Fräscha sallader  Glutenfritt  Hälsokrubb  Mat att förbereda  Matlådor  Okategoriserade  Recept  Sallad  Susannes torsdagstips  Tips  Tisdagsmiddag på 15 minuter!  Torsdagstips  Vardagslyx  Vegetariskt 

Veckans torsdagstips

Såhär i januari är det många av oss som ser om våran budget. Kanske börjar man tänka på att ta med sig luncher, äta hemma istället för att gå ut på restaurang, laga storkok och undersöka möjligheterna att äta lite nyttigare. Samtidigt vill vi ha färg och vårfräscha matstunder.

Sallainajar-55-web

Då är salladsburkar ett perfekt alternativ. En egen, unik lunch som du lätt anpassar efter vad du gillar och vad som finns hemma. Bara att varva vilt!

Sallainajar-39-web

Mitt i smällkalla vintern längtar jag ofta efter frukt, så när jag ändå gör iordning luncherna så blir det några fruktburkar också.

gokjan15-4-web

Basen längst ner i salladsburkarna brukar oftast bestå av grövre grönsaker, sedan en sallad av bulgur eller quinoa blandat med ajvar relish, en dressing ovanpå det och sedan massor av färska grönsaker.

Här hittar du ännu mera inspiration på salladsburkar.

Det är bara fantasin som sätter stopp för vad man kan hitta på. Har du testat? Någon som vill tipsa om sina favoritburkar?