Okategoriserade 

Vårvinter

Hej Kompisar!

Välkommen till en ny vecka här på bloggen. Det är så oerhört vackra kvällar nu, har ni sett? Vintern ska bli vår, det tinar och nu går det snart int åka skidor längre.

IMG_9270

Men jag är lite nyfiken, hur långt har våren kommit hos er?

Ha en superfin kväll allihopa!

Kräm

 • Ingmari

  Håller verkligen med flera här. Alla vackra fotona borde användas till något särskilt och få stor spridning. Susanne har verkligen ett öga som fångar det speciella.

  • Susanne Jonsson

   Tack Ingmari! Så fint att höra!

 • annie

  Hej, jag tror att jag hamnar i helt fel diskussion men jag tänkte kommentera på Chokladmazarinkakan men ser att kommentarerna på det inlägget är stängt. Jag bakade iallafall den kakan härom veckan. Sååå underbart god! Tom ännu godare när man tar upp en bit ur frysen och tinar 🙂 Jag gjorde den dock utan den rosa glasyren. Den på bilden – visst menar du att den är med både chokladglasyr Och rosa glasyr?

  Jag har dock en till fråga: Om man har ett bra recept på en kaka för t ex en rund vanligt sockerkaksform men vill göra större sats, kan man dubbla receptet och göra i långpanna men hålla koll på räddningstiden? Och tvärtom – om man har ett bra recept för rund form eller långpanna, kan man göra dessa i muffinsformar och hålla koll på tiden i ugnen – men använda exakt samma recept men bara byta själva formen på kakan?

  • Susanne Jonsson

   Hej Annie! Det vågar jag inte garantera, man måste provbaka skulle jag säga. Ofta går det. Vad roliga att du gillade kakan!

 • Margot

  Nu har jag ägnat surfplattan och din blogg igen med tillbakablickar och blir helt lyrisk över dina foto till en hel del inlägg säger som Liljan en almanacka med både matbilder och naturbilder borde vara ett projekt för dig eller hur kompisar. Kräm på er

  • Susanne Jonsson

   SÅ roligt att höra, tusen tack Margot!

 • Liljan

  Vilken underbar bild Susanne,..den skulle också passa bra som underlägg, mat o dryck,..kalender..eller… Jag ger mej int (som du säger) :o),vi är ju flera som efterfrågat detta för att dina bilder är såå fina! Svårt att tro att du åker skidor när vi här nere i söder sitter ute och igår hade vi 14 gr varmt! Men jag håller mej inne,ha- som om jag hade ett val :o)..- men snart så,.. kanske. Ha det så gott alla, kräm på er, Liljan

  • Susanne Jonsson

   Tack underbara Liljan! Kräm!

 • Ingmari

  Oh, så vackert foto! Ja, våren, den våren. Verkar inte veta hur den vill ha det. Varmt och sol och plus 12-13-14 på dagen. Riktig isbark på bilrutan som knappt gick att skrapa bort häromnatten. Flera minusgrader. Inga vitsippor alls. Skum vår.

  • Susanne Jonsson

   Tack snälla du!

 • Barbro

  Vilken fin bild.Här börjar det blomma för fullt både vitsippor.blåsippor men även forsythian så smått.Samt har sett knopp i ett japanskt körsbärsträd samt en växt som heter Tibast.
  Ha nu en fortsatt mina vämner här o kram på er.

  • Barbro

   kväll ska det.

  • Susanne Jonsson

   Åh! Vad mysigt!

 • Margot

  Vilken vacker bild du fotar verkligen fantastiskt. Här i Borås börjar vi känna av våren på allvar backarna fulla av vitsippor tulpanerna i mina land syns knopparna ett litet prydnadsträd har börjat grönska och magnoliabusken har knoppar. Vi har suttit ute i solen idag och druckit kaffe med chokladmazarinkakan till det var 16 grader varmt. Men i morgon ska vi få lite regn men då exploderar nog grönskan underbart. Ha det gott alla kompisar här på denna sidan

  • Susanne Jonsson

   TACK snälla Du! Så vackert det låter!