Bjudmat  Buffémat  Mat för många  Okategoriserade  Plockmat  Recept  Tips  Vardagslyx  Vardagsmat  Vegetariskt 

Min bästa Tacopaj

Det är fredag och jag känner att jag bara måste tipsa om ett favvorecept jag har, tacopaj. Har ingen bild på den, men tro mig, det här är finfint till fredagsmyset.

Tacopaj extra allt, 5-6 port

Pajdeg

75 g smör, tärnat

1 dl crème fraiche

4 dl vetemjöl, du kan även ta hälften fullkornsdinkel

1 dl sesamfrön

1/2 tsk salt

3 msk vatten

Fyllning

500 g köttfärs alt vegfärs

1 påse tacokryddor (eller egen kryddmix)

1 dl vatten

1 pkt cocktailtomater, halverade

2 dl crème fraiche

½ dl majonnäs

100 g ost

rapsolja till stekning

till servering:

1 dl jalapeños, inlagda

1 röd lök, hackad

1 salladshuvud, hackat

2 avokado, i bitar

krossade nachos

1 burk tacosalsa, ca 200 g

Smöra en stor pajform (26-30 cm i diameter). Mixa hastigt ihop samtliga ingredienser till pajdegen och knåda till en boll, ta i mer mjöl om degen är kladdig. Kavla ut på mjölat bakbord och klä formen med deg. Nagga och ställ i kylen ca 15 minuter. Förbered fyllningen: Stek färsen i olja, häll på kryddmix och vatten, låt koka tills vattnet avdunstat. Ställ åt sidan. Sätt ugnen på 200° och förgrädda pajskalet 8-10 minuter. Blanda crème fraiche och majonnäs. Fyll pajskalet med färs, lägg på tomat, majonnäsröra och toppa med riven ost. Grädda ca 10 minuter. Lägg på önskade tillbehör eller servera i separata skålar.

fruktsallad-35-web

Efteråt passar det bra med en lätt dessert, kanske frukt kryddad med färsk mynta och…..ni vet…

fruktsallad-61-web

Ingefära!

fruktsallad-78-web

Glad fredag på er allihopa!