Okategoriserade 

Mangomellis

Hej Kompisar!

Måste bara tipsa om ett gott mellis som jag älskar.

IMG_9545

Det är helt enkelt bara 2 dl fryst, tärnad mango och 2 dl grekisk eller rysk yoghurt som jag mixar fluffigt. Idag fanns några jordgubbar och granatäpplekärnor kvar från ett jobb. De fick bli topping. SÅ gott!

Ha en toppenfin dag!

 • Barbro

  skrev en kommentar förrut men har tydligen försvunnit-men såg den förrut.
  ha en bra kväll.

 • Liljan

  Hej alla, jag har mango i frysen o yoghurt i kyl så detta får testas,ser så gott ut!
  Men..vet ni vad.. JAG HAR VARIT UTE :O) !!!!Gick ner för alla 3 trappor,över gatan för att se alla småblommor,vita o blå skillor samt gulsippor,sen runt fastigheten, gick fint med två kryckor och min man som höll mej i armen. YIIPPEEE!! Jag är så glad att jag känner för att sätta annons i tidningen..fast jag skojar..men vilken lycka!
  Ikväll blir det lax på en bädd av bladspenat,grädde med vitlök,kryddor och parmesan över o så mera parmesan + små delikatesspotatis. Känner lika mycket lycka över att kunna stå i köket igen, har saknat det.
  Vad spännande det låter med ingefäran som Erika berättar om, något du känner till Susanne? Just nu står det 16.9 på termometern i skuggan, här har varit en helt underbar solig och fin dag! Ha det gott alla, soliga hälsningar, Liljan

  • Margot

   Oj vad glad jag blir att du kunnat gå ut det måste vara helt underbart känna vårvindar i ansiktet och se alla vårblommor som slagit ut nu blir du bara bättre och bättre så du kan snart ta dig ut själv.Yippijej och kram från Margot

   • Liljan

    TACK, snälla Margot, ja visst är det underbart och du vet ju som själv sportat en sån här läcker stövel!! Stor kram tillbaka till dej!!

    • Susanne Jonsson

     Ni är för fina! Älskar att ni är så snälla & fina med varann.

  • Barbro

   Vilken lycka för dej att komma ut och se alla vårblommor.
   Vad god din laxrätt verkar vara du kan inte beskriva mer-åt också lax igår.Gjorde då så här har 4 laxbitar ( gärna färska) , läggs i ugnsäker form salta,blanda färsk rosmarin med chili och strö över och sedan grädde med pressad vitlök i och häll över laxen och sedan in i ugnen i 20-25 minuter i 200-225 grader- smaklig måltid.
   kram till er alla.

   • Liljan

    Hej Barbro, ja jag var överlycklig över att komma ut-häärligt!! Du, din lax låter jättegod, det ska jag testa nästa gång!Receptet för min löd 700 gr lax,jag tog 4 bita på 500 gr.400 gr djupfryst spenat,tinad och urkramad som man lägger runt laxen,salt o peppar, 3dl grädde med 1 krossad vitlöksklyfta och hälften av 1 1/2 dl finriven parmesan som man häller över det hela,toppa m resten parmesan.200 grader i 15-20 min.Det var riktigt gott,men jag upplevde såsen lite tunn, det är ju svårt att få ut allt vatten ur frusen spenat och min lax var också frusen,det blir ju alltid lite vattnigare än färsk,så nästa gång ska jag nog vända laxen i lite mjöl…eller något..?! Härlig torsdag på er alla !!

    • Susanne Jonsson

     Ah! Mums! Vad tror du om att fräsa spenaten innan? Kram!

     • Liljan

      Haha,det ska till en riktig kock för att tänka lite längre, såklart man kan fräsa den för att få bort vätskan…eller ta färsk som man bara ”mjukar” i lite smör först! Tack för tipset,KRAM på dej Susanne!

     • Susanne Jonsson

      Inga problem Liljan! Bara roligt om man kan få tipsa lite! KRAM

    • Barbro

     Tack Liljan!
     Kul att även vi kan dela med oss av våra godsaker också.
     I mitt recept ska vara 2-3 dl grädde beror på hur mycket sås man vill ha.
     Ha en bra torsdag mina vänner.

     • Susanne Jonsson

      Mums!

   • Susanne Jonsson

    Fint tips, tack Barbro!

  • Susanne Jonsson

   Wihoooo Liljan, heja Du! Så gott det låter, både att du vart ute och maten. Nej, jag har inte smakat den ingefäran. Ännu, hahaha….

  • Ingmari

   Grattis till promenaden!!! Måste ha varit helt underbart! Bravo! Härligt att det går framåt. Det blev lax här också nyss. Så gott!

   • Liljan

    Tack Ingmari o Susanne för era hejarop,alla är ni så goa. Så många av oss som har ätit lax,men de´e´ju en nyttig o god firre!

 • Barbro

  Har precis ätit detta goda mellanmål-det kommer att göras flera gånger.
  Ha nu en bra dag alla mina vänner här.

  • Susanne Jonsson

   Toppen Barbro!

 • Erika Karlsson

  Hej Susanne! Jag har följt dig länge och vet din kärlek till ingefära =) Under våren bor jag i Taiwan och här älskar de också ingefära. Något jag smakade på häromdagen när vi åt på en restaurang där de serverade vegetariska buffé var något som kan varit ”långkokt” ingefära. Den var skalad och i något mindre bitar men otroligt ”söt/syrlig/stickig” i smaken och jättegod till bönor, sallader, friterad sötpotatis etc. Tänkte på dig! Hälsningar Erika

  • Susanne Jonsson

   Oh! Vad roliga att höra Erika! Det låter helt underbart gott! Tack för att du tänker på mig ända borta i Taiwan 🙂 Ha det superfint!

 • Margot

  Oj vad gott det ser ut jag vill ha en sådan tallrik nu men har ju inte något av detta hemma men imorgon blir det handel så då blir det till att njuta av detta. Tänkte tala om för dig Susanne att mina lökar med ranunklar kommer i mina krukor i källaren där jag driver upp dem. Hoppas de blommar i sommar rosa och vita blir nog vackert. Ha det gott och njut av livet. Kram

  • Susanne Jonsson

   Härligt att höra Margot!

 • Ingmari

  Låter så gott och ändå så enkelt. Och som alltid ett vackert och inbjudande foto. Mumsigt! Kräm till alla här och en solig mango-hälsning speciellt till Susanne, som oavbrutet kommer med idéer så vi ska få i oss nyttigheter i goda former. Tack!

  • Susanne Jonsson

   Tack Ingmari!