Ekologiskt på budget  Glutenfritt  Hälsokrubb  Inspiration  Okategoriserade  Recept  Snabblagat  Tips  Vardagslyx  Vegetariskt 

Squash -& mandelbiffar

Ibland råkar man blanda ihop riktigt bra saker utan att man hade tänkt ut det i förväg. Känner ni igen er?

Nu blev det en kombo av att jag ville helst äta grönt och min kompis äter lchf, hahaha… Inte lätt att kombinera! Men det gick bra, och snabblagat blev det.

IMG_8007

Glutenfritt dessutom. Och SÅ gott! Krispiga utanpå och fluffiga inuti.

Squash- & mandelbiffar, 4 port

2 squash, grovt rivna

2 msk fiberhusk

1 dl mandelmjöl

1-2 ägg

rivet citronskal, salt, peppar

smör till stekning

Riv squash grovt, salta och lägg i durkslag, krama ur efter ett tag när den vattnat sig lite. Blanda med resterande ingredienser och smaka av. Droppa bollar av smeten med en sked i varm stekpanna med smör. Stek tills de är genomvarma och gyllene. Eftersom vatteninnehållet kan variera i grönsaker så stek gärna en provbiff först. Behöver den hålla ihop mer tillsätter du mer fiberhusk.

Servera med dina favorittillbehör, vi hade en plockvariant av det vi hittade i skåpen: kronärtskockor drejade med pressad citron & olivolja, oliver, tomater och grekisk yoghurt. Mums!

  • Margot

    Oj vad gott det låter sitter här med listan inför handel fyller genast på med vad som behövs till dessa har inte använt mandelmjöl men nu ska jag pröva. Grönt nyttigt och magert kan inte bli bättre men mannen vill nog ha potatis till och det går ju bra. Kul med nya idéer som tages emot med största tacksamhet. Ha en bra dag

  • Ingmari

    Låter verkligen gott och som något att testa. Både laktos- och glutenfritt samt nyttigt. Trodde först det var silverkulor strött över maten men såg sedan att det är glänsande stekbubblor. Tänkte det skulle vara fin dekoration. 😉 Tack för härlig matidé och gott med mandelmjöl.