Okategoriserade 

God Jul!

Käraste blogg- & tevekompisar!

Jag vill önska er en underbar, fridfull jul. Tack för allt fint ni delar med mig.

Saga och jag har just vart ute och busat i norrbottensskogarna, det snöar ordentligt ute! Vi kom hem med snö överallt och genomblöta så nu måste vi torka.

IMG_7130

Som ni ser så blir det inte riktigt ljust häruppe, int ens mitt på dagen. Det här är så ljust det blev idag… Men nu vänder det!

IMG_7111

Häromkvällen var jag hos vår duktiga frisör Åsa på julglögg. Hon hade gjort så fint ute på terassen så jag satte mig ute vid granen på ett renskinn och drack min glögg. Det var så fint och därute bredvid granen kändes det plötsligt lite som att jag fick vara deras egen julvärd, fast hemma då, och utomhus, i mitt element. Det var bara ett ljus (och publik, ingen annan ville sitta därute, det var lite kallt, hahaha) som fattades 🙂 men jag hoppas ni kan känna julstämningen och kärleken.

En riktigt GOD JUL önskar jag er alla.

/Er vän Susanne

Ps. vad gör ni i jul?

 • Susanne Jonsson

  Tack och god fortsättning Ingmari!

 • Ingmari

  Jag köpte en stor ”kvist” grönkål. Och jisses så gott! Att bara äta direkt var super t.o.m.. Måste göra något gott av den. Ska söka recept här. Så det blir mer grönt men det blev kanske inte direkt på julbordet den 24 dec. Men rödkål blev det. Vaknade nu mitt i natten och är hungrig. Blev av olika skäl ingen traditionell skinkmacka på uppesittarkvällen. Helt otroligt! Så den ska jag nog ta nu. Skinka och sötstark senap och på julknäcke. Nattmacka. Mums! God fortsättning på er alla!

  • Ami

   Tack för påminnelsen Ingmari! Grönkål måste införskaffas! Tänkte bjuda de mina på grönkålschips nu när de kommer hemåt.

 • Ami

  Ser så mysigt ut. Jag får önska både dig Susanne, Saga o alla ni andra här inne en god fortsättning på julhelgen. Hoppas ni mår bra efter all julmat o julmys. Jag åt mitt första julbord idag (julafton) o njöt av allt, men svampomeletten o frestelsen var kanoners. Vi var med syster yster o hennes familj + pappa. I morgon kommer grabbarna med familjer hem hit o stannar ca en vecka. 7 personer o några djur på det…i en trea…men jag längtar så. Köpt ett tefat utifall att det skulle komma några snöflingor, men prognosen för det ser dålig ut. Sen fyller gubben 28/12 så stående kalas för närmsta släkten den dagen. Våra pappor 86 o 89 år blir så glada om vi tittar in hos dom också. Ett antal skogspromenader med hundarna o korvgrillning är givet. Alltid grillad banan med choklad som efterrätt till det grillade…sommar som vinter. Känner oss ibland som han i Svensson, Svensson….glömt namnet fast jag såg programmet alldeles nyss…varför ändra ett vinnande koncept. Grillad banan med skalet på o så när den börjar bli så där härligt mjuk, göra ett långt snitt o lägga i 4 bitar Marabou mjölkchokladbitar eller schweizernöt. Låta smälta lite. MUMS! Matlagning på hög nivå ;).

  • Ingmari

   Oohhh. Sådan god banandessert har jag liksom glömt bort. Det är ju så gott. Tack för att du friskar upp matminnet. Måste testa det någon dag. Fortsatt trevlig helg!

   • Ami

    Ja visst är det så där barnsligt gott. Men vissa tycker vi är helknäppa….varm banan?!!?

    • Susanne Jonsson

     Jag älskar det! Heja du!

  • Susanne Jonsson

   Men SÅ härligt Ami! TACK för tips och jätteroligt att höra hur ni har det i jul. God fortsättning till dig och hela stora familjen.

