Okategoriserade 

Glad midsommar!

Alla finaste kompisar, jag önskar er en superfin helg hur ni än spenderar den.midsommarbuffe2016-28-web

En stor midsommarbukett till er alla!

 

 • Liljan

  Jaa Susanne, ”Go´kväll på turne´” eller ”Go´kväll någonstans i Sverige” eller ”Susanne´s skafferi på besök” eller ” Go´kvälls Susanne & bloggen gästar er” ,näe, vet inte, finns nog hur mycket som helst..men först e´de´ju du Susanne som är huvudpersonen i det hela men visst kan jag tänka mej att Beppe och Pekka kan följa med , tror dom kan liva upp det hela och så blir det ju inte bara damer….:o)
  bara spånar fritt här nu,haha !! Ja..vi måste ju ha lite mat också då… Kram igen, Liljan

 • Liljan

  Tack fina du Kristin, å så ni andra igen för pepp o kramar, det värmer (i värmen:o) ) må ni tro ! Jamen, visst är vi väl ett härligt gäng härinne och jag önskar också att vi någon gång skulle kunna träffas, tror vi började tala om det första ggn för ett par år sen´, eller hur ? Vi får se till att skaffa vår Susanne ett uppdrag här nere i södra Sverige någonstans…så får vi alla stråla samman där, såå roligt det skulle vara, vi kanske kan samåka från väster till öster eller söder till norr !! :o) Vad tror ni ?? Du Susanne kanske har något på gång….? Men så länge så hörs vi här på den mysiga bloggen, ha en fiin vecka, KRAMAR, Liljan

  • Susanne Jonsson

   JA! Underbart! En Go’kvällturné! Vi kan drömma om det. Vem vet? Vad skulle ni vilja att den innehöll isåfall? Så jag kan berätta vidare till chefen. KRAMAR

   • Kristin

    Här kommer en affärsidé. Hyr en mindre fjällanläggning (lågsäsong/billigt) där du kan ha utbildning i matlagning, olika teman. Sedan kanske man kan köra lite friskvård enklare yoggapass. Nu kommer poängen, man måste ha en pilotomgång för att utvärdera om man är på rätt spår etc. Det är där vi kommer in och hjälper till. Jag har nog fått solsting, men drömma kan man ju få göra. Det skulle vara så roligt att få träffas. Kram till er alla

    • Ami

     Haha, i den drömmen är jag den första att anmäla mig 🙂

     • Susanne Jonsson

      YES! Heja du!

    • Susanne Jonsson

     Men SÅ bra idé Kristin! Låt oss drömma vidare!!! SUPERKRAMAR

 • Kristin

  Det är så roligt att läsa allt det ni skriver och vara med och dela det. För mig är hjärna lite överhettad av alla ljuvliga blomdofter och värmen, så från mig blir det bara en stor kräm. Till Liljan blir det en styrkekram och med hopp om att det ordnar sig med foten.

  • Susanne Jonsson

   Håller med dig Kristin! Och jag vill berätta att det är många som läser som inte kommenterar bland annat eftersom det är lite knixigt. Men de brukar berätta för mig att de också uppskattar att läsa kommentarerna. Tack till er alla!

 • Ingmari

  Tack för alla härliga hälsningar och kul att vi kan sända blommor till och mellan varann så här. Susanne fixar de vackra fotona och vi får möjligheten att njuta och hälsa. Jag fick inte ihop några sju karlar och lika bra var väl det för det har varit så varmt och såååå kvalmigt att det hade blivit alldeles för svettigt med en massa manfolk i sängen också. Nu regnar det och jag vill faktiskt ha lite åska. Apropå drömmar. En annan sak för midsommar: Man ska äta sill det sista man gör innan man lägger sig. Sedan får man inte dricka vatten innan man ska sova. Då ska man drömma och den man som kommer och bjuder en på vatten i drömmen ska bli ens tillkommande. Undrar om Susannes goda sillinläggningar fungerar till detta? Förresten. Om det nu dyker upp någon i drömmen så är det väl en skruttig karl som bara bjuder på vatten?!? Är det något att ha? Nä. Bra kvinna reder sig själv och gör något av Susannes goda recept istället. Tog en snabblunch häromdagen. Var så sugen. Öppnade en burk rödbetssallad och en burk kalvsylta. Åt med gaffel direkt ur burkarna. Som bara var att kasta sedan. Det var så himla gott! Och SPD som jag tror det är Susanne säger. Spar På Disk! Det är vad jag kallar en slö lunch. Gav energi utan att ta energi. Medan jag åt tittade jag på Susannes vackra bilder och läste recepten i mobilen och drömde om ett vackert dukat bord och funderade på vilka av Susannes rätter jag ska laga till en dag. Men jisses så skönt det var att vara så lat en stund. Kräm på er alla och må så gott.

