Bakat  Bjudmat  Ekologiskt på budget  Okategoriserade  Plockmat  Recept  Veganskt  Vegetariskt 

Potatis- & lökpizza

Hej kompisar! Hur har ni det? Snart ses vi i rutan igen, kul!

Ikväll blir det 3 favoritrecept i köket: Örtdoftande potatispizza med dip och naggande goda franska minipizzor toppade med mild, stekt lök. Eller Pizzaladière som de egentligen heter (fast då brukar de vara stora, jag gillar att göra dem i miniformat när jag serverar dem som party/plockmat). Det är bara SÅ gott!

IMG_7518

Jag har tipsat förr om det här pizzareceptet, som egentligen int är en pizza, eftersom det saknas ost på den, men det smakar som pizza och ser ut som pizza så det får heta det ändå.

IMG_7515

Båda rätterna är gjorda på ganska få, relativt enkla råvaror, så det behöver inte bli så dyrt. Det är samma grunddeg och fyllningen kan man variera efter egen smak. Det bästa är att degen är jättelätt att hantera, jag gör den gärna dagen innan och kalljäser i kylen. Tycker det är så roligt att utgå från en färdig deg när jag ska baka ut. Dessutom blir den extra lätt att hantera. Det är lite honung och yoghurt i degen som gör den alldeles särskilt bra. Veganer byter ut honung mot agave och yoghurten mot havregurt. Och jag vet, det låter tråkigt med pizza utan ost, man måste nästan smaka för att tro på det.

IMG_7524

Foto: Dennis Buhr

När pizzorna är klara toppar jag med rucola, olivolja och pressad citron/rivet citronskal. Det ger det lilla extra i smakväg.

Men det blir int bara mat!

Vi får besök av Kjell/Glenn från 30 dagar i februari, Åsa visar snygga frillor, Beppe programleder och De Montevert spelar. Helt enkelt en superbra start på lördagskvällen.

Varmt välkomna!

Ps. har du knappt om tid så kan man även använda ett paket kyld, färdigkavlad smördeg som botten…

 

 • Ingmari

  Susanne får en fråga här. Potatispizza – verkar ju vara rå potatis. Men hur blir det med kokt, skivad potatis? Och – ska det vara fast eller mjölig potatis eller spelar det ingen roll? Och hoppas att fingret läker bra. Det är inte roligt när det dunkar och ömmar så.

  • Susanne Jonsson

   Hej Ingmari! Jag har inte provat med kokt potatis, men det borde gå bra. Jag har hört att det ska vara jättegott. Jag kör fast, ekologisk potatis till allt utom mos och ofta till mos också 🙂 Tack snälla du!

 • Anna J

  Åh så gott det såg ut. Potatispizza måste jag helt enkelt testa att göra någon gång. Krya på dig Barbro! Hoppas du piggar på dig.

  • Susanne Jonsson

   Tack Anna, ja testa den!

  • Ami

   Ja gör det! Jag är lite smågalen i den o eftersom jag har lite svårt att tåla ost så är ju det här den optimala pizzan för mig. Men glöm inte köpa hem citron innan. Jag gjorde pizzan en gång o trodde att jag hade citron hemma, men misstog mig där. Blev inte alls samma goda pizza då.

 • Barbro

  Tack alla här för krya på dej hälsningar.
  Det värmer må ni tro.
  Vi är ju som stor familj o vi bryr oss om varandra.
  Kram o ha en bra dag.

  • Susanne Jonsson

   Ni är så fina! Ojoj, att få ha såhär underbara kompisar här gör mig superglad! KRAMAR

 • Liljan

  Måste testa, den där degen ser ju verkligen lätthanterlig ut.Potatis,lök, chili- alla goda ingredienser!! Susanne, jag önskar bättring på det lilla fingret. Älskar min mandolin men är nästan lite rädd när jag använder den..om den nu var orsaken till ditt bultande finger?
  Barbro, jag önskar naturligtvis dej också god bättring, vila o sköt om dej!
  Ha det så gott alla, Kramar från ett BLÖTT Blekinge, här har regnat och blåst i natt o mest hela dagen… Liljan

  • Susanne Jonsson

   Hej Liljan! Den är kanon, degen. Tack finaste Du. Ja, nu var det mandolinen, men det var int mandolinens fel, hihihi…. Men bättre att använda matberedaren! Kramar

  • Ami

   Just mandolin är jag lite rädd för. Har alltid drömt om att ha en, men när jag tittat på en sån i butiken har jag dragit mig ur. Min sjukdom gör att jag är lite fumligare än vanligt i mina händer o det medför att jag tappar mycket i köket nu för tiden o har lätt för att skära mig o så. Men somsagt, den ser väldans effektiv o rolig ut. Hoppas ditt finger slutat dunka o göra ont Susanne. Inte alls bra med skärskador när man har köket som arbetsplats.

 • Susannah King

  Sitter och tittar just nu tillsammans med frugan.

  • Susanne Jonsson

   Hej Susannah! Vad fint. Hoppas ni har en skön helg!

   • Susannah King

    Det har vi. Såg en kommentar att du gjort illa ett finger. Vad hade hänt?

    • Susanne Jonsson

     Jag skar mig lite, så jag fick fara på sjukan, men efter det blev det bra. De är duktiga! Vanlig skada som kock…

     • Susannah King

      Man kan ju råka ut för liknande skada som frisör.

     • Susannah King

      Ett tips kan vara att eventuellt skaffa skärhandskar och använda. Jenny jobbade ju i en charkdisk strax efter att hon gått ut gymnasiet, och då hade ju hon sådana handskar som hon använde på jobbet.

 • Margot

  Tråkigt att höra att du inte är OK Barbro men hoppas du kryar på dig. Jag får se programmet på plattan för mannen kollar v75 men det funkar det också jag har tänkt göra potatis pizza flera gånger men aldrig kommit till skott har nästan alltid saknat jäst. Ha en skön helg så gott det går nu snöar det här i Borås igen

  • Barbro

   Tackar både dej och Ami att ni tänker på mej. Det värmer må Ni tro.
   Ha en bra helg vi kompisar här på bloggen.
   Här i Lidköping har det precis börjat snöa.

  • Susanne Jonsson

   Men så fina ni är! Glad helg allihopa!

 • Barbro

  Ser ju jättegott ut men själv har jag ingen matlust just nu.Ligger däckad i soffan men ska allt titta på er i kväll.
  Kram

  • Ami

   Krya på dig Barbro! Laddar för en te/gokvällstund snart. Potatispizzan vet jag är jättegod o sen är jag nyfiken på de andra pizzorna med.

  • Ingmari

   Krya på dig – hälsningar. Glöm inte att komma ihåg att dricka bara, Och kul underhållning finns ju i rutan, Vi tänker på dig!

  • Susanne Jonsson

   Krya Barbro! Kram