Baka snabbt & Enkelt  Bakat  Bekvämimpa  Bjudmat  Buffémat  Desserter  Fika  Inspiration  Okategoriserade  Recept  Sommarmat  Söndagsbaka  Tips  Vardagslyx  Vegetariskt 

Smulpaj med vit choklad & bär

paj

Foto: Sara Danielsson

Imorgon är det nationaldag, firar ni kompisar?

Jag borde kanske baka en tårta men jag är SÅ sugen på paj, som den här med massor av bär och vit choklad… Har ni testat den? Visst borde den funka för att fira nationaldag? Det är ett superrecept, man tar vilka bär man vill och sedan toppar man med små (eller stora) degbitar och vit choklad. Bär och vit choklad är en såndär magisk smakkombo. Perfekt om det finns kvar några bär i frysen.

Det blir en smakbrytning mellan syra, kola och nötighet som får ögon att tindra.

Här hittar du receptet.

Glad nationaldag på er alla!

 

 

 • Ami

  Ja det har du rätt i…messmör o mesost som jag kan tycka är gott ibland. Den njutningen är förbi. Men som du säger, det finns ju annat. Mycket annat gott!

 • Ingmari

  Härligt väder och härlig paj. Hade gärna gjort den idag men det fick bli sova efter jobb. Så pajen får testas en annan dag. Verkar supermumsigt. Jag har bara svårt att hitta laktosfri vit choklad. Tar gärna emot tips. Hoppas dagen varit mysig och bra. Fortsatt trevlig kväll. Hälsningar till alla.

  • Ami

   Jag har heller inte hittat det Ingmari så därför hoppar jag över de recepten med vit choklad i. Kan tänka mig att det i en del fall går atr byta mot mörk…men långt ifrån alla. Likaså läser jag så många enkla glassrecept med kondenserad mjölk, vispgrädde o kanske nåt mer. Blev bjuden på en paj med kondenserad mjölk i o den var jättegod. Tog 2 laktasenzymtabletter innan o tänkte att en bit går nog bra, med oj så dålig jag blev på natten o dan efter. Där lärde jag mig en läxa. Massa laktos i sen kondenserade mjölken tydligen. Tur ändå att det finns så många bra laktosfria alternativ nu för tiden. Men sen är det ju så att man ibland blir lite extra sugen på just det man inte får äta.

   • Ingmari

    Jodu. Kondenserad mjölk och messmör är något som ger minnen för livet. 😉 Inte hittat någon lösning. Men det finns annat.

   • Susanne Jonsson

    Det är ju alltid det Ami. Det verkar som vi alla har något vi inte kan äta, så helt rätt att fokusera på det man faktiskt kan äta och mår bra av. Men inte är det lätt alltid!

  • Susanne Jonsson

   Hej Ingmari! Jag förstår. Det finns varianter som är veganska, helt fria från komjölk och även laktosfria. Ev måste man beställa via nätet, eftersom få verkar ta hem det. Konstigt nog!

 • Ami

  Japp, vi firar sen ett antal år tillbaka med hotellfrukost o sen följer vi musikkårerna ner till parken där byns nationaldagsfirande går av stapeln. I år lyssnade vi bl.a. på ett humoristiskt o tänkvärt tal av Özz Nujen. Vilket kanonväder sen! Kram vänner!

  • Susanne Jonsson

   Mums med hotellfrukost Ami! Vad roligt att ni hade en bra dag. Kram!

 • Margot

  Nu har jag firat nationaldagen i en vacker park här i Borås som brukligt är underbart väder vacker miljö vad kan man mer begära. Köpte Sverige bakelser på hemvägen ha en trivsam nationaldag alla vänner och var tacksamma att vi har ett så vackert land. Kram på er alla

  • Susanne Jonsson

   Verkligen Margot. Tacksamhet är toppen. Kram

 • Kristin

  Glad nationaldag till vår käraste Susanne och alla andra goa läsare här på bloggen. Sverige strålar idag…Kräm

  • Susanne Jonsson

   Tack finaste Kristin! Kräm!

 • Barbro

  Önskar alla mina vänner en fin nationaldag!
  kram

  • Susanne Jonsson

   Tack snälla Barbro! Kram