Bjudmat  Frukost  Glutenfritt  Okategoriserade  Recept  Veganskt  Vegetariskt 

Bananpannkakor & jordnötssmör

Ikväll blir det lyxig brunch i köket.

IMG_8092

Jag gör ett enkelt & supersmaskigt jordnötssmör och sedan blir det en del av nästa recept, bananpannkakor som är både mjöl- & mjölkfria. Dessutom innehåller de bara 3 ingredienser! Om man inte tål jordnötter går det att byta ut mot mandel eller vilka nötter eller fröer man tål. Här hittar du förresten mitt favvorecept på hemgjord hasselnötskräm. Missa inte att testa det.

Hoppas ni är med oss ikväll!

Ps. bilden är på mina amerikanska pannkakor, men de ser ungefär likadana ut, bara att de är något fluffigare.

 

 • Ingmari

  Hoppas helgen varit bra för er alla, Barbro, Margot, Ami, Liljan och förstås Susanne. Lite för kallt för mig att sticka ut näsan. Vill bara berätta lite kul apropå Indien. När vi blev bjudna första gången så visste vi inte utan blev så paffa. Nämligen att man samlas, sitter och pratar och pratar och pratar och får lite småplock att tugga på. Ev. även te att dricka. Det kan t.o.m. ta timmar att umgås så. Sedan är det dags att äta. Då bjuds det rikligt och från ett dignande bord. Ofta lejer man som värdpar in en kocka till hjälp. Oftast inte en kock. Många har ju tjänstefolk också. Så äter man. Sitter ofta inte vid ett enda matbord som här utan lite utspritt. Man äter och det blir inte mycket konversation vid bordet. Och… sedan är det bara att resa sig, tacka för maten och en trevlig kväll och så ajöss och farväl. Man blir mer eller mindre körd på dörren. Underlig känsla. Alltså precis omvänt mot här. Ingen pratstund alls efter maten. Inget kaffe på maten liksom. Hade man planerat att berätta mera så var det kört. Det är inte så långt borta men helt andra matvanor. Naturligtvis använder man också bara ena handen till mat, högra, för den vänstra används bara till matkanalens andra ände om ni förstår vad jag menar. Vilket vi ju hade så svårt för att lära in att använda en hand bara att äta med. Intressant med andra kulturer! Och tack och lov för bestick säger jag. Så generöst som det bjöds med mat hem brukar det vara. Hur lite man än har själv. Och det är inte ok att tacka nej till det man bjuds. Hoppas det smakade gott. Som liten fanns en indisk familj där jag bodde i Stockholm. De bjöd mig på inlagd gul pumpa. Oohhh så gott! Känner ännu smaken. Tyvärr inte testat att göra men drömmer om det.

  • Susanne Jonsson

   Spännande att höra, tack för att du delar med dig och berättar för oss Ingmari!

 • Liljan

  Hallå, klart att jag var med igår med pannkakorna,låter mums med banan i! Tack även du Barbro för dina varma tankar,det värmer.Visst är det så det känns här på Susanne´s fina blogg att vi känns lite som familj som tänker o värnar om varandra!
  Margot, va´härligt att du kom dej ut, man klättrar ju på väggarna efter en tid annars .Du skrev att du handlar på Ölands skördemarknad..är du månne smålänning..undrar jag som smålänning- fast jag bor i Blekinge nu :o).

  Ha det så gott alla, KRAM, Liljan

  • Margot

   Nej du Liljan jag är västgöte närmare bestämt Boråsare men fick smak på Ölands skördefest för 10 är sedan har därefter varit trogna gäster där åkerhem därifrån med bilen full av potatis lök pumpor i mass bruna bönor och gula ärtor dessutom allehanda läckerheter. Vi tycker att det är en höjdpunkt sista helgen i september när den avlöper

  • Barbro

   Tack snälla du för det du skrev om mej det värmer må du tro.
   Vi är ju som systrar här allihop på Susannes blogg peppar varandra.
   Ha nu allihop en fortsatt bra söndag.
   Kram

   • Susanne Jonsson

    Finaste Ni!

  • Susanne Jonsson

   Åh Liljan, jag är så glad att vi alla kan umgås här, att det har blivit en varm plats med så mycket kärlek och omtanke. Tack alla Ni som är här och sprider er fina energi. KRAM

 • Ami

  Tack för receptet. Inhandlade nyss eko-bananer för 9:-/kg. De vara bara lagom mogna, men antagligen hade de beställt hem för mycket. Så ditt brunchtips blir kvällens mat för oss i stället. Funkar nog lika bra. Vi åt så mkt go mat från Sri Lanka i går o det räckte ju inte med det, utan alla blev ”påtvingade” en matlåda med sig hem med lammgrytan o 4 olika grönsaksrätter/sallader o det goda riset med allt möjligt o omöjligt i. Vilken gästvänligehet o generositet hos våra utländska vänner.

  • Susanne Jonsson

   Oh så härligt, vilken kväll Ami!

 • Ingmari

  Läckert med så goda och lite kul pannkakor som vi alla i familjen kan äta. Har inga bananer just nu, men hade jag haft det så hade jag gjort dessa pannkakor bums. Måste göras endera dagen. Så härligt att du Margot varit ute. Låter som en härlig paj. Jag blir lite sugen på att testa liknande. Har en skaldjursallergiker men den pajen går ju att få åt det hållet utan skaldjur. Måste också testas. Tack för tips! Hälsning även till Barbro. Och Susanne och er alla. Förklädet är verkligen ett gediget och tufft. Fortsatt trevlig helg allihop.

  • Margot

   Ja Ingmarie jag gör även med hackad skinka och olika grönsaker det är också gott men det behöver vara rökt skinka även använt kassör.Jag tror jag gör plättarna efter ärtsoppan på torsdag kokar egen och fryser in till flera middagar vi köper alltid gula ärtor på Ölands skördefest även bruna bönor. Ha nu en fortsatt bra helg

  • Margot

   Ska vara kassler förstås kassörer går inte att använda ha ha !!!!

   • Ingmari

    Tänk hur det blir ibland med självstavningen. Lite som den där roliga historien om att man ”skurit ner personalen”. Haha. Pajen som lockar mig är att med dill och annat från sjö och hav går det att få en rätt med smak som av skaldjur utan att ha tex räkor med. För skaldjursallergikern. Tror nog att crabfish eller liknande ska fungera. Gäller att läsa det finstilta. Lax bör fungera också. Blir till att testa. Fortsatt trevlig helg.

   • Susanne Jonsson

    Hihi, det där händer oss alla Margot!

  • Susanne Jonsson

   Tack Ingmari!

 • Margot

  Ja visst är vi med ikväll självklart ! Vet ni vad alla tjejer här på bloggen idag har jag varit hemifrån hela förmiddagen hjälp hemma fick också köpt en stor bukett tulpaner och utfört alla ärenden. Har inte varit hemifrån sedan dagen före nyårsafton. Nu ska jag koppla av i kväll med paj fylld med kall röra på majonäs creme fraiche tonfisk crabfisch purjolök dill och gröna ärtor garnerad med grönt och dill inte alls dumt. Ha nu en trevlig lördagskväll alla.

  • Susanne Jonsson

   Underbart Margot!

 • Barbro

  Självklart att man är med ikväll.
  Ska allt prova ditt jordnötssmör vid tillfälle.
  Nu önskar jag alla här en bra lördag.
  Kram

  • Susanne Jonsson

   Tack Barbro! Kram