Baka i långpanna  Baka snabbt & Enkelt  Bakat  Desserter  Fika  Julmat  Okategoriserade  Recept  Vegetariskt 

Välkommen på adventsmys!

Ikväll firar vi in advent i studion med en saftig, supergod morotskaka toppad med krämig saffransfrosting. Bakad med mycket kärlek och pepparkakskryddor. Jag har bakat den på fruktköttet som blir över när man pressar juice, men det går precis lika bra att göra på finrivna morötter. Jag hade blandat äpple, morot, citron och…. gissa vad?!

IMG_3217

Foto: Matilda Sandberg, SVT

Ingefära! surprise! Men det blev väldigt gott i kakan. Här hittar du en supergod, glutenfri variant! Och här hittar du receptet på energikakorna jag pratade om. 

Claire Wikholm drömreser och hälsar på mig i köket, Melissa Horn spelar sin nya låt och frisör-Åsa visar snitsiga frillor till adventsminglet. IMG_3232

Tittut! Hoppas att du är med oss ikväll 18.15 i ettan!

Och du kan alltid kolla på programmet här igen. Missa inte Claire i cyklop.

Ps. jag hade int riktigt hela saffranspaketet i frostingen, smaka av med lite åt gången tills du hittar din perfekta smak!

 • Ingmari

  Så trevligt program och härliga gäster samt superkaka.

 • Emm

  Och här stormade första advent nästan bort. Men morotskaka det kan man alltid längta efter. Ingefära ja, lagade din goda och enkla röda linssoppa med ingefära och chili. Den hade jag sett fram emot två veckor faktiskt. Nu blev det två påsar i frysen också. Mmmm! Fryser du in i påsar eller burkar förresten? Har en annan undran också men spar den så jag kommer ihåg att kommentera oftare;) Godnattkram från ett stormande Skåne

  • Susanne Jonsson

   Hej Emm, ja oj vad det blåser! Vad roligt att höra om soppan, jag älskar den! Jag fryser oftast nuförtiden i glasburkarna med snäpplock. Jag föredrar glas framför plast som material när det är möjligt, så jag gör nästan ”allt” i de tåliga glasburkarna nuförtiden. Dessutom läker de int när jag tinar soppan i kylen över natten, eller när jag tar med den som matlåda i väskan. Men ibland blir det plastpåsar ändå, jag vet int men mina matlådor har en tendens att försvinna, haha… Kram!

 • Liljan

  Jaa, så roligt det var att se ditt härliga leende igen! Den där morotskakan såg ju hur god ut som helst, jag håller med Margot -saffran i frostingen låter mums!!
  Glad första advent till dej och er alla, Kram Liljan.

  • Susanne Jonsson

   Hej och tack och storKRAM på dig Liljan!

 • Margot

  Godmorgon för det är arla när jag skriver detta det var roligt att se dig i rutan igen och det du bjöd på såg hur gott ut som helst. Tänkte det blir nog inte innan närmare jul min familj bjuds på sådana läckerheter just morotskaka har jag bakat men måste nog prova saffran i garneringen. Ska ut och fixa ny adventsstjärna till fönstret den gamla var inte ok, men det regnar här i Borås även lite blötsnö har kommit. Ha en fortsatt skön advent kära du och alla andra.