Ekologiskt på budget  Glutenfritt  Hälsokrubb  Inspiration  Okategoriserade  Recept  Snabblagat  Tips  Vardagslyx  Vegetariskt 

Squash -& mandelbiffar

Ibland råkar man blanda ihop riktigt bra saker utan att man hade tänkt ut det i förväg. Känner ni igen er?

Nu blev det en kombo av att jag ville helst äta grönt och min kompis äter lchf, hahaha… Inte lätt att kombinera! Men det gick bra, och snabblagat blev det.

IMG_8007

Glutenfritt dessutom. Och SÅ gott! Krispiga utanpå och fluffiga inuti.

Squash- & mandelbiffar, 4 port

2 squash, grovt rivna

2 msk fiberhusk

1 dl mandelmjöl

1-2 ägg

rivet citronskal, salt, peppar

smör till stekning

Riv squash grovt, salta och lägg i durkslag, krama ur efter ett tag när den vattnat sig lite. Blanda med resterande ingredienser och smaka av. Droppa bollar av smeten med en sked i varm stekpanna med smör. Stek tills de är genomvarma och gyllene. Eftersom vatteninnehållet kan variera i grönsaker så stek gärna en provbiff först. Behöver den hålla ihop mer tillsätter du mer fiberhusk.

Servera med dina favorittillbehör, vi hade en plockvariant av det vi hittade i skåpen: kronärtskockor drejade med pressad citron & olivolja, oliver, tomater och grekisk yoghurt. Mums!