Okategoriserade 

Blompassioner

Hej kompisar!

Hur har ni det? Blir så glad av att läsa era kommentarer. Ni är verkligen de bästa tv-kompisarna man kan ha. Tack.

IMG_8194

Här hos mig har våren flyttat in i form av några av mina absoluta favoriter, ranunkel och viburnum. Den ljusrosa, stora på bilden heter Clooney och är helt magisk just nu. Det är bara säsong några veckor till, så man får passa på att njuta. När sommaren nalkas kommer nästa favorit, pioner. Och vilda ängsblommor förstås. Snöbollar. Midsommarblommor. Violer. Har ni några blomfavoriter ni återkommer till?

Ha en superfin dag!

 • Barbro

  ja dom första blommorna som kommer nu på vårkanten längtar man ju efter men sen alla ängsblommor på sommaren. men alla blommar har något visst med sej-planterade om mina pelargonier i helgen och att dom kan blomma till sommaren igen.
  ha nu en fortsatt bra dag allihop här inne.

  • Susanne Jonsson

   Hej Barbro! Det har du rätt i! Alla har sin skönhet.

 • Liljan

  Lugn bara Ingmari, det är datorn förstås som är ute på upptäcktsfärd :o),Liljan…. Jag tycker det var jättemysigt med både vårjackor o vinterdäck!!!

  • Susanne Jonsson

   Jag med! Supermysigt! Älskar att ni är så kärleksfulla och roliga kompisar. Ibland blir det fel, men vad gör det om 100 år? Det där sprider bara glädje, det tycker jag behövs mer än något annat!

 • Ingmari

  Såg på Strömsö på tv hur de gjort underbara utekrukor av däck, som de klippt i taggform och krängt ut och in. Även fantastiska örtodlingar i däck.

  • Susanne Jonsson

   Återbruk är kanon och Strömsö är trevligt, har hälsat på dom en gång, SÅ mysigt ställe!

 • Liljan

  Åh, vilken vacker bild Susanne, älskar blommor av alla de slag.Har just nu blåbärsris på matbordet.Fick det med tulpaner i en fin bukett,tulpanerna är slut men inte riset. Min favorit är en ” Pappa-bukett”, dvs. vilda blommor..Min lilla pappa älskade att ströva i naturen och kom OFTA hem med en bukett vilda blommor, när han gick bort så bad vi att få sätta just en sån´bukett ovanpå kistan i en tennskål, det var så fint…när min mamma gick bort så plockade alla vi syskon massor av liljekonvaljer, för det hade hon i alla år fått på Mors Dag av vår pappa.. Menade inte att bli morbid-men det bara kom upp. I Blekinge idag har vi grått o disigt väder- så skönt att man slipper gå ut, haha :o), ha det gott alla,Kram Liljan

  • Kristin

   Tack för att du delar med dig. Själv när jag har köpt blommor till begravningar har jag försökt att tänka på någon blomma som symboliserar den som gått bort. I kransen till min pappa satte jag en liten konstgjord fågel. När vi pratades vid berättade han alltid för mig vilka flyttfåglar som anlänt till gården. Kram

   • Ami

    Så fint! Förstår dig precis. Sitter just i dagarna o planerar blommor till en släktings begravning. Men när en annan släkting som stod oss mycket nära gick bort för något år sen i november månad, åkte vi upp till hennes stuga o plockade grenar från hennes äppelträd, blåsippeblad från hennes blåsippeställe, mossa, kottar o stenar från hennes promenadstigar m.m. o så lämnade vi in allt till en jätteduktig florist som gjorde ett så annorlunda o vackert arrangemang med några ljus mitt i allt det gröna o så några vita blommor lite halvliggande o slingrande där bland naturföremålen.

    • Susanne Jonsson

     Så fint Ami. Man gör det man kan för att det ska bli en så fin stund som möjligt.

   • Susanne Jonsson

    Fint Kristin. Kram

  • Ami

   Ja visst känns det bra att kunna få göra det här lilla extra, det sista man gör, för någon man hållit mycket kär.

   • Susanne Jonsson

    Verkligen.

  • Ingmari

   Skrev ovan just innan jag läste ditt här. Om Blåbärsris och tulpaner. Verkligen vårjackor!

   • Ingmari

    Nää. Haha. Vårvackert ska det stå. Var kommer allt självstavat från?

    • Susanne Jonsson

     Haha, ja jag vet int Ingmari, jag har samma grej! Men det blev ändå roligt 🙂

  • Susanne Jonsson

   Vad fint att höra Liljan. jag tycker inte att det är att vara morbid. Genom att fortsätta leva fullt ut och prata om de som gått vidare så lever de vidare på nåt sätt. Det är viktigt och fint. KRAM och krya på dig coola Liljan!

