Baka snabbt & Enkelt  Bakat  Bjudmat  Buffémat  Desserter  Fika  Inspiration  Okategoriserade  Recept  Söndagsbaka  Tips  Vegetariskt 

Fredagsfint

grönsaksbuffe-2-web

Varm tack för kommentarerna på förra inlägget och era fina ord och förslag om mina bilder. Kärlek! Jag har försökt svara, men det är nåt knas med tekniken så det funkar inte just nu. Idag är det fredag, vad gör ni för mat på fredagar? Är det tacos som gäller? Det är så roligt, men jag har en retroperiod just nu i min bakning. Jag bakar gamla godingar, som den här favvon Misslyckad sockerkaka. grönsaksbuffe-web

Grejen med den är att den ska bli ”misslyckad” falla ihop, bli kompakt.

Ingen vispning här inte. Det är ett gammalt recept som är en favorit i hela min familj.

Såhär gör man

Misslyckad sockerkaka

2 ägg

3 dl strösocker

Rör ihop ägg och socker.

Blanda ner

1 dl grädde 27%

125 g smält smör

Blanda ner

2,5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

Häll i smord och bröad form. Grädda 175 grader 25-30 min.

Perfekt dessert med en klick grädde och bär.

Ha en supermysig fredag allihopa!

 • Ingmari

  Vet ni! Nu! Måste berätta. Nu börjar vitsippor komma på tomten här. Äntligen! Konstigt. Men härligt.

  • Susanne Jonsson

   Härligt att höra Ingmari!

 • Monica

  Ojojoj,den där misslyckade sockerkakan,vet inte hur många jag gjort sen jag första gången såg ditt recept för mer än ett år sedan.Så god och så snabbt att slänga ihop och smeten som blir kvar i bunken….mums smakar som kola.
  Monica

  • Susanne Jonsson

   Hihi, eller hur Monica 🙂 Kul att du gillar den!

 • Barbro

  Hej vänner!
  Kommer att testa både din mousakka och sockerkaka när våra vänner kommer till oss ikväll.
  Önskar alla mina vänner en bra helg.
  Kram på oss.

  • Susanne Jonsson

   Ja, vad roligt att höra Barbro! Kram!

   • Barbro

    Det var uppskattat må du tro-dom fick reda på att det ett av dina goda recept som du delar med dej av.
    Ha nu en fortsatt bra dag mina vänner här.kram på oss.
    ps har mailat dej ett recept till dej också.ds

 • Margot

  Hej alla vänner igår skulle vi ha taco men vi tog tortillas och fyllde med tacofärs grönsaker och tacosås rullade och åt mycket gott. Idag blir det mousakka lite omständigt men gott blir så stor att man kan dela upp och frysa till en annan gång har även bakat en misslyckad sockerkaka för första gången. Så nu får vi ta det lugnt ett tag. Ha en fortsatt skön helg kul att höra att du börjar röra dig i kökets domäner Liljan kram på er alla

  • Susanne Jonsson

   Heja du!

 • Liljan

  Hallå alla! Jag gjorde nästan som du Ingmari,..malet kött med massor av kryddor i som man trycker ut till en jättebiff i pannan, steker fin yta och sen delar i bitar innan man vänder. Sen krossade tomater och lite grädde som får puttra in och till det hade vi ” grön spagetti” gjord på sojabönor. Börjar äntligen klara av att ”laga” mat o faktiskt gjorde jag en kaka i veckan..en väldigt snabb o enkel sak, men ändå :o)!! Hörrni vänner jag önskar er alla en trevlig helg,i Blekinge är det grått ute,11,6 ….men soligt inne ! Kram o kräm på er, Liljan

  • Susanne Jonsson

   Mums! Bra jobbat Liljan! Hur är det med lilla fossingen? Kram!

 • Anna J

  För min del blir det antingen plock- eller hämtmat på fredagar. Då är jag så trött efter en intensiv arbetsvecka att jag vill göra enklast möjliga. Igår blev det thaimat. Matlagningen spar jag till övriga dagar. Vilken spännande kaka och så enkel. Den ska jag absolut prova på att göra. Låter gott att äta den med grädde och bär. Ha en fin helg Susanne och övriga gänget härinne! Kram!

  • Susanne Jonsson

   Tack finaste du! Kram!

 • Ingmari

  Så vackert foto! Tacos är så gott. Har köttfärs hemma men idag blir det köttfärs naturell formad till biffar och pang ner i stekpannan. Kokt potatis. God sås och det blir på grädde. Lingonsylt till. Grönsaksröra ihopfräst på romansallad, lök, squash och aubergine till. Ev mera grönsaker i. Enkelt. Måste sova en stund nu på eftermiddagen. Därför snabb och enkel mat idag. Önskar er alla en trevlig kväll och skön helg. Ska bli kul med boktipsen i Gokväll. Tyvärr inget bak ikväll. Lite för trött. Drack gott kaffe med hårt tunnbröd till istället. Och ute är det lite kyligt men skönt och vårvibbar.

  • Susanne Jonsson

   Ja tacos ÄR gott! Gott kaffe är alltid rätt!

 • Margot

  Ja det skulle inte vara fel med tacos i kväll ska handla får väl se vad som hamnar i korgen skall baka misslyckad sockerkaka i eftermiddag till kaffet med lite grädde till Mums har lite frusna vinbär också. Dina blommor ranunkel är så vackra mina lökar står i källaren och drivs fram vi får väl se om det blir några. Idag har vi mulet och lite regn ingen värme precis endast 5 grader. Trevlig helg önskar jag dig och alla kompisar på detta forum kräm på er.

  • Susanne Jonsson

   Åh Tack Margot! Kräm!