Bjudmat  Ekologiskt på budget  Fika  Frukost  Inspiration  Julmat  Okategoriserade  Recept  Sylta och safta  Vardagslyx  Vegetariskt 

Ljuvlig päron- & citronmarmelad

Tänk att vissa recept fastnar så man längtar efter dem samma tid varje år. För mig är ett sånt päron- & citronmarmelad med vanilj & valnötter. Ibland gör jag den med kanelstång och ibland med ingefära också (såklart)…

päronmarmelad2015-4-web

I år testar jag med extra citron, och både vanilj och kanel, återkommer med resultat och recept så fort jag hinner. Är på väg till Ljungby strax och laga mat till vinnaren i Världens barn-grejen där vi lottade ut mig.

päronmarmelad2015-56-web

Det här är en perfekt julklapp, speciellt till de som ”har allt”. Det är nåt speciellt med att ge bort nåt man har gjort själv. Varje gång jag gör det känns det väldigt fint. Man lägger ner kärlek i att omsorgsfullt koka en marmelad till någon man tycker om. Det är liksom grunden. Jag har frihet att välja fina, ekologiska ingredienser och ändå hålla en hyfsad budget. Och varje gång man tar fram marmeladen eller vad det kan vara som man har fått, så tycker jag det känns extra fint i hjärtat att någon har lagt ner sin omsorg och faktiskt tagit sig tid och stått och gjort det här, vad det nu än kan vara.

päronmarmelad2015-85-web

Har du nåt tips på ätbara julklappar som du brukar göra? Nåt du uppskattar att få?