott och arbetat i Frankrike och jag älskar det landet. Samtidigt älskar jag Island. Vilken prestation de gör! Jag vill tipsa om 3 goda grejor att äta till matchen. När jag tänker på Island tänker jag på lakrits, de har grymt bra lakrits där! När jag tänk på Frankrike så är det på choklad och även stenfrukterna som mognar just nu därnere. Så det kan få bli snacks efter maten, för jag tänkte servera nåt mer fotbolligt. Fotbollsmackan no 1 för mig är Club sandwich.

clubsandwich (11 av 15)

Jag har tipsat om den förut, i kanske minns? Knaperstekt bacon, avokado, ägg, majjo, tomat och kyckling. Coleslaw är gott till. Här hittar du recept på en god variant. Och en högrevsburgare, också mycket passlift fotbollsmat. 

clubsandwich (3 av 15)

Om man vill så byter man ut det vita brödet mot ett grövre. Jag gillar surdegsbröd…

clubsandwich (1 av 15)

Tredje tipset är pulled chicken.

Kycklingmacka-28

Jag serverar den i baguett eller som topping på en sallad.

Kycklingmacka-48

Man kan med fördel lägga upp i skålar och låta gästerna plocka ihop sin egen macka. SÅ gott! Vegetariskt alternativ finns bra i frysdisken på butikerna. Jag brukar tillaga det i ugnen och krydda upp den med teriyakisås. Mums!

Men jag är lite nyfiken. Följer ni Island? Hur tror ni det går ikväll? Vem vinner?