Bakat  Okategoriserade 

Glad lucia!

Hej kompisar! Har ni ätit en god lussefrukost och kanske hunnit sett någon lucia?

Sus-Stocke-7831-1200pxl

Foto: Andreas Nilsson

För mig och resten av familjen Jonsson hör lussebullar till den här morgonen. Mitt godaste recept på på saftiga bullar hittar du här. Och oavsett vilket grundrecept du använder så kan jag inte nog rekommendera att testa fylla dom med mandelmassa och/eller vit choklad. Det är bara SÅ gott! Man jag är lite nyfiken, vilken fyllning föredrar ni?

Glad lucia allihopa!

 • Margot

  Nu har jag gjort marmeladen den blir smarrig till ostbricka dottern var här tog genast med en liten burk jag har köppt brieost nu då ska jag testa den. Jag bakar några biscotti till julafton som kompensation för marmelad (så har vi det hos oss) men gåvor och gengåvor varar lämgst och min mormor sade alltid det kommer inte något gott ur en knuten näve.

  • Susanne Jonsson

   Underbart Margot. Kärlek!

 • Ingmari

  Apropå ev ändringar håller jag med en tidigare åsikt här om att det vore kul att få se mer direkt av det som händer i bunkar och kastruller. Glasskålar är bra där man ser i genomskinligt. Men helst skulle dillvippor och pepparkvarnar inte stå i vägen för kameror. Känns långt borta som sagt. Och på torsdagar… detta nattsvarta mörker! Ihop med de röda väggarna. Särskilt när man ska få se den omgjorda personen. Ser inte!!! Även vid visandet av kläderna ser man inte. Det var bättre förr. Måla om väggarna! Igen!!! Ett bra program som kan bli bättre och ögonvänligare igen!!!

  • Ami

   Heja Ingmari! Tänkte faktiskt på ”Gör o mig” också, när jag skrev min förra kommentar om att det syns så dåligt vad kockarna gör. Men tänkte att det låter väl för gnälligt om jag tar upp två klagomål på en gång. Men visst är det synd att de fina omgjorda personerna får gå i detta mörker där när de kommer in i studion o vi ska beundra dem. När de väl kommer fram till programledarna är det ju oftast så brådis o det blir inte många sekunder på den något ljusare scenen. Otroligt synd att ljussättningen o närheten till huvudpersonerna har blivit så mycket sämre. Mest försämrat är det vid matlagningen o ”gör-om-mig-visningen. Naturligtvis klagar vi inte på dig Susanne men önskar o tror att du förmedlar det hela vidare till dem det berör. Tycker mycket om Gokväll annars. Glöm nu inte de små pauserna o de djupa, lugna andetagen nu när vi går in i v. 51.

   • Susanne Jonsson

    Finaste Ami! Det är bra med konstruktiv kritik, tycker jag. Programmet är till för tittarna, så era åsikter är jätteviktiga. Jag har inte mandat att bestämma något angående studion, men jag för alla åsikter vidare till ansvariga för det. Jag vill vara nära er och jag vill att ni ska känna er som hemma. Ljus & glädje!

  • Susanne Jonsson

   Hej Ingmari! Tack för att du berättar hur det känns. Jag för alla åsikter vidare!

 • Ingmari

  Oh så vackert foto! Det blev både havrechokladdryck och kaffe med köpt lussekatt. Mysig morgon. Skön sång och älskar Söderbergs röst. Ska se programmet igen ikväll med lite saftglögg till. Skulle gärna få smaka en lussekatt med mandelmassa mm. Låter gott! Glad och trevlig Lucia önskas du Susanne och ni alla!

  • Susanne Jonsson

   Tack snälla Du! Låter som en perfekt lucia!

 • Margot

  Glad 🙂 Lucia på dig här blev det lucia via tv han Söderberg tror jag han heter sjöng solo bl.annat O Helga Natt det var så vackert så håret på armarna reste sig vilken pipa han har. Sedan fick vi varsin vanlig lussekatt till fm kaffet.alla som jag bakade med både mandelmassa och vit choklad är slut men de är definitivt godast med båda delarna i. Kanske ska baka en sats sådana till men först marmeladen . Ha en fortsatt skön Lucia . Ps solen skiner från en klarblå himmel idag och några grader kallt skööönt som ombyte till allt regn.

  • Ingmari

   Ojjj. Så vill jag också se det nu. Som det har regnat. Då är det ju faktiskt härligt med det lite kyliga och blå himmel.

  • Susanne Jonsson

   Åh vad roligt att höra Margot! Sol!!!!