Äggfritt  Baka snabbt & Enkelt  Bakat  Bekvämimpa  Bjudmat  Buffémat  Ekologiskt på budget  Glutenfritt  Hälsokrubb  Inspiration  Matlådor  Mellis  Okategoriserade  Plockmat  Recept  Snabblagat  Sommarmat  Tips  Torsdagstips  Vardagslyx  Vegetariskt 

Blomkålspizza & vegosmulpaj

Hej kompisar!

Var ni med oss ikväll? Hoppas! Vi hade en jättetrevlig stund i studion, jag var lite påsklovig, men det blev mat iallafall som tur var 😉

IMG_9129

Här finns receptet på blomkålspizzorna, jag tycker de är jättegoda och det tyckte gästerna och kollegorna också. Prova den! Väldigt roligt, stavningkontrollen envisas nu att kalla dom ”blomkålspiazzorna”. Hej bara! Här hittar du recept på det supergoda, vårgröna örtfluffet som passar till nästan allt och de vegetariska smulpajerna med cashewnötter.

ortfluff

Vad tror ni, är det något ni blev sugna på?

Ratatouillepaj2

Ha en jättefin kväll allihopa!

 

 • Susanne Jonsson

  Hihi, piazzor blir perfekt Ami! Vad roligt med kalas!

 • Ingmari

  Men vilket bekymmer! Skulle göra blomkålspizzan och då exploderade den i ugnen så hela spisen sprängdes och är helt förstörd. Inte vad jag hade tänkt mig! Jag har följt receptet precis och inte haft i bakpulver eller något annat konstigt. Jag är förtvivlad. Har beställt en ny spis nu och ska åka och titta på den innan de stänger. Ska röja upp senare. Hur kan det ha blivit så här? Får svt bjuda på en ny spis? Och Susanne laga en tröstmiddag. Skulle kännas bra. Särskilt när det är april april!

  • Susanne Jonsson

   Ska kolla med chefen 😀 April april!

   • Ingmari

    Precis. Lite kul den 1 april! Man får luras idag. Fast en middag av duktiga Susanne hade suttit bra. Kräm kräm på er alla!

    • Susanne Jonsson

     Haha, jag uppskattar det Ingmari! Kräm!

  • Ingegerd

   Haha, den var bra 🙂

  • Ami

   Hahaha, den här dan kan tydligen va som helst hända.

 • Liljan

  Oj, Susanne- vilken fråga. Allt såg jättegott ut och jag är så sugen på att testa piazzan :o) med blomkål!! Jag har ett stort huvud i kylen..och hit kommer familj i helgen ( städhjälp) men också för att umgås..vi kanske ska hjälpas åt med den!
  Du bara gör så att allt ser enkelt och gott ut och tänk att även du hade testat känguru…intressant. Jaha, då ser vi fram emot lördagens program,kanske ser det på nätet efter familjen reser hem, lättare så ibland. Ha det så gott alla, stor KRAM, Liljan

  • Susanne Jonsson

   Tack Liljan, vad roligt att du gillade mina rätter! Ja, vi finns på play hela tiden 🙂 KRAM

 • Ingmari

  Härliga recept. Och jag blir alltmer sugen på blomkål. Måste testa denna botten. Mer grönsaker till mig och barnen och även glutenfritt. Toppen!

  • Susanne Jonsson

   Tack Ingmari!

 • Ami

  Vilken färgfest igen! De däringa piazzorna måste bara göras framöver. Smulpajerna med, men jag är lite bekväm av mig så det blir nog en stor paj i så fall. Men blir gärna bjuden på de små 😉. Men den här veckan bakar jag till ett kalas, så just nu är det enkel mat som gäller här hemma. De där gamla godingarna som sitter i ryggmärgen…med ytterst få ingredienser i.

 • Margot

  Vilken kväll med så mycket gott frågan om vi blev sugna på något OM jag skulle vilja göra pizzan imorgon dag men en fråga kan man göra en paj istället för portionspajer tror du ? Örtfluffet tror jag ska fixa till helgen till paj har inte så många små portionspajformar nämligen men man kunde nästan känna hur gott det doftade av allt. Du är fantastisk Susanne .

  • Ingmari

   Jo Margot. Susanne sa i programmet att det går lika bra att göra en stor paj av / med receptet. Låter så gott! Berätta hur det blev i så fall. Intressant.

   • Margot

    Ska försöka göra den till helgen ska meddela vad vi tyckte men det lät ju Jättegott med så mycket gröna saker.

  • Susanne Jonsson

   Absolut kan du göra en stor paj Margot. Tusen TACK för dina värmande ord. Vad glad jag är som får ha så fina tv-kompisar som ni. Massor av kärlek till er alla!