Bjudmat  Buffémat  Mat för många  Okategoriserade  Plockmat  Recept  Tips  Vardagslyx  Vardagsmat  Vegetariskt 

Min bästa Tacopaj

Det är fredag och jag känner att jag bara måste tipsa om ett favvorecept jag har, tacopaj. Har ingen bild på den, men tro mig, det här är finfint till fredagsmyset.

Tacopaj extra allt, 5-6 port

Pajdeg

75 g smör, tärnat

1 dl crème fraiche

4 dl vetemjöl, du kan även ta hälften fullkornsdinkel

1 dl sesamfrön

1/2 tsk salt

3 msk vatten

Fyllning

500 g köttfärs alt vegfärs

1 påse tacokryddor (eller egen kryddmix)

1 dl vatten

1 pkt cocktailtomater, halverade

2 dl crème fraiche

½ dl majonnäs

100 g ost

rapsolja till stekning

till servering:

1 dl jalapeños, inlagda

1 röd lök, hackad

1 salladshuvud, hackat

2 avokado, i bitar

krossade nachos

1 burk tacosalsa, ca 200 g

Smöra en stor pajform (26-30 cm i diameter). Mixa hastigt ihop samtliga ingredienser till pajdegen och knåda till en boll, ta i mer mjöl om degen är kladdig. Kavla ut på mjölat bakbord och klä formen med deg. Nagga och ställ i kylen ca 15 minuter. Förbered fyllningen: Stek färsen i olja, häll på kryddmix och vatten, låt koka tills vattnet avdunstat. Ställ åt sidan. Sätt ugnen på 200° och förgrädda pajskalet 8-10 minuter. Blanda crème fraiche och majonnäs. Fyll pajskalet med färs, lägg på tomat, majonnäsröra och toppa med riven ost. Grädda ca 10 minuter. Lägg på önskade tillbehör eller servera i separata skålar.

fruktsallad-35-web

Efteråt passar det bra med en lätt dessert, kanske frukt kryddad med färsk mynta och…..ni vet…

fruktsallad-61-web

Ingefära!

fruktsallad-78-web

Glad fredag på er allihopa!

  • Margot

    Då har vi vårt goda framför oss för imorgon tänker vi äta denna paj. Ha en fortsatt trevlig helt alla vänner här på bloggen ser fram emot att se dig i rutan imorgon kära Susanne.;-)

    • Susanne Jonsson

      Jaaa!!!! Ses snart Margot! 😀

  • Barbro

    Vill bara säga -vilken god paj vi har ätit den nu ikväll.
    ha nu en fortsatt bra fredagskväll mina vänner här.
    kram

    • Susanne Jonsson

      Men så roliga tt höra Barbro! Ses i rutan ikväll!

  • Tanja

    Denna tacopaj är så vansinnigt god och en av favoriträtterna här hemma! Vi gör oftast botten av kikärtor p g a glutenallergi.

    • Susanne Jonsson

      Aha! Vilket superbra tips Tanja, tack! Berätta gärna hur du gör så vi får lära oss!

      • Tanja

        Tar helt enkelt en burk kikärtor som jag mosar ihop med stavmixer. Tillsätt ev 1-2 msk potatismjöl, men tycker inte det är nödvändigt. Tryck ut i pajform och förgrädda som vanligt. 🙂

        • Susanne Jonsson

          Toppentips Tanja, tusen tack!

  • Liljan

    Hallå- ditt recept på Tacopaj ser ut ung. som den jag åt häromkvällen när du gjorde dina fina bowls. Sonhustrun som var här nyligen för att hjälpa till gjorde en megastor på hela ugnsplåten,den räckte till 4 pers. då + 4 portioner i frysen till oss :o) Åh, den är jättegod! Blir glad att vi alla syns redan på lördag,önskar en finfin helg till alla, Kramar Liljan

    • Susanne Jonsson

      Ah! Ja snart syns vi Liljan. Mycket glädje i kvällens program!

  • Ingmari

    Oj, så gott det verkar! Taco som är så gott också. Tack för inspirerande recept. Trevlig helg önskas du Susanne och alla ni på sidan här. Vi ”ses” väl framför rutan ikväll. Go’kväll!

    • Susanne Jonsson

      Tack snälla! ja ikväll syns vi i rutan, tjohooo!!!