Baka i långpanna  Baka snabbt & Enkelt  Bakat  Bekvämimpa  Bjudmat  Buffémat  Desserter  Fika  Glutenfritt  Inspiration  Mat att förbereda  Mat för många  Okategoriserade  Plockmat  Recept  Söndagsbaka  Tips  Torsdagstips  Vegetariskt 

7 Långpannekakor till påsk

Påsken närmar sig med stormsteg, har ni börjat planera vad ni ska servera för mat & fika än? Jag har fixat till en laddning chokladmazariner i frysen, perfekt att ta fram när man får besök.

IMG_8454

Just det här att baka i långpanna gillar jag skarpt. Det blir så bra avkastning på arbetsinsatsen!

Tänkte passa på att tipsa om mina 7 favoriter till påsk.

1. Chokladmazarin– den är bara SÅ saftig & god! Jag älskar att den funkar lika bra som dessert, skär i små rutor till kaffet.

2. Pitekaka aka Sommarkaka. Kanel, havre, smör…. Riktig klassiker! Här hittar du en glutenfri variant

Sommarkaka-21-web

3. Segknapriga havrerutor med nougat. Så goda!

havrekaka-6

4. Björnbärsrutor med knäcktopp & vit choklaaad!

björnbärskaka-29-web

5. Falska wienerbröd. Går även bra att baka med mandelmassefyllning! =) Yay!

Sommarfika1-101-web

6. Världens godaste Morotskaka (tips! ta i lite gul eller röd karamellfärg eller koncentrerad hallonsaft så får du en härligt pastellig glasyr!) En glutenfri variant hittar du här. Du kan också toppa den med vackert påskgodis.

15042014-Morotskaka-23

7. Kanelbullar i långpanna. Kanske fyllda med choklad- & hasselnötskräm?

Bakar du något till påsk? Är det gamla favoriter eller testar du nytt? Köper du kanske färdigt?

Ha en superfin dag!

  • Ann-Charlotte Lagerström

    Chokladmazzarin- kakan har förgyllt påskkaffet i år. Helt klart en ny favorit.

    • Susanne Jonsson

      Vad roligt att höra Ann-Charlotte! Här också 😀

  • Margot

    Ja jag brukar väl baka något smarrigt så i år blir det nog chokladmazarinkakan men annars är det lax brantevikssill och i år även salladen med sparris lite ägg och så lite goda ostar. Kanske bakar något gott bröd men vi är så förtjusta i Mauds fröknäcke till ost och lite god marmelad. Sedan efter påsk blir det till att hålla igen. Jag tror inte jag stavat fel idag Kräm på er

    • Susanne Jonsson

      Åh ja, det är så gott Mauds knäcke! Kräm!

  • Ingmari

    Oj, så du frestar oss. Måste ta mig en funderare. Fanns ju glutenfritt mm och jag tackar varmt för det. Förr om åren gjorde vi kladdkaka med gula kycklingar på till påsk. Kanske blir långpanna i år i stället?! Mest vill vi ha sill, lax och ägg till påsk. Bak är inte prio ett, tyvärr, då det alltid är jobb till påsk för familjemedlemmarna.

    • Susanne Jonsson

      Hej Ingmari! Vad roligt att du fick inspiration!