Okategoriserade 

Vi är tillbaka!

Hej allihopa!

Jag är så imponerad av ert stöd mellan varandra när Margot har haft det tufft. Roligt att maken kommer hem nu Margot! Och att ni blev inspirerade av våfflorna. På onsdag och lördag kommer jag tillbaka i rutan med nya recept. Det kommer bli inspiration för vintern och vårens mat. Det ska bli jätteroligt. Hoppas ni är med oss då!

27022014-pateachoux-18

Ett fång tulpaner till er alla.

Varmt välkomna!

Ps. här på Svt recept hittar ni alla våra recept samlade. Sidan är fortfarande ny och den kommer att förbättras hela tiden.

 • Margot

  Tänk vad roligt attt denna sidan finns säger som Ingmarie att utan den hade vi inte fått all inspiration till nya maträtter samt allt som Susanne delar med sig. Jag har ju fått så mycket kraft av er alla kompisar genom denna sida har nu maken hemma med mycket hjälp av pigga tjejer 6 ggr om dagen så än är det jobbigt men vi är hemma tillsammans och kan kolla på Gokväll ihop. Jag ska försöka leta reda på skrädmjöl även jag så fort tillfälle ges. Många kramar till er alla kompisar och dig också Susanne. Nu går vi nu mot ljusare tider

  • Ingmari

   Grattis och hälsa maken välkommen hem. Hoppas han får något C-vitaminrikt. 😉 Du också Margot. Så ni orkar i vinterkylan. Vi har trevlig tv med Susanne som väntar ikväll. Må så gott.

  • Susanne Jonsson

   Ja, eller hur Margot! Ha en superfin dag så ses vi snart i rutan! Kramar

 • Ingmari

  Svt recept sidan är trevlig. Tydlig och bra text med färgvalet. Gillar dock Susannes indelning när jag söker recept. Ser fram mot nya matidéer när nu 2016 fått en skjuts. Halva januari har gått! Och ute är det ljusare och längre dagar. Härligt!

  • Susanne Jonsson

   Härligt att höra!

 • Liljan

  Åh vad roligt att du är tillbaka i rutan-välkommen-jag har saknat dej!! Tänk om vi alla kunde träffas.. någon gång..någonstans..så roligt det skulle vara. Vi var väl inne på det förra året då vi skulle ha lite ”knytis” :o) . Skulle köpa tulpaner häromdagen nu när julen var helt borta, men det blev rosa rosor, också härligt nu till våren,har 2 fönster i köket med en bukett i varje- häärligt !!Ha det så bra alla och särskilt du Margot-ha det så gott med mannen i morgon! Kram, Liljan

  • Ingmari

   Jag unnade mig tulpaner idag och de står och vattendrar nu. Och tänk att mannen kommer hem imorgon. Livet kunde varit annorlunda. Ska sätta våren i vas imorgon och sänder en tanke till er Margot och make. Och även till Susanne och oss alla. Utan Susanne fanns vi inte med sidan. Hade levt var och en för sig och ätit trist och utan våfflor och skrädmjölet. Trevlig onsdag!

   • Susanne Jonsson

    Vad fint att höra Ingmari!

  • Susanne Jonsson

   Tack Liljan! Ja, ni känns lite som min utökade familj nu 🙂 Ska föra vidare det till chefen. Ni vet man kan få komma på studiobesök till tv-huset, men det ligger ju i Ume och jag tror de flesta av ni som läser bor långt bort… Kram och ses snart i rutan!

 • Annika-Linnea

  Du kan koka nävgröt m skrädmjöl o servera den m gott fläsk o lingon.

  • Ami

   Är det nåt man vågar sig på månntro?

  • Susanne Jonsson

   Åh så gott Annika-Linnea, tack för bra tips!

 • Margot

  Hejsan jag har en liten fråga vad är skrädmjöl har aldrig hört talas om detta känner att det vore kul att prova. Välkommen tillbaks i rutan Susanne nu blir det som vanligt igen.

  • Ami

   ”Skrädmjöl är stenmalet fullkornsmjöl av vedugnsrostad svensk havre”… så står det på mitt 1kg-paket från Stöpafors kvarn i Värmland, inte långt från Sunne. Gå gärna in på deras hemsida: http://www.stopaforskvarn.se. En jättefin hemsida med recept på t.ex. matbröd, drömmar, nävgröt, välling, gröt, pizzadeg, våfflor och annan bra information. Alla kanske inte tycker om smaken på den rostade havren men jag gillar den skarpt.
   Man kanske kan tro att jag är släkt med mjölnarna där i Värmland eftersom jag gör sån reklam, men det är jag inte ;).
   Tack för de fina tulpanerna o varmt välkomna tillbaka i rutan, Susanne o alla andra sköna gokväll-människor! Vi längtar efter er! KRAM

   • Ami

    Nu plötsligt står 20 nygräddade skrädmjölsdrömmar på diskbänken. Var inte alls planerat, men din fråga gav mig längtan efter de här kakorna :).

    • Ami

     Svaret ska givetvis vara till Margot …

    • Susanne Jonsson

     Mums! Det låter underbart Ami!

   • Barbro

    Vilken bra sida du tipsa om.Fanns mycket gott där.
    Ha en fortsatt bra tisdagskväll samt alla vi andra som gillar Susannes blogg.
    Kram

    • Ingmari

     Tack. Ser fram mot onsdagen och Susanne i rutan. Och alla här på sidan och era funderingar och tips när Gokväll blivit gonatt… Vi hörs!

     • Susanne Jonsson

      Jaaaaaa! Välkomna allihopa!

    • Susanne Jonsson

     Tack fina Barbro! Kram

   • Ingmari

    Oj så skoj! Tack för tips. En sockerkaka med skrädmjöl är mumsigt. Blir lite nötig och god smak. Våfflor med skrädmjöl måste testas. En som har veteallergi och använder glutenfritt mjöl men alltså tål havre får supergoda bakverk med skrädmjölet. Ska jaga mjölet nu.
    . .

   • Susanne Jonsson

    TACK Ami för att du svarade! Vi gillar havre! 🙂 Ses snart då! Nu ska jag åka till jobbet snart! KRAM