Bakat  Bjudmat  Fika  Julmat  Okategoriserade 

Baka en Lussepizza

Veckans torsdagstips är en oerhört smaskig skapelse som ser ut såhär

IMG_8517.JPG

Lussepizza! Jag bakade dom här första gången i fjol och tog med till jobbet, de gick åt i ett huj! Frös in några och värmde sedan, det funkade superbra. Antingen gör man dom salta på vanlig pizzadeg upphottad med ett kuvert mortlar saffran i degvätskan, eller så gör man söta på den vanliga lussebullsdegen. De är superenkelt att lyckas med dom: kavla, fyll och grädda. Jag måste erkänna att de söta med vaniljsmör, fikon, rosmarin, några bitar vit choklad och mandel fick mitt hjärta att klappa lite extra. De salta är perfekta som snacks och bjudmat till julens sammankomster. Uppesittarkväll, någon? Vad gör ni förresten dagen innan julafton?

 • Anna J

  Kul ide med saffran i pizzadegen. Jag brukar bara slappa kvällen före julafton och njuta av julefriden som förhoppningsvis har infunnit sig. Det blir alltid ett julknäcke med en skinkskinka på och ett glas julmust nångång där på kvällskvisten plus spel på bingolotto med pappa. En tradiition som blev efter det att min mamma gick bort.

  • Susanne Jonsson

   Åh så gott! Ja, traditionerna ändras under livet. Hälsa pappa från mig!

 • Margot

  Hej igen har en liten fråga du nämner gaffelkakor, är ditt recept hemligt förstår jag , anledning jag frågar jag brukar alltid baka mormors gaffelkakor men när jag tog fram receptet har hörnet fallit bort kan bara läsa potatismjölsmängden och inte det andra ja ingredienerna men inga mängder. Du kan väl tala om hur det förhåller sig tack på förhand

  • Susanne Jonsson

   Hej! Nä, det är int hemligt, men jag hittar det int just nu…

 • Margot

  Hejsan alla kompisar ikväll ska det vankas potatispizza här nu kan vi behöva något gott mitt i novembermörkret samt stormen Helga. Hittade en chili i grönsakslådan (rester) hi hi ! Lovar återkomma med hur den blev. Ha en god helg alla

  • Susanne Jonsson

   ja, vad spännande!

 • Ingmari

  Festlig idé. Man kan nog göra dem som fason lucia i långt linne också. Men som avlång pizza är ok också.

  • Susanne Jonsson

   Kör hårt!