Okategoriserade 

Härlig helgdessert

Alltså miljarders tack för era kommentarer i inläggen i veckan. Autostavningen som gick bananas var en höjdare. SÅ bra att vi kan bjuda på oss själva. Minns så väl när den envisades att ändra ordet curd, i lemon curd, till kurd. Så konstigt det blev. Och jag tyckte det var pinsamt. Men nu känner vi ju varann och det känns som att några felstavningar och autostav bara kryddar upp tillvaron här på bloggen. För om man gör saker, vad det än kan vara, så kan det bli fel. Men ärligt talat, stavfel, vad gör det om 100 år? Speciellt inte när vi får skratta tillsammans åt hur tokigt det kan bli. Vinterdäck eller vintergäck, vi fattade. Och skrattade. Det går fort i pingis. TACK för att ni bjuder på er själva.

Jag vill tipsa er alla fina kompisar här om en enkel dessert i helgen. Det är färdig kolakräm (kolla vid den kondenserade mjölken i bakhyllan), varvad med mandelbiskvier och ett fluff av vispad grädde och färskost. Hela receptet hittar du här.

Ha en underbar helg och kräm på er!

036A1361

Foto: Clara Lidström

 

 • Susanne Jonsson

  Hihi, ja, det är ju dax för vårjackor nu Ingmari! =)

 • Liljan

  Åh Kristin, vad fint att berätta- jag instämmer och applåderar också- jag tror att Susanne känner vår kärlek och uppskattning- men det kan man aldrig höra för ofta!
  Fina Susanne har ett sätt att förmedla sin matlagning och allt annat som bara går rakt in i hjärtat på en. Puss o kräm på er alla!! Liljan

  • Ingmari

   Lite kul igen med självstavningen som passar så bra just här – kräm istf kram! Säkert god kräm med hjärtefyllning som passar Susanne extra bra. Vill också berömma Susanne extra mycket för att man alltid ser så bra när hon lagar. Ner i kastruller och skålar. Inga buskiga kryddor och pepparkvarnar i vägen (oftast). Talar tydligt om mängder och ingredienser. Ja, ett föredöme. Som gör att det lockar att testa det goda själv. Så härligt när Susanne är ”mattant” i rutan, om ni förstår det gulliga och positiva med det uttrycket! Eller hur?!?

   • Ingmari

    Läst flera gånger men såg först senare att det står kräm från Susanne också. Kul! Ja, vi har humor på den här sidan. Härligt! Trevlig ny vecka på er alla här på sidan.

    • Susanne Jonsson

     Kräm!

   • Susanne Jonsson

    Tack snälla du!

  • Susanne Jonsson

   TACK!!!! Krääääm!

 • Kristin

  Måste berätta vad som hände idag. Åkte buss till stan, satt bredvid en äldre dam. Vi började prata bla. om dialekter. Då sa jag att jag tyckte att det var så trevligt när kocken Susanne blev ivrig och använde mål/dialekt i Go kväll. Då sa damen ”ja, hon är så trevlig och mysig. Man blir så glad när hon är med i Go kväll. Jag undrar om hon vet det.” Jag svarade jag tror att hon vet att hon är omtyckt. Men man kan ju inte få för mycket beröm, därför för jag det vidare via bloggen. Vi är så många som uppskattar dig Susanne. Tack för att du finns. Kram och trevlig helg till er alla

  • Ingmari

   Instämmer till fullo. Härligt att det framförs så gulligt till Susanne!

  • Susanne Jonsson

   Oj vad glad jag blir att läsa det här Kristin. Tusen tack. Hälsa damen om ni ses igen. Oftast är det ju så att när något är bra så hör man inget, så jag uppskattar verkligen från djupet av mitt hjärta att ni tar er tid att förmedla detta till mig. Tack för att NI finns och är NI. Fantastiska människor. Varma kramar som varar länge!

   • Kristin

    Kul att du uppskattade mitt inlägg, kände bara att jag ville berätta det. Det som gläder mig är att du tar dig tid och svarar på våra kommentarer. Nu ska jag försöka få tag i veckotidningen, där du är med. Kräm på er !!!

    • Susanne Jonsson

     Hej Kristin! Vad roligt att höra! Jag försöker svara så mycket jag hinner, det är jättefint att få höra att du uppskattar det. Ha en superfin dag och kräm på dig med!

 • Barbro

  Vill bara önska alla mina vänner en jättefin helg!
  Kram på er !

