Bekvämimpa  Bjudmat  Desserter  Ekologiskt på budget  Fika  Frukost  Glutenfritt  Hälsokrubb  Här är ditt kylskåp Susanne  Inspiration  Lyxiga fredagsfavoriter  Lyxmat  Mat att förbereda  Mat för många  Matlådor  Mellis  Okategoriserade  Recept  Snabblagat  Sommarmat  Susannes torsdagstips  Tips  Torsdagstips  Uteliv  Vardagslyx  Veganskt  Vegetariskt 

Blåbärsquinoa

blåbärsquinoa2016-9-web

Sommar och blåbärssäsong blev idag en lyxig frukost i form av vackert ljuslila vaniljdoftande quinoaskålar. Det är de färska blåbären som drar igång skaparglädje, läs gör mig så glad att jag bara vill kuta ut i köket och laga goda saker.

blåbärsquinoa2016-35-web

Den här quinoaskålen passar bra till såväl frukost som lättlunch, mellis och nyttigare dessert. Jag serverar gärna i olika skålar, blandar gärna glas för att förstärka den sköna, avslappnade sommarkänslan.

blåbärsquinoa2016-20-web

Toppar med det jag hittar i örttäppan. Idag blev det mynta och lavendel.

blåbärsquinoa2016-30-web

Hur gör man då? Jo, det är jätteenkelt!

Jag blandade kokt, avhälld och avsvalnad quinoa (svart quinoa var det som fanns hemma idag) med tjock yoghurt (du väljer mjölk, havre, kokos- eller sojabaserad, du kan även ta kvarg om du föredrar det), rivet äpple, några russin, smaksatte med vaniljpulver och mosade ner nyplockade blåbär. Sedan är det bara att varva i glas eller skålar med ännu mera bär och honung eller agave. Nötter eller mandel är också gott på toppen.

Här hittar du ett grundrecept, det kan vara skönt att ha ibland.

Idag kokade jag dock quinoan i vatten, eftersom jag kokade till en varmrätt samtidigt. Tycker det är perfekt att göra på samma gång. Man kan även frysa in den, speciellt viktigt såhär i rötmånaden.

Ha en fin dag allihopa!