Okategoriserade 

Trettondagsmiddag

Den här tiden på året är perfekt för en av mina favoritråvaror härifrån norr. Renskav. Eller älg. Eller annat viltskav. Vad man kan få tag på. Perfekt för en vintrig trettondagsmiddag!

TS-232-web

Min kompis Maja gjorde det här receptet till nyår, det gjorde mig SÅ glad. För det är verkligen en fin rätt, även om den är mycket okrånglig och enkel att lyckas med. Inte några osäkerhetsmoment in i det sista, eftersom allt går bra att förbereda. Jag serverar den här krämiga, smakrika renskavsgrytan med pressad potatis eller vanlig, kokt potatis. Det speciella är att jag inte blandar ner grönsakerna i grytan, istället wokar jag dem och lägger dem ovanpå just innan serveringen. På så sätt behåller vi färg, krispighet och fräschör. Här hittar du hela receptet.

När jag lagar viltkött så gillar jag att krydda upp såsen med något som ger en gnutta sötma. Vinbärsgelé, messmör, ädelost eller en gnutta balsamico. Grytan går utmärkt att göra dagen/dagarna innan så den får stå och gotta till sig i kylen. Om man vill göra ett vegetariskt alternativ så går det bra att byta ut köttet mot mer svamp och vegetabiliskt protein eller bönor och blandade rotsaker i bitar. Jättegott!

Ha en superfin helg allihopa!

Ps. inköpstips: kolla efter skav från hel stek. Det hittar man i frysdisken. Något dyrare än den tumlade/pressade varianten, men mer köttig och smakrik.