Okategoriserade 

Pastasallad utan pasta

Ja, iaf i traditionell bemärkelse. Jag testar en pasta gjord på röda linser. Jag tycker den är praktisk måste jag säga. Något mer i min smak än kikärtspastan. Och väldigt snabbkokt, 3-4 minuter.

IMG_7674

Man kan se på bilden att jag var väldigt hungrig, för det gick lite väl fort, hihi… Så blir det ibland.

Jag har också kommit på att det går utmärkt att bjuda folk på matrester, det låter kanske inte så trevligt, men det är det. Här får man välja: pastasallad eller min favvo linssoppa kryddad med citron, chili & ingefära.

Salladen är bara rödalinserpasta blandad med olja, äppelcidervinäger, snuttar av det som fanns i kylen: svarta bönor, småtomater, avokado, salladsblad och rivna morötter. Lite fetaost fanns också kvar.

 • Margot

  Glömde säga att här vankas bruna bönor idag köper ett antal kilo när vi är på skördefest på Öland men man vill gärna ha fläsk till och det är ju inte det nyttigaste men det bästa med att bli av med den frestelsen är väl att falla för den. Det blir ju inte så ofta jag kokar just bru a bönor men det är mycket gott .

  • Susanne Jonsson

   Åh vad fint Margot, vad duktig du är!

 • Margot

  Här försöker vi mer och mer med grönsaker och för frukter jag har köpt psata på röda linser men inte ännu prövat dessa. Jag kunde inte komma in i tid och skicka styrkekramar till dig Lilian men du vet att jag tänker på dig. Du gav ju mig så mycket support när det krisade så du får låsa detta i efterhand jag tänker på dig.

  • Susanne Jonsson

   Vad fint Margot. Ni är bäst.

 • Liljan

  Ja, här blir det också mera grönt och mindre kött, har alltid gillat bönor o linser av alla de slag. Vi äter både Mathavre o Matvete numera, i sallader och istället för ris.
  Nu…alla vänner så checkar jag ut (tillfälligt,hoppas jag :o) )jag checkar in på lasarett i morgon istället, för operation torsdag morgon. Jag hör av mej när jag får lite krafter tillbaka. Ha det så gott, Kram,Liljan

  • Ami

   Lycka till med operationen o tillfrisknandet! Hoppas vi hörs snart igen. /KRAM

  • Ingmari

   Hoppas att allt går bra. Styrkekramar! Och lycka till. Ser fram mot dina glada rader här snart igen.

   • Susanne Jonsson

    Visst älskar vi Liljan! Denna solstråle!

  • Barbro

   Kommer att tänka på dej och du här snart här igen o skriver några rader.
   Nu önskar jag alla en fin onsdag.
   Kram

   • Susanne Jonsson

    Tack detsamma Barbro! Kram

  • Susanne Jonsson

   Tänker på dig fina Liljan. Varma kramar!

 • Cathrine

  Hej! Gjorde din Creme Brulee med kaffedoft, jättegod smak men den blev lös..Tog till och med tempen i ugnen och äggen borde ha koagulerat, var jag för feg när jag skulle sjuda upp smeten tror du? Tack för många goa recept!

  • Susanne Jonsson

   Hej Cathrine! Svårt att veta, men oftast är det att man får lämna den längre i ugnen. Ha en superfin dag!

 • Ingmari

  Kul och lockande mat som verkar god. Linser lockar allt mer.

  • Ami

   Ja samma här. Har köpt hem massa tetror medl linser o bönor för att stoppa i lite här o där. Sen göra nya rätter där inte kött finns med. Men det tar sin lilla tid att samla på sig ett gäng sådana recept. Men viljan finns iaf. Så spännande o roligt att följa Susanne o de andra duktiga kockarna i Gokväll o ta små gobitar här o där att förgylla dagarna med.

   • Susanne Jonsson

    Vad roligt att höra Ingmari & Ami!