Baka snabbt & Enkelt  Bakat  Bjudmat  Buffémat  Desserter  Fika  Inspiration  Okategoriserade  Recept  Söndagsbaka  Tips  Vegetariskt 

Fredagsfint

grönsaksbuffe-2-web

Varm tack för kommentarerna på förra inlägget och era fina ord och förslag om mina bilder. Kärlek! Jag har försökt svara, men det är nåt knas med tekniken så det funkar inte just nu. Idag är det fredag, vad gör ni för mat på fredagar? Är det tacos som gäller? Det är så roligt, men jag har en retroperiod just nu i min bakning. Jag bakar gamla godingar, som den här favvon Misslyckad sockerkaka. grönsaksbuffe-web

Grejen med den är att den ska bli ”misslyckad” falla ihop, bli kompakt.

Ingen vispning här inte. Det är ett gammalt recept som är en favorit i hela min familj.

Såhär gör man

Misslyckad sockerkaka

2 ägg

3 dl strösocker

Rör ihop ägg och socker.

Blanda ner

1 dl grädde 27%

125 g smält smör

Blanda ner

2,5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

Häll i smord och bröad form. Grädda 175 grader 25-30 min.

Perfekt dessert med en klick grädde och bär.

Ha en supermysig fredag allihopa!