 • Ami

  Älskar alla blommor både som du Susanne skriver om här ovan o ni andra i kommentarerna. Sen några veckor tillbaka är den den vita o ljusblå pärlhyacinten som fått göra det lite vårlikt här hemma. Gärna med en björkriskrans runt omkring o i en gammal ärvd soppskål. Liksom blåbärsris i omgångar. Tycker så mycket om när man vid frukostbordet ser blåbärsbladen spira för var dag o så till slut de de ljuvliga blommorna så ut.
  Sen tussilagon, blåsippan, vitsippan, gullvivor, liljekonvaljer o så exploderar alla ljuvliga sommarblommor. Har nästan alltid en vild bukett efter säsong på köksbordet. Kanske beror på att jag promenerar med hunden i skogen varje dag o upptäcker allt nytt utmed skogsvägarna. Bor ju i lgh numera så har inte några trädgårdsblommor längre att plocka in. Det sörjde jag i början, men har upptäckt den vilda floran på ett nytt sätt nu i stället. Må så gott ni alla här i skafferiet!!!

  • Ingmari

   Om man tar in blåbärsris i vas och driver på så kan man se hur mycket blåbär det blir till sommaren. Men det vet ni säkert. Blåbärsris och tulpaner är vackert ihop.

   • Susanne Jonsson

    Aha! Nä, det visste jag inte!

  • Susanne Jonsson

   Oh så fint det låter Ami! Älskar pärlhyacinter. Jag har också sörjt vissa grejor från trädgården, men jag har kommit på att jag kan hälsa på hos folk och njuta en stund. Men den vårblommorna och den magiska, vita pionen hos min farbror i Skutskär kommer jag nog alltid att längta efter. Och jasminen. Och smultronen. Var plats har sin skönhet. Ha det bäst Ami!

 • Ingmari

  Måste bara höra… Jag älskar olika sorters hosta. Blommar inte så kul. Bara en vitgrön stängel. Men bladen i olika färger är så fascinerande. Gröna, grönvita, randiga, enfärgade… Lättskötta också. Fler som gillar hosta?

  • Margot

   Ja du jag gillar också deras bladverk det fyller ut så vackert i rabatten även om blomman inte är så vacker så är det vitt och grönt även lila och grönt.

  • Susanne Jonsson

   Jag har vart hemma och hostat några dagar, så jag tänkte på nåt annat när jag läste, men jag förstår nu att det är en växt, hahaha….. Måste kolla upp den, den låter superfin!

 • Margot

  Tack för dina underbara bilder du är fantastisk att förmedla något genom dessa mina favoriter är absolut när mina pioner blommar har en vit en mörkröd men också mina vallmo har en underbar som är rosa och blommade förra året med 12 stora blommor sååå vacker. Ser fram mot att få pryda trappen med påskliljor och penseer då är det vår. Just nu snöar det utanför fönstret . Kram på er alla vänner här på denna blogg man blir så glad när man går in här.

  • Ingmari

   Jo. Nog tänkte jag på den röda pionen också. Är så vacker. Men jag är så dålig på att få den att blomma och den förtvinar. Tyvärr.

  • Susanne Jonsson

   Ah! Pioner, kyllos alla som kan ha det! Jag är helt såld på dom också. Varma kramar!

 • Kristin

  Vilken vacker bild och bra start på dagen. Jag tycker att inget slår den först tussilagon på dikesrenen. Den in ger mod och kraft. Sköt om er och varma hälsningar till alla er på bloggen

  • Ingmari

   Ja. Håller med. Tussilago och blåsippor och vitsippor. Underbart! Liksom snödroppar och vinterdäck. De små ska vi inte glömma. Hälsar också till alla här på Susannes sida.

   • Ingmari

    Vintergäck. Naturligtvis. Ska det vara. Hahaha.

    • Margot

     Även vinterdäck kan man fylla med blommor ute trädgården så det så kan man ju växla blommor under sommaren de du hahaha!!!

     • Ingmari

      😉 Visst.

     • Susanne Jonsson

      hahaha, underbart!

   • Susanne Jonsson

    Hej! Men ingen fara, det är bra att det inte bara är jag som är framme med autostavningen. Det här var dessutom utomordentligt passande i sammanhanget! Kräm på er!

  • Susanne Jonsson

   Åh just det, sånt man blir glad av i hela hjärtat Kristin!

 • Ingmari

  Tulpanerna nu är ju ljuvliga men står alltför kort tid tycker jag. Jag gillar ju gladiolus. Men… då är det redan höst ju. Underbart när man får sätta första pelargonen ute. Och ännu tidigare när värmen och kylan tillåter första penséerna. Gammaldags irislika liljor i gulblått är fint. Kan räcka med en t.o.m.. Det är sommar!

  • Susanne Jonsson

   Ah! Gladiolus är helt magiska, håller med dig om det Ingmari. Och det med tulpanerna, jag upplever att de inte håller lika länge nu, men man kanske har råkat köpa fel sort eller fel dag…

 • Ingmari

  Tack för att du delar med dig av den vackra blomsterprakten i underbara färger. Det piggar upp. Vackert foto. Känns som vår.

  • Susanne Jonsson

   Tack Ingmari!