Matlådor  Okategoriserade  Recept  Vardagslyx  Vardagsmat  Vegetariskt 

3 grymma vegorecept

Idag är det vegetariska dagen. Har tänkt mycket på det Kjell sa i lördags om vegetarisk mat. Jag får ofta reaktionen att man inte blir mätt på den. Inte så konstigt, för några år sedan var det vegetariska alternativet på många restauranger en vattnig salladstallrik som man inte blev mätt på. Men det förändras nu. För mig kom vändpunkten när jag lärde mig att laga ett par mer ”matiga” recept och kände att jag mådde bra på det. Det stora skiftet i mig hände i Indien när min kompis Rahul lärde mig laga indiskt på riktigt.

IMGP0017-blogg (1)

För när det vegetariska är gott, kul, vällagat, mättar och man mår bra på det så går det bara fint att utesluta köttet. Men vars börjar man? Botanisera gärna här!

3 grymma vegetariska rätter man blir mätt på

1. Rödbetsbollar servera som falafel i pitabröd eller med ris, guacamole eller yoghurt, riven ost/fetaost och dina färska favvogrönsaker

2. Squashbiffar med chili & ingefära. Servera som biffar eller burgare med klyftpotatis & en kall sås. De jag lagade på Claras gård, minns ni?

3. Citronbollar mitt personliga favoritrecept för lite lyxigare vetomiddagar.

036A1219

Foto: Clara Lidström

Citronbollarna och squashbiffarna är lakto-ovo vegetariska, vilket innebär att de innehåller mejeriprodukter och ägg. Vill man undvika dessa går det bra att använda äggersättning samt byta mejeriprodukter mot vegetabiliska alternativ.

Tips: Byt gärna ut sommarens grönsaker gurka och tomat mot grönsaker i säsong tex den här goda rödkålssalladen.

Glad måndag på er alla!

Ps. Vilket är ditt vegetariska favvorecept?