Okategoriserade 

#Vinterliv

Alltså det är så mysigt ute i snön nu.

IMG_7486

Och när man har vart ute smakar det fint med en enkel pastagratäng..

maccheesekikärtspasta-14-web

Har ni hunnit vara ute nåt? Eller myser ni inne i värmen istället?

Imorgonkväll hoppas jag att ni gör det, myser framför Go’kväll 18.45 med Pekka, mig & antik-Li Pamp, för då tänker jag bjuda på min godaste kycklinggryta med en sås to die for och en mustig grönsaksgryta med ägg. Temat är bjudmat på januaribudget. Vad tror ni om det?

Varmt välkomna!

 • Barbro

  Vilka goa grytor du gjorde ikväll-får nog testas nån dag.
  Kram

  • Susanne Jonsson

   Jaaaa!!!!! Det tycker jag!

 • Nina

  tack för bra mattips. Var kan jag köpa den låga gjutjärnsgrytan med röd emalj på utsidan som du använde ikväll?

  • Susanne Jonsson

   Hej Nina! Jag har spårat den som en tok, många som frågar efter just den, men den går inte att få tag på längre. Så det är loppis som gäller.

 • Margot

  Ska naturligtvis vara Kram på er inte som jag skrivit Kräm är ju något helt annat haha!!!

  • Ami

   Kräm är gott med 🙂

  • Ingegerd

   Kräm på dig 🙂

  • Susanne Jonsson

   Kräm ÄR gott! Kramar är också bra!

 • Margot

  Ja tänk om vi haft det så som ditt vinterfoto håller med Ami blött och smutsigt den lille hunden som ska vara vit är smutsgrå och genomblöt efter promenaden 3-5 grader varmt. Ser verkligen fram mot morgondagen i Gokväll vad du bjuder på för gott inspiration till nyheter är glädjande. Man behöver lite nyheter för att inte fastna i gamla hjulspår nu har mannen tillfrisknat en hel del och fått matglädjen tillbaks han tränar här hemma med sjukgymnast tycker det går helt på rätt håll. Ha det gott alla vänner på denna blogg och Kräm på er.

  • Barbro

   Jag håller med dej Margot att Susannes vinterbild är så vacker mot det grådaskiga väder som råder ute nu. Hellre lite kyla och vacker rimfrost i ute.
   Vad skönt att maken har piggnat på sej för man tänker allt på er.
   Kram på er alla vänner här på bloggen så ses vi i morgon.

   • Susanne Jonsson

    Kram fina Barbro.

  • Ingmari

   Härligt besked att det går åt rätt håll för maken. Bra att aptiten är åter. Mat är ju hälsa! Hälsning till dig och maken och Susanne och er alla här – Var rädda om er och kom ihåg att man blir det man äter! Det kan jag intyga. Och jisses så medtagen man kan bli utan bra energi i form av bra föda. Plus sol. Och under mörka årstiden sol i form av D-vitaminer på burk i pillerform. Pyssla om er!

  • Susanne Jonsson

   Vad roligt att det går framåt! Heja Ni! Det är tufft när saker brakar ihop. Hoppas att du gillade grytorna. Och TACK för det bästa med det här inlägget (autostav, kan inte paras bättre på en matblogg, och jag älskar kräm. Och kramar). Kräm & Kram på dej kärleksfulla människa!

 • Ami

  Men erkänner … vädret på fotot är väldans fint!

  • Susanne Jonsson

   Jo, visst, lite kallare här…

 • Ami

  Det har du fått om bakfoten Susanne 😉 …. det är inte alls mysigt ute nu! Halt o dant…isigt o blaskigt på trottoarerna. Hunden blir som en blöt trasa full med sand när han varit ute. Här i Östergötland har vi haft +5 ° nu några dar. Men solen tittade faktiskt fram några minuter idag. Hade nästan glömt bort hur den såg ut. Tur att vi har morgonkvällen att se fram emot. Låter som ett toppenprogram. Det behövs lite högtidsstunder så här i det grådiset.

  • Susanne Jonsson

   Åh nä, slask är inge roligt, men bra att solen börjar visa sig!

 • Ingmari

  Gryta med ägg skrev du. Det låter verkligen intressant. Och god sås… spännande.

  • Susanne Jonsson

   Jajjamän!

 • Ingmari

  Synd och bra. Beror på hur man tycker. Snön tinar bort här i Stockholmstrakten. +4°-5°. Det blir halt och så svårt att gå. Slängt ut tösalt där det måste till. Får inte tag på sand. Grått väder. Inget som lockar som på ditt vackra foto. Ska bli intressant att se vilken mat det blir i rutan. Oj. När jag läste soppa med ägg blev jag så sugen på spenatsoppa med kokt ägghalva. Måste göra det en dag.

  • Susanne Jonsson

   Gå försiktigt Ingmari!