  • Ami

   Haha du/ni är roliga! Men håller med dig Ingmari, för även om jag tycker om att laga mat så blir det väldans lättlagat mellan varvenhär också. Ibland fattas orken, ibland lusten, ibland tiden, ibland förmågan p.g.a. diverse krämpor…och det är helt ok.
   Just nu försöker jag tänka ut enkla o lättlagade rätter till de två veckorna grabbarna med familjer kommer till stugan i sommar. I början hade jag så svårt med den biten…ville göra allt som de gillade o det blev matlagning dagarna i ända. Även om vi hjälptes åt. Helt slut när jag skulle lägga mig och hade svårt att sova för jag var för trött. Nu bakar jag bullar o favoritkakor långt i förväg o lägger i frysen. Sen får familjerna stå för en middag var. Sen köper vi hem till enkla middagar o så hjälps vi åt. Man vill ju ha tid umgås också. Ta picnickorgen till sjön o hänga där. Ligga i hängmattan o läsa sagor för barnbarnet. Plocka färska grönsaker från trädgårdslandet och njuta av. Ligga på det gamla mjuka blommiga täcket o titta på molnen, humlorna, svalorna o läsa en god bok.

   • Susanne Jonsson

    Smart, tack för bra tips till oss alla Ami!

  • Susanne Jonsson

   hahahahaaaa Ingmari UNDERBART!!!

 • Liljan

  Tack finaste Susanne för en underbar bukett,den ser ut som en ”pappa-bukett”. Tack för kramar och tankar från er alla, ni är underbara! Hoppas att ni alla har haft en fin helg, natten till fredagen så var Tor väldigt aktiv här, dunder o blixtar- men midsommarafton hade vi solsken och varmt o fint-härligt!! Med maten gör vi som du Ingmari,vi delar upp den på flera dagar.. o du, inte visste jag att det var karlarna som skulle in under kudden..då har jag gjort fel hela tiden :o), haha.Ha det så gott alla,KRAMAR Liljan

  • Susanne Jonsson

   hahahahaha Liljan, du är underbar!

 • Ami

  Tack för denna härliga sommarbukett o alla andra läckra buketter du ofta har med på dina bilder. Jag älskar blommor av alla de slag. Sen vi flyttade från villan har jag fått upp ögonen på ett helt annat sätt för alla vilda blommor. I det enkla bor oftast det vackra.
  Kram på er alla!

  • Susanne Jonsson

   Håller med dig Ami. Vad roligt att du gillade den. Kram!

 • Ingmari

  Den här natten så ska man ju… ni vet… Plocka sju karlar och lägga under huvudkudden och drömma om blommor. En kompis sa som svar: ”- Nä, usch, det verkar alldeles för knöligt!” Haha. Tänkvärt. Blommor som i Susannes vackra bukett är i alla fall helt underbart att titta på och drömma om.

  • Margot

   Fortsätt skön helg och tack Ingmarie för dina inlägg med många roliga inslag du har så underbar humor så man får ett gott skratt när man läser dem och ett gott skratt kan man verkligen behöva . Skönt att det är ett tag till julmat och stök nu njuter vi av värmen

   • Susanne Jonsson

    Håller med dig Margot, älskar att ni har humor!!!!

  • Susanne Jonsson

   Tack!

 • Ingmari

  Mitt i natten på jobbet så njuter jag av de vackraste sommarblommorna i en underbar bukett och tackar för det och det fantastiskt fina fotot. Naturligtvis har det regnat och varit gråväder, men det har varit sol också. Det är så kvavt och åskan skulle gärna få rensa upp lite. Maten som sill och lax och annat gott får jag lov att dela upp på flera dagar, fast jordgubbarna försvann fort. Men det bästa är väl att äta dem medan de är fräscha och goda. Det blev alltså inte så mycket gott uppätet på midsommarafton, inte som på de vackra bilderna. Men man kan ju testa maträtter flera dagar utan att det är just aftonen. Tacksam för alla mysiga recept i alla fall. Hälsar fortsatt trevlig midsommarhelg till Susanne och er alla här! Hoppas att ni får må bra trots bakslag av fötter och annat trist. Önskar allt gott för er alla och kul att möta er alla här då och då. Nu är det ett halvår till julafton så passa på att njuta. Snart laddar Susanne om med julsill, julskinkor, glögg, grönkål och härliga, annorlunda julsallader. Nä… vi tar och njuter av sommaren först. Eller hur?!?! Ha det gott!

  • Susanne Jonsson

   Precis Ingmari, midsommar är ju bara en dag, hoppningsvis blir det många fina dagar att njuta i sommar och andra somrar!

 • Annette

  En riktig god helg og midsommerfeiring til deg. Alltid så trivelig å lese bloggen din. Hilsen Annette

  • Susanne Jonsson

   Tack snälla Annette!

 • Barbro

  Sänder dej varm midsommarkram också .Tack för dina fina bukett.
  Sitter nu ute på Vänern o fiskar o hoppas på napp.

  • Susanne Jonsson

   Åh underbart Barbro. Tack!

 • Margot

  Tack för buketten den är alldeles underbar !!! Hälsningar Margot

  • Susanne Jonsson

   Tack finaste du!