Okategoriserade 

10 äggrecept till påsk

IMG_9009Ägg är nog den första råvaran jag tänker på när jag tänker påskmat. Och choklad. Inte nödvändigtvis samtidigt. Men ibland. Chokladen är för att jag tillbringat mycket tid i Frankrike och där är påsk=chokladfest av rang. Skyltfönstren dignar av chokladfigurer, praliner och desserter. Men nu ska det handla om ägg. Jag har valt ut 10 matiga recept som jag tycker passar utmärkt till påsk.

Susannes 10 Bästa äggrätter

1. Räkrullar rullade snittar som alla älskar!

2. Shakshouka perfekt på buffé eller som lunch/brunch

3. Bakade ägg & bacon i cocotte

4. Beppes suveräna sparrissallad

5. Pekkas sagolika lökpaj

6. Gratäng med ägg, spenat & knaprigt osttäcke

7. Sillröra med ägg & pären, 6 port på buffé

1 burk färdig senapssill 230 g, tärnad

3 ägg, hårdkokta, tärnade

3 kokta kalla potatisar, tärnade

2 dl crème fraiche, valfri fetthalt

1 liten röd lök, finhackad

0,5 dl dill, finskuren

salt, vitpeppar

Blanda samtliga ingredienser. Smaka av. Klart!

8. Sallad med mjukkokt ägg & gröna bönor enkelt, få ingredienser & supergott!

9. Amerikanska blåbärspannkakor perfekt fluffiga till lyxig brunch eller frukost

10. Majonnäs express, 6 port

En av världens enklaste dressingar. Och godaste. Luta dig lugnt tillbaka i stolen och lyssna på gästernas hyllningar. Eller ät upp hela skålen själv. Det här är så gott att det är svårt att sluta.

1 ägg

1 tsk dijonsenap

½ tsk rödvinsvinäger

2 dl raps- eller olivolja

½ tsk salt

1 krm vitpeppar

Lägg samtliga ingredienser med önskad smaksättning, se nedan, i en mixerbägare. Det är viktigt att de har samma temperatur, annars kan såsen spricka. Mixa med stavmixer, börja nerifrån och för den uppåt ett par gånger.