 • Liljan

  Åh,vilka härliga bilder-jag skulle också vilja ha snö! När vi gick till sängs igår kväll hade vi +11 grader!! Jag o mannen firar jul själva i år. Julskinkan koktes idag och är avsmakad, mums.Det blir lite traditionellt och lite nytt..grönt på julafton. Nu önskar jag dej en alldeles underbar jul och låt oss hoppas på ett fredligt nytt år.God Jul till alla andra vänner härinne också, varm julekram Liljan

  • Susanne Jonsson

   Verkligen! Ett fredligt nytt år är vad vi behöver. God fortsättning underbara Liljan. Varm julkram från mig i norr

 • Susannah King

  God jul på dig, Susanne! Jenny och jag kommer bara att vara hemma under julen. Var sista arbetspasset för mig innan jul idag. Skönt, även om jag älskar mitt jobb.

  • Susanne Jonsson

   Tack Susannah! Ja jag förstår det. Ni har verkligen högsäsong nu! God fortsättning till dig & Jenny

 • Margot

  O vad glad man blir när man ser snö här har vi bara regn och regn allt blir så mycket ljusare om det kom lite snö. Lilla Saga gillar väl snö vår lille maltes hoppar i drivor när det kommer någon härnere brukar skotta en runda i trädgården till honom. Ja så är det då jul igen med allt vad det innebär vi tar det lugnt våra två barn kommer hem vi äter njuter av ledigheten och bara är. Hoppas du får en underbar jul och tack för all glädje du ger du varma lilla människa. Tack för året som gått och En riktigt God Jul och ett lika Gott Nytt År. Detta gäller er alla kompisar som är inne här och delar med er.

  • Ami

   Din också Margot….vår pudel är också helt galen o snö. Han kan inte gå normalt i koppel då, utan hoppar o springer i racerfart. Iaf då i början på en snöperiod. Men den perioden har tyvärr inte kommit hit heller än. Idag blåser det halvvägs storm här i
   Östergötland o är så milt.

   • Susanne Jonsson

    Hihi, vad gulligt!! Hoppas att det kommer snö så han får leka i den. God fortsättning fina Ami

  • Susanne Jonsson

   Tack snälla Margot! Åh vad härligt att höra att han får busa i snön, det gör mig så glad att höra om djur som har så underbara hem! God fortsättning till dig och de dina

 • Ingmari

  Hoppas att du och de dina får en riktigt God Jul! Låter mysigt där på terrassen. Själv har jag inte hunnit med någon glögg än. Känns lite konstigt med varm dryck… Här är det ju grönt och lika varmt som i midsomras. Skönt att få se lite snö på dina foton. Julafton blir det jag och två vuxna barn som bara tar det lugnt och ser fram mot en sillbit. Och lite annat gott på bordet. Och uppesittarkvällen är jag hemma och inget jobb för en gångs skull så den där skinkmackan med senap är ju ett måste lite senare idag. Som ung sjöng jag alltid direkt i radio med Farbror Sven kl 15 i ”Till de gamlas glädje” så gissa vem som numera sitter bänkad framför tv:n med Kalle Anka!?! Ha en riktigt skön och ljuvlig helg och njut av snön. Här får vi väl öppna frysen och skrapa lite… 😉🎅🎄🎁🎆

 • Barbro

  Önskar dej och alla andra här också en riktig god jul.
  Vad mysigt med lite snö så man får lite stämning i stället för regn.

  Ps hoppas att du har fått julkortet.Ds

  • Susanne Jonsson

   Hej Barbro! Tack, inte än, men det kommer kanske! God fortsättning!

   • Barbro

    Konstigt att det inte har kommit fram-skrev ändå avs på brevet.Kolla med redaktionen så att det inte ligger där annars får jag skicka dej ett nyårskort.
    Kram

    • Susanne Jonsson

     Ah! Det kanske har hamnat i någon posthög, ska kolla upp det när jag är där nästa gång Barbro. Tack!