Baka i långpanna  Baka snabbt & Enkelt  Bakat  Bekvämimpa  Bjudmat  Buffémat  Desserter  Fika  Inspiration  Mat att förbereda  Mat för många  Okategoriserade  Recept  Söndagsbaka  Tips  Vegetariskt 

Chokladmazarin i långpanna

Hej Kompisar!

Här kommer recept för kvällens program. Det blir de här små, ljuvliga bitarna chokladmazarinkaka.

IMG_8454

Man väljer själv hur stora man vill göra dom. Jag gjorde en minivariant så kan man ta flera 😀

Perfekt inför påsk, kanske fika, kanske som avslutning på en middag. När den nybakade kakan glaserats är den som absolut godast, men det går bara bra att baka i god tid och frysa in i lugn och ro i förväg.

FullSizeRender

Till helgen har jag varit lite wild & crazy och testar blanda in lite rosa ranunkler i vårbuketten. Annars kör jag oftast helvitt alt blekrosa. Men det här rosa var härligt, med vårgröna viburnum i bakgrunden. Och utanför fönstret, all den vackra, vita snön.

Välkommen att mysa med oss ikväll, Ola Skinnarmo hälsar på oss, Adrian Modiggård spelar och Hedvig visar urtjusiga kläder. Linda styr skutan ikväll.

Ses snart i rutan!

  • Linnéa

    Hej! Jätteläcker kaka! Denna ska jag baka till påskafton. Men jag vill göra hallonglasyren, skulle man kunna få receptet till den? 🙂
    Ha det gott!

    • Susanne Jonsson

      Hejsan Linnéa! Vad roligt att höra! Här finns recept på hela kakan och den rosa glasyren:) http://www.svt.se/recept/mazarinkaka-med-choklad
      Ha en superfin dag!

      • Linnéa

        Tusen tack! Tidigare stod inte det alternativet med 🙂

        • Susanne Jonsson

          Ah! Men vad bra att du frågade, tack Linnéa!

  • Maud E mellström

    Kan jag ersätta med mandelmjöl i mördegen?//Maud

    • Susanne Jonsson

      Hej Maud! Det har jag inte provat, kanske det, berätta gärna hur det går!

  • Kristin

    Det blir nog mazarinkaka i många svenska hem till påsken. Trevlig helg och sköt om er

    • Susanne Jonsson

      Hoppas! Tack fina du.

  • Margot

    Ja visst är vi med vad vackra dina blommor är de påminner om pioner när de håller på att slå ut helt underbara. Din kaka blir väl ett måste men inte innan till påsk måste ha något gott istället för påskägg med godis. Ha det nu riktigt bra under helgen alla kompisar och krämkram på er!!!

    • Susanne Jonsson

      Krääääm på dig Margot!

  • Ingmari

    Haha. Alla här är lite wild and crazy och roliga tycker jag. Ännu mer skoj blir det när lite saker händer. Härligt när vardagen annars bara lunkar på i samma skospår.

    • Susanne Jonsson

      Yes! Släppa sargen 😀

  • Ingmari

    Det är mazarinens dag i morgon söndag har jag hört. Oh, så vackra blommor och färger. Och färg på mazarinen som matchar. Ska bli kul att gästa er i rutan via tv:n. Härligt att se Susanne och bli glad igen. Trevlig helg! Till er alla här!

    • Susanne Jonsson

      Härligt att höra Ingmari, tack!

  • Ami

    Wild o crazy med rosa ranunkel…haha…du är rolig du. Men fint är det! Vet du, till kvällens Gokväll tänkte jag också vara lite wild o crazy 🙂 o göra te av min torkade mynta. Lite honung o ev citron, var det väl du sa? Ses snart!

    • Ami

      Vet ni, sen 5 dagar tillbaka har både mitt lukt- o smaksinne havererat. Hjälp, måtte det komma tillbaka. Kan inte uttala mig om mynta teet. Steksill o löksås var jag sugen på igår. Det är ju så gott. Det enda jag kände var konsistensen. Öppnade ett nytt paket kaffe…o ni vet ju hur gott det luktar ….kände inte det minsta. Men det har väl med influensan att göra antar jag men har aldrig mist de sinnena så här länge förut. Har ni kära vänner upplevt det?

      • Ingmari

        Visst kan det bli så. Hoppas det återkommer. Bara att vänta. Vill inte skrämma upp dig, för oftast blir det bra igen, men det kan tyvärr bli bestående. Kanske ska du vända dig till läkare iaf. Håller tummarna för att du verkligen kommer att kunna smaka och dofta på Susannes goda rätter även i framtiden.

        • Ami

          Tackför omtanken! Tyvärr kände jag varken lukt eller smak när jag lagade o smakade av den marockansk kycklinggrytan nyss. Bara en hetta långt ner i svalget. Blir sugen på smakrika rätter, men blir så besviken när det bara är konsistensen man känner något av. De färska räkorna i lördags var som smaklösa gummiklumpar i munnen. Är ju inte helt fri från influensan än, så får väl ge mig till tåls ett tag till. Men det är onekligen ett orosmoln på min himmel just nu. Mitt stora intresse är ju bak- o matlagning o att prova nya smaker o så…

          • Kristin

            Håller tummarna att det är influensan som spelar dig ett spratt och att smak och lukt återkommer snart. Sköt om dig på bästa sätt. Styrkekram….

      • Susanne Jonsson

        Hej Ami, ja, det där har jag vart med om. Oftast av förkylning eller som biverkning av någon medicin. Det har gått över efter avslutad behandling/förkylning. Krya!

    • Susanne Jonsson

      Jajamän!

  • Barbro

    Självklart att man är med ikväll
    Vilken fin bukett-blommor blir man alltid glad av.
    Ha nu en bra lördag mina vänner här.Kram
    Ps om man har den storleken på långpanna du skriver -vilken tycker du då att man ska ha?Ds

    • Barbro

      jag menar ju om man inte har den storleken.

      • Susanne Jonsson

        Hej Barbro! Tack. Ta den som är närmast i storlek.