Okategoriserade 

Glad helg!

Hej kompisar!

Idag är det tulpanens dag. OCH fredag! Bara en sån sak. Och redan imorgon är jag tillbaka i rutan med nya recept, det blir superkul.

27022014-pateachoux-17

Massor av inspiration blir det också av blomster-Anna, Knut Knutsson från Antikrundan drömreser Och Ida LA Fontaine spelar en låt. Visste ni förresten att Antikrundan är inne på sin 27:e säsong. Det börjar vara ett tag!

Tack för alla frågor om porslin, kryddburken och citronpressen. Jag får inte skriva ut varumärken här, men kryddburken är en högt älskad present från en kock i Indien 🙂 MEN om du majlar redaktionen via hemsidan så kommer vi återkomma med inköpsställen via majl. Så är reglerna för public service. Tack och lov. Så slipper vi massa reklam.

Och tack för alla namnförslag på yogaskålarna. Har inte hunnit läsa alla än. Men det kommer!

Ha en strålande härlig fredagskväll allihopa.

Hoppas vi ses i rutan imorgon!

ps. Har ni hunnit skaffa några tulpaner än?

 

 • Ami

  Så härligt med de första tulpanerna men tyvärr inga tulpaner här hemma än, men kvinnan från Sri Lanka som vi ska till i kväll ska få en bukett iaf. Currylamm har hon avslöjat vi ska få, men vet inte om det är en gryta eller hur man äter det. Hon lägger alltid ner många, många timmar o mycket kärlek på sin matlagning. Bara alla kryddor som ska rostas, stekas o allt vad det är. Ibland äter vi med händerna o ibland med bestick. Så otroligt roligt med nya matupplevelser. Jag fick lov att baka nåt gott till kaffet. Tror det blir silviakaka i en långpanna. Skär dem i trekanter sen. Blir mycket gott på 6 ägg. Tar med hälften o lägger den andra halvan här hemma i frysen. Inte så dumt att ha hemma om det dyker upp nån fikasugen gäst då o då.
  Kvällens gokväll blir till att njuta av i morgon i stället. Lycka till ändå Susanne!

  • Ingmari

   Måste bara säga att det låter trevligt att skära upp i trekanter. Mycket delikatare att servera så än i sedvanliga rutor. Så enkelt men ändå så mycket mer givande. Tack så väldigt mycket för tipset! Att inte ha tänkt på det… Måste jag testa nästa gång. Önskar dig och er en trevlig kväll med spännande mat och mysig samvaro.

   • Ami

    Tack! En del tyckte jag skar kakan i för stora bitar…då när jag skar i fyrkanter. Frågade om de fick dela. Alla är tydligen inte så glupska vi ;).

  • Susanne Jonsson

   TACK Ami! Ha en underbar kväll du med!

   • Ami

    Tack, snälla du! Men vet du, nu när jag skulle mäta upp kokosflingorna, var de så finmalda så det nästan var som mjöl i påsen. Blir ju inte bra ovanpå kakan så där. Som tur var hade jag en till påse o den var som vanligt. Änglamarks använder jag oftast. Medelfint rivna stod det på båda paketen. Har aldrig varit med om det förut. Väldans världsligt problem känner jag … om man jämför med hur det ser ut i världen o hur Margot har det hemma just nu m.m. Men en liten, liten fundering ändå …

 • Susannah King

  Bra, då vet man att man kan mejla redaktionen. Vi löste det ju bra med det där förklädet jag undrade vart du fått tag på, jag och Jenny har skaffat var sitt nu. Och så ska vi även köpa så att Jennys tjejer i blomsteraffären kan få var sitt också.

  • Susanne Jonsson

   Vad roligt att höra Susannah! Hälsa och ha en jättefin helg!

   • Susannah King

    Tack, ska hälsa henne.
    Tulpanens dag, Jenny och tjejerna sålde ganska mycket tulpaner igår förstod jag.

 • Ingmari

  Susanne är säkert med på att jag får låna hennes fina tulpanbild och bjuder på den både till Susanne själv och till er alla, inklusive maken, på sidan här. Trevlig fredagkväll och helg. Men vi ser väl fram mot lördag med Susanne vid kastrullerna. PS: Dottern köpte mat idag på vägen hem. Såååå kallt så inte ens spisvärme lockade. Och latmasken gillar visst kylan. Så det blev färdiggrillad kyckling och potatissallad. OK att fuska och lata sig lite ibland väl…?! Tips: Blir det kycklingrester kvar är det toppen att rensa rent köttet och krydda med garam masala och göra en indisk rätt med ris till. Må så gott och njut av tulpanbilden.

  • Susanne Jonsson

   Absolut Ingmari! Välkommen ikväll 🙂

 • Liljan

  Hej alla och varmt tack för era tankar o lyckönskningar ang. foten.Jaa, Susanne jag tänker också så att till sommaren borde jag kunna gå ..skapligt..! På Nyår fick jag ett fång gula tulpaner med mycket mimosa i, helt underbart och doften av mimosa är ju vår bara. Älskar tulpaner och jag har också en man som brukar komma med blommor, såå jag får väl ” hinta” lite om tulpanerna :). Självklart syns vi i rutan på lördag, trevlig helg alla. KRAM, Liljan

  • Barbro

   Jag vill ge dej också en bukett tulpaner för alla här vi vänner eller hur ?Samt hoppas att din fot blir snart
   Ha nu en bra fredagskväll allihop
   kram

   • Barbro

    Jag blir bra snart gick lite fort när jag skrev förrut.

   • Susanne Jonsson

    Underbart!

  • Susanne Jonsson

   Oh så härligt Liljan! KRAM fina du

 • Barbro

  Fick en stor tulpanbukett idag av gubben-han gillar att överraska emellanåt.
  Kram o ha bra fredagskväll du med Susanne.

  • Susanne Jonsson

   Heja Gubben! 🙂 Kram

 • Margot

  Jag tackar för all omtanke men det går framåt även om det tar tid men har inte haft så stor lust att fixa mat har nämligen hjälp här 6 ggr om dagen av kommunens folk. Har inte varit utanför huset och kunnat fixa tulpaner men imorgon lördag ska jag till staden då maken fått trygghetslarm då blir det dubbla buketter. Jag blir så varm om hjärtat av att ni tänker på oss och hälsar sänder er många varma kramar kära vänner

  • Barbro

   Vore du närmare Margot så skulle jag ge er en stor bukett tulpaner.För det tycker jag Ni är värda.
   Kram till er o alla andra som är här o läser.

   • Susanne Jonsson

    Tack Barbro för att du är du och delar med dig av goda energier!

  • Susanne Jonsson

   Vad bra ändå med trygghetslarm Margot, med tanke på omständigheterna. Hoppas det blir ett fång tulpaner idag! Kram

  • Ami

   Oj, vilken omställning för er båda. Styrkekramar

 • Ingegerd

  Köpt en stor bukett tulpaner i dag, härligt! Trevlig helg!

  • Susanne Jonsson

   Så mysigt!

 • Ingmari

  Menar naturligtvis att tankarna går till Margot och hennes man och hoppas att allt är väl där hemma hos dem.

 • Ingmari

  Japp. Fina tulpaner här sedan någon dag. Synd bara att de blommar över så snabbt. Man får njuta intensivt och snabbt. Ser fram mot nästa tv-program med dig. Hoppas också att allt är bra med maken hemma och att det gått fint sedan i onsdags när han kom hem. Inte hörts så mycket.

  • Susanne Jonsson

   Ja, njut! och ha en superhelg Ingmari!