  • Margot

   Hej Barbro tänkte tala om att apelsinmarmelad en kom till min räddning hade inget kaffekopp till besökare bakade snabbt en rulltårta men ack ingen fyllning men fixade en smörkräm med smör florsocker äggula och apelsinmarmelad i. Detta blev Jättegott som fyllning pressade i lite apelsinsaft också. Kan rekommendera detta. Ha en forsatt skön söndag

   • Barbro

    Ja marmeladen kan man ha till mycket.Prova gärna att värma den lite grann och ät tillsammans med vaniljglass det är gott också.
    Ha en fortsatt bra söndag.
    Kram

    • Susanne Jonsson

     Det är UNDERBAR!!! Bästa receptet. Tack Barbro!

   • Susanne Jonsson

    Men så finurlig du är Margot. Det låter supergott!

  • Margot

   Skulle vara kaffedopp koppar hade jag denna felstavning ack !!!

   • Susanne Jonsson

    Men lite roligt ändå. Tack Margot!

  • Susanne Jonsson

   Kram!

 • Ingmari

  Såg i en veckotidning idag om att det är inne att servera sallader i glasburk. Och bild ungefär som Susannes goda förslag. Du är före din tid och ledande, Susanne!

  • Barbro

   Jag såg detta också Ingmari men har du även sett att våran Susanne är med i en veckotidning denna vecka.
   Ha nu bra vecka vi läsare här.
   Kram

   • Susanne Jonsson

    Aha! det ska jag kolla in Barbro! Kram

  • Susanne Jonsson

   Hihi, ibland så!

 • Liljan

  Åh, mums vad det ser gott ut!! Jag har både en burk dulce de leche och en burk ”hjärtan” till din Kronioli- den lät såå god-måste testas! Fast kanske när jag kan stå på två ben :o).Jag har duschat idag,bara det är en bedrift..men va´då..när jag var liten var man glad att få bada en gång i veckan..nu förstår ni säkert att jag inte är nån´vårkyckling precis, haha..nån´som känner igen sig?? Hörrni alla goa människor, ha en trevlig o skön helg.Kram, Liljan

  • Margot

   Ja du Liljan jag känner igen mig fick bada en gång i veckan även jag när mormor eldat upp och värmt vatten i brygghus grytan badade sedan i en träbalja så jag är inte heller någon vårkyckling.;-) måste passa på att rekommendera pastarätter med totellini och rökt skinka den blev jättesmarrig och snabbt färdig. Kram på er alla och krya på dig Liljan

   • Ingmari

    På landet eldades det i stora pannmuren och bad i baljan följde. Ute!

   • Susanne Jonsson

    Åh! Tack!

  • Ingmari

   Jo, värma vatten på gasspisen i enormt stora konserveringsburkskastrullen och bad i bleckbalja på köksgolvet. Inte hade man bad trots att det var på Kungsgatan i Kgl Hufvudstaden. Så när vi flyttade till modernt, nybyggt med varmt och kallt vatten och badrum och modern elspis. Ojjjjj. Så dusch känns ännu som en lyx när jag tänker på hur de haft det. Även jag men mest en generation tillbaka. Fortfarande i stora delar av världen. Dusch och bastubad på idrottsplatsen var skönt. Och kök där det går att fixa mat snabbt utan att värma med ved eller gas är underbart. Och laga Susannes goda rätter där. Det är livet! Man är bortskämd nu.

   • Susanne Jonsson

    Wow, vad roligt att du delar med oss Ingmari, tack!

  • Susanne Jonsson

   Hej Liljan! Hahaha… vad roligt att läsa det här, tack! Jag älskar din glädje och hur du delar den med oss. Och bjuder på dig själv! Det är ni flera som gör. Tack! Ja, testa den. Tusen krämar!

 • Ingmari

  Hoppas ni alla här och Susanne får en trevlig helg. Mums. Känns som man behöver en så färgglad och god dessert i helgen i det här gråvädret och allt det trista. Jag blir glad bara av det vackra fotot. Och kul är det att bli uppiggad på sidan här också. Både av skoj och av lockande och intressanta nytips på mat. Att det dessutom är nyttigt är bara ett plus. Undrar dock fortfarande hur den där vårjackan kunde komma in… ?!? 😅😯

 • Margot

  Det låter ju Jättegott och enkelt också det gillar jag. Läste just att du är glad i vallmo kan ju inte sända bilder har annars skulle du fått se mina rosa vallmo i blom förra sommaren de var helt ljuvliga. En skön helg önskar jag dig och er alla som delar denna blogg.

  • Susanne Jonsson

   Åh Tack Margot!