Bjudmat  Här är ditt kylskåp Susanne  Inspiration  Mellis  Okategoriserade  Plockmat  Recept  Snabblagat  Tips  Tisdagsmiddag på 15 minuter!  Torsdagstips  Vardagslyx  Vardagsmat  Vegetariskt 

Veckans torsdagstips

Min kompis A är världsbäst på att bjuda på våfflor. Medans vi andra lätt glömmer bort våfflans genialitet efter våffeldagen, så håller A igång våffeljärnet och oss med sina goda våfflor. Såhär i kallaste januari är det få saker som slår en nygräddad våffla med tillbehör.

100826_foodie 151

Foto: Sara Danielsson

Jag tror våfflat kommer vara stor under 2016, speciellt de belgiska. Här hittar du mitt favvorecept på såna. Man behöver inte ha ett belgiskt våffeljärn för att njuta deras förnämliga citronsmak och konsistens. Det fiffiga med våfflor som bjudmat är att de går så lätt att variera och delar man upp dom i 4 bitar så går det bra att grädda under tiden gästerna mumsar. Det är också ett utmärkt sätt att använda upp och klä om rester från helgerna. Hacka upp dom, blanda med nåt gish som crème fraîche och gör goda röror så kommer ingen att tänka på att det är julskinkan eller laxen du återvinner. För just att blanda sött och salt på våffelbordet är ljuvligt lyxigt. Som att plocka av en mysig buffé. Tänk dig att först njuta några hjärtan salta med fetaost/skaldjursröra/skinkröra/lax, sedan söta med grädde och sylt. Eller glass och nötkräm. Och det är helt okej om smeten kommer från ett paket. Vill du piffa den så sköter tillbehören det, eller så smaksätter du med någon god krydda tex nystött kardemumma eller hackade örter, svartpeppar och riven ost.

Glad torsdag på er!