Okategoriserade 

Veckans torsdagstips

Jag är ju på resande fot, men ett torsdagstips ska det bli ändå!

036A1380

Foto: Clara Lidström

Jag vill tipsa om en vacker, färgglad och supergod sallad jag älskar den här årstiden. Jag gör en hel bunke när jag ändå håller på och den räcker hela veckan.

Rödkålssallad med sesam

1 huvud rödkål (eller annan kål, vi nöp i lite grön- & purpurkål)

1 purjolök, strimlad

0,75 dl äppelcidervinäger

1 dl ljus soja (japansk)

1 dl rapsolja

1 msk honung (veganalt är agave eller socker)

några droppar sesamolja

till garnering: 2 msk sesamfrö

Skär kålen i tunna strimlor. Använd mandolin, osthyvel eller matberedaren. Skölj den i durkslag och låt rinna av. Blanda med samtliga ingredienser (spara gärna lite purjo till garnering) och låt stå och dra till serveringen. Gärna minst en timme. Rör om ett par gånger. Garnera med sesamfrön och strö på lite purjolök.

Tips: smaksätt med chili och riven, färsk ingefära.