Bakat  Bjudmat  Ekologiskt på budget  Okategoriserade  Plockmat  Recept  Veganskt  Vegetariskt 

Potatis- & lökpizza

Hej kompisar! Hur har ni det? Snart ses vi i rutan igen, kul!

Ikväll blir det 3 favoritrecept i köket: Örtdoftande potatispizza med dip och naggande goda franska minipizzor toppade med mild, stekt lök. Eller Pizzaladière som de egentligen heter (fast då brukar de vara stora, jag gillar att göra dem i miniformat när jag serverar dem som party/plockmat). Det är bara SÅ gott!

IMG_7518

Jag har tipsat förr om det här pizzareceptet, som egentligen int är en pizza, eftersom det saknas ost på den, men det smakar som pizza och ser ut som pizza så det får heta det ändå.

IMG_7515

Båda rätterna är gjorda på ganska få, relativt enkla råvaror, så det behöver inte bli så dyrt. Det är samma grunddeg och fyllningen kan man variera efter egen smak. Det bästa är att degen är jättelätt att hantera, jag gör den gärna dagen innan och kalljäser i kylen. Tycker det är så roligt att utgå från en färdig deg när jag ska baka ut. Dessutom blir den extra lätt att hantera. Det är lite honung och yoghurt i degen som gör den alldeles särskilt bra. Veganer byter ut honung mot agave och yoghurten mot havregurt. Och jag vet, det låter tråkigt med pizza utan ost, man måste nästan smaka för att tro på det.

IMG_7524

Foto: Dennis Buhr

När pizzorna är klara toppar jag med rucola, olivolja och pressad citron/rivet citronskal. Det ger det lilla extra i smakväg.

Men det blir int bara mat!

Vi får besök av Kjell/Glenn från 30 dagar i februari, Åsa visar snygga frillor, Beppe programleder och De Montevert spelar. Helt enkelt en superbra start på lördagskvällen.

Varmt välkomna!

Ps. har du knappt om tid så kan man även använda ett paket kyld, färdigkavlad smördeg som botten…