Bjudmat  Ekologiskt på budget  Glutenfritt  Hälsokrubb  Här är ditt kylskåp Susanne  Inspiration  Mat att förbereda  Mat för många  Matlådor  Okategoriserade  Recept  Tips  Vardagslyx  Vardagsmat 

Min Bästa Bjudmat

Hej kompisar!

Var ni med oss ikväll?

Så mysigt det var att få träffa alla igen. Receptet på den krämiga kycklinggrytan med VÄRLDENS GODASTE SÅS hittar du här och spana även in den härliga grönsaksgrytan med de bakade äggen. Jag älskar båda två.

ratatouille-9-web

Grönsaksgrytan är ett perfekt sätt att ta hand om rester.

ratatouille-15-web

Om det blir över fryser man bara in.

ratatouille-32-web

Ha en fin fortsättning på kvällen.

Extra tack till Margot som förgyllde förra inlägget. SÅ underbart att vi kan bjuda på oss själva när det slinter på tangenterna. Bara kärlek här. Ni är så fina.

Kräm på er!

 • Susanne Jonsson

  Tack och detsamma Birgitta!

 • Margot

  Nu har vi ätit kycklinggrytan oj vad gott den smakade mannen tyckte att såsen kunde man äta nära skedar extra bara sås alltså eller mosa med en potatis Mums sa han. Har ringt dottern och sagt att hon får hämta lite till lunch imorgon hon är ensam och lagar inte så mycket mat. Idag vaknade vi upp till ett vitt Borås ❇

  • Susanne Jonsson

   Oh så fint! Och vad glad jag blir att ni gillade grytan! Hihi, ja den såsen är fin!

 • Birgitta Blomgren

  Hej Susanne!Såg dig som vanligt laga god mat i onsdags!Vi blev riktigt förtjusta i kycklinggrytan den lät så god.Jag ändrade min meny till mitt födelsedagskalas och handlade det som behövdes.Gjorde helt enligt receptet och tog ut grytan efter en dryg timma.Vi satte oss till bords och sonhustrun var först att skära i kycklingen-den var rosa!!!!!Vi skar i flera bitar men tyvärr var dom rosa.Ut i köket och fram med stekpannor och stekte färdigt kycklingen!Det tog en bra stund så det blev till att värma övriga tillbehör igen.Smaken var det inget fel på men vad tror du orsaken är till att det inte blev färdigt?Vi konstaterade att det säkert behövdes 30 min.till i ugnen.

  • Susanne Jonsson

   Hej Birgitta! Vad tråkigt att höra. Gräddningstider kan variera beroende på många olika faktorer. Jag brukar försöka komma ihåg att skriva in att man testar att det är färdigt, men nu hade jag inte gjort det. Ska bättra mig med det. Orsaken till att gräddningstider varierar är oftast att råvarorna är kallare/varmare från start, att ugnar har olika temperaturer (oavsett vad som står på vredet) att man bryner olika länge och även vilka kärl man använder. Sedan kan råvarorna variera i storlek, ja, det finns flera faktorer som alla medverkar till att man behöver korrigera gräddningstiderna. Men mitt bästa tips är ändå att man alltid testar att det är färdigt innan servering. Ha en jättefin fortsättning på helgen!

   • Birgitta Blomgren

    Tack snälla för ett så snabbt svar!Brukar väl alltid kolla men tyckte att det lät vettigt med en timma.Steker jag kycklingben i ugnen så räcker det ju!Ha en trevlig helg😊

 • L. Ljung

  Jag gjorde kycklinggrytan igår och vi åt den till lunch idag. Super god. Tack för receptet!

  • Susanne Jonsson

   Hej! Vad roligt att höra! Tack för att du berättar för mig, så bra också att man kan tipsa varann om ”höjdare”. Ha en jättefin söndag!

 • Susanne Jonsson

  Hej Martina! Vad roligt att höra. Verkligen stort. Bra jobbat! 🙂

 • Martina Tornberg

  Tack för det goda receptet på kycklinggrytan! Jag var lite ”wild and crazy” och bytte ut fredagstacosen i kväll. Familjen accepterade, det är stort… 😋

 • Liljan

  Hallå!! Jaa,jag såg allt-hade bra plats :o) och jag säger som Margot,den där kycklinggrytan ska göras snarast!! Båda såg mumsiga ut! Vilka fina glasögon du hade Susanne! Blir glad att läsa Ami´s inlägg om Coop-butiken som skänker varor – vi (alla) måste sluta slänga mat som är helt OK att äta-toppen! Fint att oxå ta samtalet fast du ville se vår goà kock,hoppas du kan se programmet på nätet.
  Ha det så gott alla,KRAM,Liljan ps. Margot,..jag har en familjemedlem som faktiskt alltid sa ” puss o kräm på er” så de´så !! :o) ds.

  • Susanne Jonsson

   Hej Liljan! Tack och vad roligt att du gillade! Puss & Kräm!

 • Ami

  Både ja och nej. Jag bänkade mig med mitt kvällste till 18.45 men efter 5 minuter ringde telefonen. Tänkte några fula ord först, men kände att personen behövde få sällskap i sin ensamhet. Otroligt bra att kunna se programmen i efterskott. Så det blir em sysselsättning. Sen måste jag berätta en annan sak som jag blev så glad över. Coop i vårt samhälle har börjat skänka överbliven mat som annars skulle kastas, till en organisation som hjälper folk med missbruksproblem o.dyl. Jag kom därifrån precis nu och den här veckan var det många kaffepaket där vacumet var borta, massa ostar med kort datum, påläggskorvar, massa limpor, äpplen med lite bruna fläckar på skalet men jättefräscha inuti, pastapåsar som gått hål på m.m. Så otroligt tacksamma våra beaökare blir över att få en kasse med lite diverse ätbart att ta med sig hem. Vi använder förstås också en del av det vi får till gästernas frukost o andra mål som vi serverar dom. Såg även idag en annons från samma Coop-butik ”Vi har tagit ställning. Nu har vi enbart ekologiska fairtrade-bananer”. Så stolt att vi har en butik här som tänker på det här viset.

  • Susanne Jonsson

   Verkligen roligt att höra Ami! Vi slänger så mycket mat och såhär fina förebilder ger hopp för framtiden. Vad fin du är som hjälper till. Heja du!

 • Margot

  Kyckling grytan kommer att serveras till helgen det är säkert den verkade jättegod även grönsaksrätten men jag har lite svårt med ägg om gulan är rinnig s å nöjer mig det gröna. Just nu köper jag mer och mer grönt försöker få maken förstå det nyttiga i detta men efter sjukdom verkar han förstå att det behövs. Många kramar till er alla även dig Susanne med ditt soliga varma jag.

  • Susanne Jonsson

   Hej Margot! Vad roligt att höra, steg för steg framåt. Grönsaksgratängen hade lite för finnig gula för den hann inte riktigt bli klar i sändning… Glömde säga det. Kör den längre så blir den hårdare. Ha en jättefin helg nu!

 • Ingmari

  Det såg verkligen gott och mumsigt ut! Inte svårt att göra heller. Tack för peppning i goda recept. Tror minsann att du Susanne har nya och mycket klädsamma, snygga glasögon. Hälsningar till er alla här. Jag gläds åt barmark nu men grått är det och regnigt. Härligt därför med god mat.

  • Susanne Jonsson

   Hej Ingmari! Tack, vad glad jag blir att du gillade maten! Ja, jag behövde ha glasögon ett tag pga en ögoninfektion. Ha en fin helg!