Okategoriserade 

Blåbärstider

Ett något sent torsdagstips kommer här. Blåbären börjar mogna även häruppe i norr, så det är hög tid att bunkra inför vintern. Det blir myggmedel och ut i skogen för mig!

IMG_1521

I år längtar jag extra mycket efter färska blåbär, både för smaken, men också för att de är så bra för oss. De år jag inte hinner plocka (eller har ont i ryggen) så brukar jag köpa några kilo och packa i lagomstora paket att ta fram till smoothies. Sedan blir det några större paket till paj. Men eftersom det tar slut så fort så har jag haft tur att få påfyllning när jag har varit hemma hos mamma i Piteå. Hon har plockat bären på bilden igår morse. Tack mamma! Gillar ni också blåbär kompisar? Vad gör ni med dem? Jag längtar så efter en kaka de bakar i Pite, ska försöka mig på den när det blir liiite svalare ute.

NJUT OCH HA DET BÄST!