Äggfritt  Bjudmat  Glutenfritt  Inspiration  Lyxiga fredagsfavoriter  Okategoriserade  Plockmat  Recept  Sallad  Sommarmat  Susannes torsdagstips  Tips  Vardagslyx  Vegetariskt 

Helginspo

Idag på lunchen var jag iväg och helghandlade. Massa grönt blev det. Så inspirerande! Nu ser det ut såhär i mitt kök. Yay!

grönsaksbuffe-50-web

Kolla in dessa finfina kronärtskockor. Mums!

grönsaksbuffe-40-web

Här hittar du ett superrecept för såna!

aptitretare-45-web

Vad gör ni i helgen kompisar?

Vad det än är så önskar jag er sol & glädje!

 • Mona

  Hej Susanne.
  Har du något bra glutenfritt recept på Falsk potatiskaka i långpanna som du vill dela med dig av? Med vänlig hälsning, Mona

 • V

  Härligt att se alla grönsaker, längtar till era matprogram från skördemarknaden i Umeå, det är alltid lika inspirerande för mig att titta på 🙂

  • Susanne Jonsson

   Ja! Bästa programmen, tycker jag 🙂

 • Monica

  8/4 min mans 75-års dag.Firade med bubbel,laxsnittar på vitt bröd,snittar på rågbröd med pate´ och smågurkor och en rödlöksmarmelad och små västerbottenspajer samt en marängtårta med bär,konserverade päron och grädde.Allt mycket gott!Sen på lördag blev det grekisk/italiensk/spansk inspirerade smårätter med ouzo och/eller gott vin.Så härliga dagar med barn,barnbarn,svägerska och goda,goda vänner.

  • Susanne Jonsson

   Underbart att höra Monica! Grattis på dig, maken!

 • Margot

  Hej på er alla tänkte tala om att jag fick en stund som jag satte mig ner jag har ju inte varit inne så länge här på bloggen så jag satte mig och läste en del från 2014 både recept och berättelser av dig Susanne . Det har varit såå roligt att blicka tillbaka jag har fått inspiration till mycket nytt som jag kommer att laga. Tack Susanne för dessa tillbakablickar det har varit riktigt givande. Kram på dig

  • Susanne Jonsson

   ÅH! SÅ fint du skriver Margot. Tusen TACK. Jag blir jätteglad av att läsa dessa uppmuntrande ord. Det är så roligt att ni vågar testa lite nya saker och att få ha kontakt såhär direkt. Varm kräm 🙂

 • Margot

  Förlåt Ingmarie jag döpte om dig till Barbro alltså lite galet tur man kan förklara sig !!!

  • Ingmari

   Jodå. Ingen fara. Här är det Ingmari utan e, döpt så, och jag såg att du sände till mig, men här är vi ju allihop så du hade nog oss alla i tanken och menar bara väl. Trevlig helg pä er allihop. Må väl.

 • Ingmari

  Lustigt. Fick också grönsug i affären. Köpte squash, aubergine, romansallad och sådant. Sugen på mix. Önskar er alla en trevlig kräm-helg med mycket gott och nyttigt. Grattis och hurra för Margots man också.

  • Margot

   Hejsan Barbro maken hälsar och tackar för grattis hälsningen och säger att kom igen nästa år då blir det mer än kaffekalas 75 är ska firas med något gott ur Susannes recept flora alltså god mat. Ha en forsatt bra och grön mathelg. KRÄM

   • Barbro

    jag vill också gratta din man Margot.nu önskar jag alla här också en bra helg kräm på oss.

  • Susanne Jonsson

   Hurra!!!!

 • Barbro

  Kommer att titta bland dina recept o se om man hittarnågot gott att äta.
  Kram på er alla.
  Ha nu en bra hwlfvalla mina vänner.
  Kram på

  • Barbro

   blev lite fel.ha en bra helg.
   kram på er alla.

  • Susanne Jonsson

   Åh! SÅ roligt att höra Barbro!

 • Margot

  Vi ska fira mannen som fyllt år så idag har jag bakat 3 sorter småkakor och bullar imorgon tänkte jag baka chokladmazarinkakan vi är inte så många men han vill ha kaffe och kakor som hans mamma hade. Det ska bli sol här imorgon så då får vi njuta ute under dagen. Ha det riktigt skönt och ha det gott under helgen. Kram på er alla

  • Susanne Jonsson

   Mums! Hälsa GRATTIS till maken! Kram

 • Kristin

  Ikväll kommer vi att göra mug cakes / skål cakes och se på Mord i paradiset. Varför det blir skål är att vi har för få stora muggar. Det blir nog bra med skål, ryms mera glass. Vi gjorde en i går för att testa och det blev succé. Det verkar bli en fin helg, solen lyser över oss. Tidigare i veckan hade vi blöttsnö.
  Trevlig helg till Er alla goa läsare och sköt om er på bästa sätt.
  PS. Det är lasagne inslaget som tyvärr är borta. DS

  • Susanne Jonsson

   Ah! Tack för att du säger till Kristin. Supersmart att göra kakorna i skålar så det ryms mer glass, tack för tipset!