Buffémat  Mat för många  Okategoriserade  Plockmat  Recept  Rester  Tips 

Burrito bowls

Såg ni kvällens program? Vilken kille som gästade oss. Ojoj… Det blev lite fart i köket också, härligt kladdigt och rörigt! Guacamole är verkligen en favorit hos mig. Här hittar du recept på en god en!

IMG_8074

Känslan när man får en perfekt mogen avokado.

IMG_8056

Jag hann int fota för jag hade så många detaljer att komma ihåg, men jag hoppas att jag får lite fler bilder imorgon.

IMG_8073

Jag vill tipsa om det goda, möra köttet, cola carnitas, receptet hittar du här. Kiwisalsan är ett recept som jag fått lära mig av vår redaktör Anton. Tack för det! Den är superfräsch. Testa! Mangosalsan tillverkas så ofta jag har möjlighet och en bönsallad finns nästan alltid i kylen här.

Hoppas att ni trivdes med oss ikväll och att vi ses igen i rutan på lördag.

Varma kramar!

Ps. TACK för era kommentarer, så fint att alla är med igen.

 • Susanne Jonsson

  Tack Britta, vad roligt att höra! Ha en underbar fredag!

 • Britta Engzell

  Nu har vi ätit Cola carnitas med olika goda tillbehör! Rekommenderas!❤️😋

 • Britta Engzell

  Nu har vi ätit. Cola carnitas med olika tillbehör. Jättegott! Britta Engzell

 • Susanne Jonsson

  Hej Britt! Vad roligt att höra att du gillade receptet! Ja, habanero är det bra drag i…

 • Britt Eriksson Olsson

  Ååå så gott!! Tack! Provade receptet, bytte köttet mot quornbitar blev så gott! Dessvärre blev det för stor bit Habanero i kiwisalsan😤 men för övrigt blev det en hit!
  Britt

 • Liljan

  Åh Susanne, vilket härligt program!! Allt såg ju så fräscht och gott ut, vill absolut testa ditt sätt att göra köttet,brukar ju köra hel fläskkarré som tar mycket längre tid. Har faktiskt julmust kvar…Har sökt oxå efter din press men inte funnit-den ser super ut! Ja, vad var de rosa fina trådarna, har för mej att du nämnt dem men kommer inte ihåg.Vilken underbar människa den där Michael är! Tack igen för fint program,hoppas vi ses snart igen! Varma kramar till alla, Liljan

  • Susanne Jonsson

   Underbara Liljan! TACK! Ja, han är verkligen en stor, vacker själ som lyser upp med sin totala närvaro. Pressen har råkat bli slutsåld har jag hört, man beställer den enklast på nätet, sök på gul citruspress. Kostar ca 89kr. Vi ses på lördag igen, tjohooo!!! Varma kramar & glad fredag!

 • Britt Eriksson Olsson

  Såg så gott och fräscht ut, lite nytänk. Jag äter inte kött, vad tror du om att marinera quorn i stället för köttet?

  • Susanne Jonsson

   Absolut! Jag har provat med flera olika vegprodukter, det har funkat jättebra. Det nya alternativet för pulled porc är också jättegott! Då går det riktigt snabbt att laga, räcker med stekpannan!

   • Britt Eriksson Olsson

    Tack! Det ska jag prova.

 • Annika

  Var hittar jag limepressen du använde i kvällens program? (24/2)
  Annika

 • Elisabeth

  Hej Susanne!
  Du gör så mycket gott och är så trevlig.
  Var köper man citron och limepressen?
  Tack för alla dina goda recept.
  Mvh Elisabeth

  • Susanne Jonsson

   Hej Elisabeth! Tack för dina fina ord. De gör mig jätteglad. Jag får inte skriva ut varumärken och inköpsställen här, men majla oss på gokvall@svt.se så ska vi berätta den vägen!

   • Elisabeth

    Hej Susanne!
    Har nu fått tag i den.
    Tack för ditt svar
    Mvh Elisabeth

    • Susanne Jonsson

     Toppen Elisabeth!

 • Susanna

  Hej Susanne,
  Kul att se hur maten influeras från alla världens hörn. Här i USA finns det en populär snabbmats kedja som heter Chipotle. Tror inte den finns i Sverige än? Eller…? Hursomhelst, de har en enkel meny, maten monteras när man beställer vid en disk och de lägger i det man vill ha eller pekar på. Snabbt går det. Man ska in och ut inom några minuter. Just burritobowls är det som jag köper mest där. Typ en gång i veckan. Så mycket nyttigare och roligare än vissa annan snabbmat som börjar på M…Vad är det mörkrosa trassliga som ligger på tallriken på din bild?

  • Susanne Jonsson

   Hej Susanna! Men vad roligt att vi har TV-kompisar ända i USA! Har inte sett Chipotle än här, men jag håller mest till i norrland, hihi…. Jag älskar också det här enkla, fräscha. Det är rödbetsgroddar, jag gillar deras fräscha krisp som bryter av konsistensen. Glad fredag!

 • Margot

  Vad kul att se er alla ikväll och vilken fantastisk kille men du är helt suverän i köket vilka skålar man blir så sugen så gott det såg ut. Köttet verkade ju så gott och så mycket smaker ihop med röror till. Blir väl att bjuda hit någon och servera detta blir så mycket när man är bara två men dottern kommer nog mycket gärna . Ja så är det denna önskan att träffas vi som är härpå bloggen ihop med dig vilken upplevelse det vore något att se fram mot men vi får väl vänta ut Liljan tills hon är OK. Kram på er alla

  • Susanne Jonsson

   Åh vad roligt att höra fina du! Ja, man kan frysa in också i mindre portioner, så har man en fest till på lut i frysen!

 • Ingmari

  Jättespännande och gott verkar det med sådan variation. Kul! Ska testa olika saker för det är verkligen smaker och saker jag gillar. Köttet med kryddor verkar smarrigt! Men… Skulle gärna ta emot råd och tips och Susanne kanske vet. I familjen har allergiproblem lagt i bromsen för de här godsakerna. Pollenallergi gör att det är korsallergi mot stenfrukter och kiwi. Så! Vad kan jag ta till istället för just avocado till en slags”falsk” guacamole, något istället för mango till salsa och vad istället för kiwi till en sådan frisk, god röra? Jag försöker även tänka nyttigt och ur vitamin- och mineralvinkel. Tar enormt gärna emot tips och råd. Ni kanske tänker out of the box!

  • Susanne Jonsson

   Hej Ingmari! Prova byta ut och använda de frukter och grönsaker ni tål och gillar till salsorna. Jag tror det kan bli nya smakexplosioner när du börjar experimentera! Berätta gärna hur det går.